• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par prēmijām "Latvenergo" valdes locekļiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.06.2001., Nr. 101 https://www.vestnesis.lv/ta/id/25864

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par situāciju kompensējamo zāļu apmaksā

Vēl šajā numurā

29.06.2001., Nr. 101

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par prēmijām "Latvenergo" valdes locekļiem

Finansu ministrija nekad nav sniegusi pozitīvu atzinumu par lielajām "Latvenergo" valdes locekļu prēmijām un atbalstījusi 119 tūkstošu latu izmaksu uzņēmuma valdei.

Kaut gan pagaidām atsevišķi noteikumi nereglamentē valstij piederošo uzņēmumu un uzņēmējsabiedrību valdes locekļu atalgojumu un prēmijas, Finansu ministrija vienmēr ir atbalstījusi ekonomisku un saprātīgu valsts uzņēmējsabiedrību līdzekļu izlietošanu.

To apliecina Finansu ministrijas iniciatīvas darba samaksas sakārtošanā un izstrādātie noteikumi par valsts akciju sabiedrību padomes locekļu skaitu un valsts statūtsabiedrību vadītāju darba samaksu, kā arī par valsts uzņēmumu, valsts statūtsabiedrību un statūtsabiedrību ar valsts kapitāla daļu klasifikāciju, valsts pilnvarnieku skaitu, valsts pilnvarnieka atlīdzības apmēru un valsts uzņēmumu vadītāju darba samaksu, kas stingri reglamentē atalgojumu valsts pilnvarniekiem un uzņēmumu (uzņēmējsabiedrību) vadītājiem.

"Latvenergo" 2001.gada 30.aprīlī nosūtīja Finansu ministrijai vēstuli ar jautājumu, vai Ministru kabineta noteikumi Nr.81 "Par valsts akciju sabiedrību padomes locekļu skaitu un valsts statūtsabiedrību vadītāju darba samaksu" ir attiecināmi arī uz valdes locekļu atalgojumu.

Finansu ministrija ar savu 8.maija vēstuli ir apliecinājusi "Latvenergo", ka pašreizējie valdības noteikumi par atalgojuma apmēru nav attiecināmi uz valdes locekļu atalgojumiem un valdes locekļu atalgojums tiek noteikts saskaņā ar likumu par akciju sabiedrībām. Tas ir, Finansu ministrija ir izskaidrojusi "Latvenergo" esošo situāciju normatīvo aktu jomā, un tas nekādā ziņā nav uzskatāms par Finansu ministrijas atbalstu konkrētajam gadījumam — lēmumam izmaksāt valdes locekļiem prēmijās 119 tūkstošus latu.

Finansu ministrija pašlaik gatavo nepieciešamos grozījumus normatīvajos aktos, kas stingri reglamentēs arī valsts uzņēmējsabiedrību padomes un valdes locekļu atalgojumu un prēmiju lielumu.

Finansu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!