• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par situāciju kompensējamo zāļu apmaksā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.06.2001., Nr. 101 https://www.vestnesis.lv/ta/id/25865

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par valsts īpašuma objektu privatizāciju

Vēl šajā numurā

29.06.2001., Nr. 101

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par situāciju kompensējamo zāļu apmaksā

Vakar, 28.jūnijā, notika apaļā galda diskusija, kurā piedalījās Labklājības ministrijas (LM), Valsts obligātās veselības apdrošināšanas aģentūras (VOVAA), Rīgas novada slimokases (RNSK), Zāļu cenu aģentūras, Latvijas Farmaceitu biedrības pārstāvji un aptieku vadītāji un īpašnieki. Diskusijas galvenais mērķis bija uzklausīt visu pušu viedokļus par situāciju, kas ir radusies zāļu kompensācijas sistēmai atvēlēto nepietiekamo budžeta līdzekļu dēļ, un tajā skaitā risināt jautājumu par RNSK parādu apmaksu aptiekām par kompensējamo zāļu sarakstā iekļautajiem medikamentiem. Lielo parādu dēļ aptiekas, kuras ir līgumattiecībās ar RNSK, apsver iespēju lauzt noslēgtos līgumus.

Veselības aprūpes budžets nespēj nodrošināt kompensējamo medikamentu apmaksu pilnā apjomā. Valsts budžetā atvēlētā naudas summa tiem medikamentiem, kas iekļauti kompensējamo zāļu sarakstā, ir kritiski zema. Salīdzinājumā ar pārējām Baltijas valstīm Latvijā kompensējamo zāļu apmaksai tiek atvēlēta vismazākā naudas summa.

Diskusijas dalībnieki vienojās, ka šī situācija ir jārisina un tās risināšanā ir jāiesaistās visām ieinteresētajām pusēm. LM ir lūgusi VOVAA, RNSK, Latvijas ģimenes ārstu asociāciju un sabiedriskās organizācijas, kas pārstāv aptieku intereses, iesniegt priekšlikumus par iespējām taupīgi rīkoties ar budžetā kompensējamo zāļu sistēmai atvēlētajiem līdzekļiem situācijā, kad veselības aprūpes budžetā atvēlētā nauda ir kritiski zema.

Lai risinātu jautājumu par RNSK parādu apmaksu aptiekām, VOVAA ir uzdevusi RNSK līdz 5.jūlijam iesniegt detalizētu atskaiti par kopējiem parādiem aptiekām, līdz 15.jūlijam iesniegt parādu apmaksas grafiku, panākot vienošanos ar katru konkrēto aptieku līdz 20.jūlijam iesniegt priekšlikumus par pasākumiem, lai atrisinātu situāciju atvēlētā budžeta ietvaros.

Labklājības ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!