• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tagad latviešu tautiskos ēdienus gatavos arī angļi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.06.2001., Nr. 101 https://www.vestnesis.lv/ta/id/25878

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

29.06.2001., Nr. 101

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
K4.JPG (70150 BYTES) K1.JPG (53361 BYTES)

Tagad latviešu tautiskos ēdienus gatavos arī angļi

Gastronomijas mākslas profesore Ņina Masiļūne devusi latviešu pavārgudrību angļu valodā

Ir pārdroši apgalvot, ka Lielbritānijājā vai citās zemēs, kur zina angļu mēli — tātad visā pasaulē, turpmāk būs milzu interese par latviešu tautiskajiem ēdieniem. Tomēr gan jau kāda namamāte vai urķīgs restorāna pavārs cels galdā arī dažu virtuves brīnumu, kas nolūkots Ņinas Masiļūnes grāmatā " Latvian National Kitchen ". Nupat, aizvakar pēcpusdienā, notikuši šīs krāšņās pavārgrāmatas atvēršanas svētki. Ņina Masiļūne jau sen tautā ar savām receptēm un padomiem ir iemantojusi tik lielu atzinību, ka viņu varētu pat saukt par latviešu pavārmākslas profesori. Tiesa, autore gan teic, ka patiesībā receptes rada tauta, Ņina Masiļūne tikai tās pierakstot.Lai jaunajai grāmatai tāls ceļš pasaulē! Lai par Latviju dažviet atgādina un tās tēlu spodrina arī ēstgribu rosinoši zirņi ar speķi, jāņusiers vai kāds cits ēdiens, kam pirmdzimtene rodama Gaujas un Daugavas krastos.

"LV" informācija

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!