• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latviju nākotnes Eiropā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.07.2001., Nr. 102 https://www.vestnesis.lv/ta/id/25908

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par jūnijā veikto aptauju

Vēl šajā numurā

02.07.2001., Nr. 102

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latviju nākotnes Eiropā

Pagājušajā nedēļā, 28. jūnijā, ārlietu ministrs Indulis Bērziņš tikās ar izglītības un nevalstisko organizāciju pārstāvjiem, lai uzklausītu viņu komentārus par Latvijas ārpolitikas prioritātēm. Ministrs izklāstīja Latvijas integrāciju Eiropas Savienībā un NATO, uzsvēra sabiedrības integrācijas politiku Latvijā.

Pēc I. Bērziņa domām, Latvijas izglītības un nevalstisko organizāciju pārstāvjiem biežāk jāpauž savs viedoklis politiķiem un žurnālistiem no ārzemēm, lai veidotu pilnīgāku iespaidu par viedokļu dažādību Latvijā.

Ārlietu ministrs tikās ar Rafi Haradžanjanu, Latvijas Armēņu biedrības un Latvijas Nacionālo kultūras biedrību asociācijas priekšsēdētāju, Dmitriju Nikolajevu, organizācijas “Rietumu krievi” prezidentu, Jevgeņiju Kopitovu, Transporta un sakaru institūta rektoru, Vladislavu Volkovu, Informācijas sistēmu menedžmenta augstskolas Ekonomikas un tiesību katedras vadītāju, Vandu Krukovsku, Latvijas Poļu savienības priekšsēdētāju, Irinu Vinniku, Latvijas Televīzijas programmu vadītāju, Parju Svārpstiņu, Latvijas Igauņu biedrības priekšsēdētāju, Lidiju Kravčenko, Rīgas Ukraiņu vidusskolas direktori, Ludmilu Krutikovu, Rīgas 13. vidusskolas direktori, Romanu Aļijevu, Rīgas Klasiskās ģimnāzijas direktoru, Mariju Fominu, Rīgas I.Kozakēvičas poļu vidusskolas direktori.

Attīstot dialogu ar sabiedrību, līdz šim ārlietu ministrs ir lasījis lekcijas Vidzemes augstskolā Valmierā, Latvijas Lauksaimniecības universitātes Humanitārajā institūtā Jelgavā, Ventspils Augstskolā, Baltijas Krievu institūtā Rīgā, kā arī uzrunājis skolēnus un studentus Ārlietu ministrijas atvērto durvju dienās. Eiropas nedēļas ietvaros ārlietu ministrs rosināja sākt diskusiju vidusskolās par Latviju nākotnes Eiropā. Maija beigās I. Bērziņš Ārlietu ministrijā sveica eseju konkursa “ES un Eiropas Savienība” uzvarētājus.

Ārlietu ministrijas preses centr

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!