Tagad latviešu tautiskos ēdienus gatavos arī angļi
Gastronomijas mākslas profesore Ņina Masiļūne devusi latviešu pavārgudrību angļu valodā
Ir pārdroši apgalvot, ka Lielbritānijājā vai citās zemēs, kur zina angļu mēli — tātad visā pasaulē, turpmāk būs milzu interese par latviešu tautiskajiem ēdieniem. Tomēr gan jau kāda namamāte vai urķīgs restorāna pavārs cels galdā arī dažu virtuves brīnumu, kas nolūkots Ņinas Masiļūnes grāmatā " Latvian National Kitchen ". Nupat, aizvakar pēcpusdienā, notikuši šīs krāšņās pavārgrāmatas atvēršanas svētki. Ņina Masiļūne jau sen tautā ar savām receptēm un padomiem ir iemantojusi tik lielu atzinību, ka viņu varētu pat saukt par latviešu pavārmākslas profesori. Tiesa, autore gan teic, ka patiesībā receptes rada tauta, Ņina Masiļūne tikai tās pierakstot.Lai jaunajai grāmatai tāls ceļš pasaulē! Lai par Latviju dažviet atgādina un tās tēlu spodrina arī ēstgribu rosinoši zirņi ar speķi, jāņusiers vai kāds cits ēdiens, kam pirmdzimtene rodama Gaujas un Daugavas krastos.
"LV" informācija