• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 3. jūlija sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.07.2001., Nr. 103 https://www.vestnesis.lv/ta/id/25942

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta Komitejas 2. jūlija sēdē

Vēl šajā numurā

04.07.2001., Nr. 103

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 3. jūlija sēdē

Akceptēts likumprojekts "Grozījums Latvijas Republikas valdības un Lietuvas Republikas valdības nolīgumā par valsts robežas šķērsošanas vietām", kas paredz ierīkot vienkāršotu valsts robežas šķērsošanas vietu starp abu valstu apdzīvotajām vietām — Luknēm, lai atvieglotu vietējo iedzīvotāju sadzīvi, kā arī sekmētu pārrobežu sadarbību starp Skodas (Lietuvas puse) un Dunikas (Latvijas puse) pašvaldībām Eiroreģiona "Bārtuva" ietvaros.

Akceptēti "Grozījumi Ministru kabineta 1999.gada 23.februāra noteikumos Nr.64 "Kārtība, kādā reliģiskajām organizācijām un sabiedriskajām organizācijām (fondiem) izsniedz vai atsauc atļaujas saņemt humānās palīdzības kravas"".

Akceptēts likumprojekts "Grozījumi likumā "Par Valsts ieņēmumu dienestu"", kas paredz paplašināt likuma 6.nodaļu (reglamentē VID ierēdņu un darbinieku statusu, viņu atbildību, lēmumu pārsūdzēšanas kārtību, VID materiālo nodrošinājumu), nosakot citas obligātās prasības pretendentiem uz ierēdņu amatiem VID – daļā par izglītību, kā nosacījumu paredzot pretendēt uz ierēdņu amatu VID arī personām ar vidējo izglītību atbilstīgi ierēdņa aprakstā noteiktajiem pienākumiem; daļā par radniecību, ņemot vērā VID struktūras īpatnības; daļā par pensijas vecumu sasniegušajiem, paredzot izņēmuma gadījumus.

Akceptēti noteikumi "Grozījumi Ministru kabineta 2000.gada 20.jūnija noteikumos Nr.202 "Valsts autoceļu fonda pārvaldīšanas un izlietošanas kārtība"".

Akceptēti "Noteikumi par darbībām ar jonizējošā starojuma avotiem, kurām nav nepieciešama speciālā atļauja (licence) vai atļauja" , kas nosaka gadījumus darbībām ar jonizējošā starojuma avotiem, kurām nav nepieciešama speciālā atļauja (licence) vai atļauja, jo cilvēku rīcība šīs darbības nespēj ietekmēt vai potenciālā jonizējošā starojuma doza un apstarošanas kaitīgā iedarbība ir tik maza, ka no radiācijas drošības viedokļa to var neņemt vērā.

Akceptēti "Noteikumi par aizsardzību pret jonizējošo starojumu, transportējot radioaktīvos materiālus" , kas nosaka radiācijas drošības un kodoldrošības pamatprincipu ieviešanu, transportējot materiālus, kas satur radioaktīvās vielas un kurā jebkura radionuklīda gan kopējā, gan īpatnējā radioaktivitāte ir lielāka par šo noteikumu 1.pielikumā norādīto.

Akceptēti "Noteikumi par valsts nodevu par speciālās atļaujas (licences) vai atļaujas izsniegšanu darbībām ar jonizējošā starojuma avotiem" , kas nosaka valsts nodevas likmes par speciālās atļaujas (licences) vai atļaujas izsniegšanu darbībām ar jonizējošā starojuma avotiem, un valsts nodevas maksāšanas kārtību.

Akceptēti noteikumi "Speciālo atļauju (licenču) un atļauju darbībām ar jonizējošā starojuma avotiem izsniegšanas kārtība un kārtība, kādā publiski apspriežama valsts nozīmes jonizējošā starojuma objektu izveidošana vai būtisku pārmaiņu veikšana tajos", kas nosaka: speciālo atļauju (licenču) un atļauju darbībām ar jonizējošā starojuma avotiem izsniegšanas kārtību, lai tiktu ievēroti radiācijas drošības un kodoldrošības pamatprincipi; kārtību, kādā publiski apspriežama valsts nozīmes jonizējošā starojuma objektu izveidošana vai būtisku pārmaiņu veikšana tajos.

Akceptēti noteikumi "Speciālās atļaujas (licences) vai atļaujas darbībām ar jonizējošā starojuma avotiem saņemšanas kritēriji", kas nosaka kritērijus, kuri jāievēro, pieprasot speciālo atļauju (licenci) vai atļauju darbībām ar jonizējošā starojuma avotiem. Noteikts, ka minēto atļauju darbībām ar jonizējošā starojuma avotiem var pieprasīt Latvijas Republikas pilsoņi vai pastāvīgie iedzīvotāji.

Akceptēti "Noteikumi par operatora civiltiesiskās atbildības apdrošinājuma minimālo summu, ja tiek veiktas darbības ar jonizējošā starojuma avotiem" , kas nosaka operatora civiltiesiskās atbildības apdrošinājuma minimālo summu, ja tiek veiktas darbības ar jonizējošā starojuma avotiem.

Akceptēts rīkojums "Par inspicēšanas institūcijas sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Jadzis" pagaidu pilnvarošanu bīstamo iekārtu inspicēšanai", kas paredz pilnvarot inspicēšanas institūciju SIA "Jadzis" līdz 2001.gada 25.augustam veikt inspicēšanu šādām bīstamām iekārtām to lietošanas laikā: celšanas iekārtām: liftiem; kravas celtņiem; pacēlājiem cilvēku celšanai; katliekārtām; spiedieniekārtām.

Akceptēti "Grozījumi Ministru kabineta 2000.gada 12.septembra noteikumos Nr.312 "Zāļu un farmaceitisko produktu klīniskās izpētes kārtība"" . Noteikumu mērķis ir noteikt kārtību, kādā veicami zāļu un farmaceitisko produktu (izņemot veterinārās zāles un veterinārfarmaceitiskos produktus) lietošanas novērojumi, kuru uzdevums ir papildināt datus par reģistrētām zālēm. Noteikumi nosaka prasības lietošanas novērojumu uzsākšanai, ziņojumiem un kontrolei. Pareiza zāļu lietošanas novērojumu veikšana sniegs papildu datus par zāļu iedarbību un efektivitāti, kā arī zāļu lietošanas izraisītām blakusparādībām. Pamatojoties uz novērojumu gaitā iegūto informāciju, medicīnas speciālistiem būs iespēja izvēlēties visefektīvākās zāles ar iespējami nelielām blakusparādībām un tādējādi nodrošināt pacientu labāku aprūpi.

Akceptēts likumprojekts "Grozījumi Iedzīvotāju reģistra likumā", lai nodrošinātu Iedzīvotāju reģistrā iekļauto ziņu kvalitātes uzlabošanu.

Akceptēti "Noteikumi par darba samaksu Iekšlietu ministrijas sistēmas darbiniekiem ar speciālajām dienesta pakāpēm", kas nosaka kārtību, kādā līdz jaunās valsts pārvaldes iestāžu darba samaksas pilnīgai ieviešanai nosaka Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu darbinieku ar speciālajām dienesta pakāpēm atalgojumu (mēnešalga, piemaksas un prēmijas), kā arī to apmēru. Akceptēti "Grozījumi Ministru kabineta 1999.gada 21.decembra noteikumos Nr.417 "Noteikumi par Ieslodzījuma vietu pārvaldes darbību reglamentējošo Ministru kabineta noteikumu attiecināšanu uz Ieslodzījuma vietu pārvaldes darbiniekiem pēc tās nodošanas Tieslietu ministrijas pārraudzībā"". Akceptēti "Grozījumi Ministru kabineta 2001.gada 2.janvāra noteikumos Nr.20 "Noteikumi par valsts civildienesta ierēdņu atalgojumu un ierēdņu pabalstiem"".

Akceptēti noteikumi "Mājputnu olu marķēšanas un higiēnas prasības pārtikas apritē", kas nosaka pārtikā izmantojamo mājputnu (vistu un paipalu) olu marķēšanas un higiēnas prasības šādos pārtikas aprites posmos: šķirošanā, uzglabāšanā, transportēšanā un izplatīšanā.

Akceptēti "Ātri sasaldēto pārtikas produktu aprites noteikumi", kas nosaka obligātās nekaitīguma un higiēnas prasības ātri sasaldēto pārtikas produktu apritei un prasības ātri sasaldēto pārtikas produktu marķēšanai.

Akceptēts rīkojums "Par valsts nekustamās mantas Daugavpilī, Andreja Pumpura ielā 104, pārdošanu".

Akceptēti "Grozījumi Ministru kabineta 1997.gada 29.jūlija noteikumos Nr.265 "Noteikumi par valsts budžetā ieskaitāmo nodokļu maksājumu pamatparādu kapitalizāciju privatizētajiem pašvaldību uzņēmumiem (uzņēmējsabiedrībām)"".

Akceptēti "Grozījumi Ministru kabineta 1997.gada 3.jūnija noteikumos Nr.200 "Noteikumi par valsts budžetā ieskaitāmo nodokļu maksājumu pamatparādu kapitalizāciju"" .

Akceptēti noteikumi "Par naudas balvu piešķiršanu par izciliem sasniegumiem sportā", kas paredz piešķirt naudas balvas par izciliem sasniegumiem sportā: Latvijas Hokeja federācijai par Latvijas izlases piedalīšanos pasaules čempionāta hokejā finālsacensībās — 50 000 latu; Latvijas Biatlona federācijas sportistam Ilmāram Bricim par pasaules čempionātā biatlonā izcīnīto trešo vietu — 5000 latu; sportista I.Briča treneriem: Vitālijam Urbanovičam — 1250 latu; Aivaram Bogdānovam — 400 latu; Marutai Noveičukai — 300 latu; Edvīnam Lešenkovam — 300 latu; Augustam Upenam — 250 latu; Latvijas Biatlona federācijai par sportista I.Briča izcīnīto trešo vietu pasaules čempionātā biatlonā — 15 000 latu (sporta veida un jaunatnes sporta programmu attīstībai); Latvijas Vingrošanas federācijas sportistam Jevgeņijam Saproņenko par pasaules kausa vingrošanā kopvērtējumā izcīnīto trešo vietu — 3000 latu; sportista J.Saproņenko trenerim Vitālijam Solodkijam — 1500 latu; Latvijas Bobsleja federācijas sportistam Sandim Prūsim par pasaules kausa kopvērtējumā bobslejā izcīnīto otro vietu un par pasaules kausa kopvērtējumā — kombinācijā izcīnīto trešo vietu — 2000 latu; Latvijas Bobsleja federācijas sportistam Mārcim Rullim par pasaules kausa kopvērtējumā bobslejā izcīnīto otro vietu un par pasaules kausa kopvērtējumā — kombinācijā izcīnīto trešo vietu — 2000 latu; Latvijas Bobsleja federācijas sportistam Jānim Ozolam par pasaules kausa kopvērtējumā bobslejā izcīnīto otro vietu un par pasaules kausa kopvērtējumā — kombinācijā izcīnīto trešo vietu — 2000 latu; Latvijas Bobsleja federācijas sportistam Matīsam Zacmanim par pasaules kausa kopvērtējumā bobslejā izcīnīto otro vietu un par pasaules kausa kopvērtējumā — kombinācijā izcīnīto trešo vietu — 2000 latu; sportistu S.Prūša, M.Ruļļa, J.Ozola, M.Zacmaņa treneriem: Ivaram Čākuram — 2000 latu; Romanam Osipenko — 2000 latu; Latvijas Vieglatlētikas savienības sportistei Ingai Kožarenokai par pasaules čempionātā junioriem vieglatlētikā izcīnīto otro vietu — 2000 latu; sportistes I.Kožarenokas trenerim Andrejam Vaivadam — 1000 latu; Latvijas Svarcelšanas federācijas sportistam Viktoram Ščerbatiham par Eiropas čempionātā svarcelšanā izcīnīto pirmo vietu — 10 000 latu; sportista V.Ščerbatiha treneriem: Eduardam Andruškēvičam — 2500 latu; Aleksandram Matjuņinam — 2500 latu; Latvijas Svarcelšanas federācijai par sportista V.Ščerbatiha izcīnīto pirmo vietu Eiropas čempionātā svarcelšanā — 15 000 latu (sporta veida un jaunatnes sporta programmu attīstībai).

Akceptēts rīkojums "Par Vidzemes augstskolas rektora apstiprināšanu", saskaņā ar Augstskolu likumu par Vidzemes augstskolas rektoru apstiprināts habilitētais bioloģijas zinātņu doktors Pēteris Cimdiņš.

Akceptēts likumprojekts "Grozījumi likumā "Par Latvijas vides aizsardzības fonda padomi"", kas precizē Latvijas vides aizsardzības fonda padomes sastāvu.

Akceptēts rīkojums "Par Vispārējo latviešu dziesmu un deju svētku sarīkošanu", kurš nosaka, ka 2003. gadā no 1.jūlija līdz 6. jūlijam Rīgā notiks Vispārējie latviešu dziesmu un deju svētki. Apstiprināta svētku Rīcības komiteja, par Rīcības komitejas priekšsēdētāju apstiprināts Ministru prezidents Andris Bērziņš, par Rīcības komitejas priekšsēdētāja vietnieci — kultūras ministre Karina Pētersone.

Akceptēts rīkojums "Par Latvijas Republikas valdības un Azerbaidžānas Republikas valdības nolīgumu par starptautiskajiem pārvadājumiem ar autotransportu"".

Akceptēti "Noteikumi par regulējamiem sabiedrisko pakalpojumu veidiem" , kuri nosaka sabiedrisko pakalpojumu veidus valsts regulējamās nozarēs, kuru sniegšanu nepieciešams regulēt.

Akceptēti noteikumi "Kārtība, kādā pārtraucama sabiedrisko pakalpojumu sniegšana", kuri nosaka kārtību, kādā sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs var pārtraukt sabiedrisko pakalpojumu sniegšanu tiem lietotājiem, kuri nav samaksājuši par saņemtajiem sabiedriskajiem pakalpojumiem vai nav izpildījuši citas saistības pret sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju.

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!