• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidente: - atvadoties no Vācijas vēstnieka Latvijā - vārda došanas svētkos kuģim "Kristians Dāls". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.07.2001., Nr. 102 https://www.vestnesis.lv/ta/id/25911

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārlietu ministrs - sanāksmē Tallinā

Vēl šajā numurā

02.07.2001., Nr. 102

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidente:

— atvadoties no Vācijas vēstnieka Latvijā

Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga pagājušo piektdien, 29. jūnijā, atvadu vizītē pieņēma Vācijas vēstnieku Latvijā Reinhartu Krausu.

Pārrunājot abu valstu labās attiecības, abas puses bija vienisprātis, ka jāturpina aktīvs dialogs tirdzniecisko saišu veicināšanā, atzīmējot, ka Latvijas uzņēmējiem ir iespējas meklēt atbilstošas investīciju iespējas Vācijā, kā arī tūrisma kontaktu paplašināšanā. Atzinīgi tika novērtēti kultūras projekti un sadraudzības pilsētu un pašvaldību aktivitātes. Prezidente sacīja, ka būtu gandarīta redzēt vēl plašākus kontaktus starp abu valstu skolām un augstākajām mācību iestādēm.

Prezidente pateicās vēstniekam par ieguldīto darbu Latvijas un Vācijas divpusējo attiecību stiprināšanā.

 

— vārda došanas svētkos kuģim “Kristians Dāls”

Kristians Dāls bija progresīvs cilvēks, kurš varētu būt arī piepulcējams mūsu dienām, bet viņš dzīvoja jau krietni vien agrāk — 19.gadsimtenī. Kristians Dāls bija dzimis zviedru ģimenē, igauņu galvaspilsētā Tallinā, bet lielu daļu sava mūža pavadīja, šeit dibinot un vadot jūrskolas, lai ne tikai igauņu, bet arī latviešu zemnieku dēli gūtu tādas izglītības iespējas, kas pavērtu tiem ceļu uz profesionālu darbību pasaules kuģos, kas pavērtu viņiem plašās pasaules durvis. Viņš to darīja, lai šie zemnieku dēli nebūtu tikai piesieti pie savas nolemtības, kāda bija viņu senčiem dzimtcilvēkiem, kas pat nedrīkstēja atstāt sava kunga novadu un zemi. Kristians Dāls bija pašaizliedzīgs cilvēks, kas visu mūžu izkopa sevi un gādāja par to, lai citi sevi pilnveidotu, lai citi tiktu uz priekšu. Novēlu, lai šis kuģis, pildot savus pienākumus, sagatavo tos jūras ceļus, kas ir vajadzīgi gan Latvijas, gan citu zemju jūrniekiem, dodoties pasaules tālēs. Aicinu kuģa kapelānu iesvētīt kuģa karogu.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!