• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta Komitejas 2. jūlija sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.07.2001., Nr. 103 https://www.vestnesis.lv/ta/id/25943

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par vēlēšanu komisiju izveidošanu pašvaldībās

Vēl šajā numurā

04.07.2001., Nr. 103

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta Komitejas 2. jūlija sēdē

Akceptēts rīkojuma projekts "Par Latvijas Republikas un Slovākijas Republikas brīvās tirdzniecības līguma Apvienotās komitejas lēmumu Nr.1/2001 "Par grozījumiem Latvijas Republikas un Slovākijas Republikas brīvās tirdzniecības līguma 2.protokolā"".

Akceptēts rīkojuma projekts "Par Latvijas Republikas valdības un Kazahstānas Republikas valdības līgumu par starpvaldību tirdznieciski ekonomiskās komisijas izveidošanu".

Akceptēts noteikumu projekts "Par Ministru kabineta 1996.gada 21.maija noteikumu Nr.176 "Valsts komisijas speciālajā budžetā ieskaitīto Skrundas radiolokācijas stacijas pagaidu lietošanā nodotās zemes nomas maksas līdzekļu izlietojuma noteikšanai nolikums" atzīšanu par spēku zaudējušiem".

Akceptēts rīkojuma projekts "Par valsts komisijas speciālajā budžetā ieskaitīto Skrundas radiolokācijas stacijas pagaidu lietošanā nodotās zemes nomas maksas līdzekļu izlietojuma noteikšanai likvidāciju".

Akceptēts noteikumu projekts "Kārtība, kādā izsniedzami valsts atzītu profesionālo izglītību un profesionālo kvalifikāciju apliecinoši dokumenti un dokumenti par akreditētas profesionālās izglītības programmas daļas apguvi", kas noteiks kritērijus un kārtību, kādā izsniedzami valsts atzītu profesionālo izglītību (profesionālo pamatizglītību, arodizglītību, profesionālo vidējo izglītību un pirmā līmeņa profesionālo augstāko izglītību) un profesionālo kvalifikāciju apliecinoši dokumenti un dokumenti par akreditētas profesionālās izglītības programmas daļas apguvi, kā arī minēto dokumentu paraugus, ja Latvijā ratificēto starptautisko konvenciju vai līgumu prasības nenosaka citādi.

Akceptēts noteikumu projekts "Kārtība, kādā veicami muitas kontroles pasākumi intelektuālā īpašuma aizsardzībai", kas noteiks kārtību, kādā veicami muitas kontroles pasākumi intelektuālā īpašuma aizsardzībai, aizliedzot kontrafaktu un pirātisku preču pagaidu uzglabāšanu, izlaišanu brīvam apgrozījumam, izvešanu, atpakaļizvešanu, ievešanu muitas noliktavā, ievešanu pārstrādei, ievešanu pārstrādei muitas kontrolē, ievešanu uz laiku, izvešanu uz laiku, atpakaļievešanu, ievešanu beznodokļa tirdzniecības veikalā, izvešanu pārstrādei, tranzītu un atteikšanos par labu valstij.

Akceptēts noteikumu projekts "Grozījumi Ministru kabineta 2000.gada 19.septembra noteikumos Nr.319 "Likuma "Par uzņēmumu ienākuma nodokli" normu piemērošanas noteikumi"", kas paredz noteikt likuma piemērošanas kārtību attiecībā uz nodokļa ieturēšanu no samaksas par intelektuālo īpašumu nerezidentiem gadījumos, ja izmaksāta autoratlīdzība par datorprogrammām.

Akceptēts noteikumu projekts "Noteikumi par attaisnotajiem izdevumiem par izglītību un ārstnieciskajiem pakalpojumiem", kas noteiks fiziskas personas — iedzīvotāju ienākuma nodokļa maksātāja — attaisnotajos izdevumos ietveramos izdevumus par izglītības un ārstniecisko pakalpojumu izmantošanu, kuru kopējā summa taksācijas gada laikā nepārsniedz maksātājam un viņa ģimenes loceklim 150 latus katram.

Akceptēts rīkojuma projekts "Par fondiem un starptautiskajām izglītības un sadarbības programmām".

Akceptēts noteikumu projekts "Kārtība, kādā veicama ieņēmumu un izdevumu uzskaite iedzīvotāju ienākuma nodokļa aprēķināšanas vajadzībām", kas paredz noteikt kārtību, kādā ieņēmumu un ar to gūšanu saistīto izdevumu uzskaiti veic fiziskās personas, kuras ir iedzīvotāju ienākuma nodokļa maksātāji no saimnieciskās darbības ienākuma, iedzīvotāju ienākuma nodokļa aprēķināšanas vajadzībām.

Akceptēts noteikumu projekts "Noteikumi par Latvijas būvnormatīvu LBN 003-01 "Būvklimatoloģija"".

Akceptēts noteikumu projekts "Īpaši aizsargājamo nemedījamo sugu un migrējošo sugu dzīvnieku nodarīto zaudējumu zemes lietotājiem apmēra noteikšanas kārtība", kas noteiks kārtību, kādā zemes lietotājiem nosakāmi to zaudējumu apmēri, kas saistīti ar īpaši aizsargājamo nemedījamo sugu un migrējošo sugu dzīvnieku nodarītajiem būtiskiem postījumiem. Paredzēts, ka zaudējumu kompensāciju izmaksā no Latvijas vides aizsardzības fonda līdzekļiem.

Akceptēts rīkojuma projekts "Par Augkopības produkcijas kvalitātes valsts kontroles dienesta pilnvarojumu", kas paredz pilnvarot Augkopības produkcijas kvalitātes valsts kontroles dienestu veikt refrences laboratorijas funkcijas – labības, tās pārstrādes produktu mehānisko, ķīmisko un fizikāli ķīmisko testēšanu — un organizēt ar labības kvalitātes noteikšanu saistīto laboratoriju salīdzinošo testēšanu.

Akceptēts noteikumu projekts "Noteikumi par meža reproduktīvo materiālu", kas paredz noteikt: meža reproduktīvā materiāla ieguves avotu reģistrācijas kārtību; meža reproduktīvā materiāla kvalitātes un sertificēšanas prasības un materiāla tirdzniecības un izmantošanas kārtību. Noteikts, ka noteikumu ievērošanas valsts uzraudzību un kontroli veic Valsts meža dienests.

Akceptēts noteikumu projekts "Noteikumi par atkritumu sadedzināšanai un atkritumu sadedzināšanas iekārtu darbībai izvirzāmajām prasībām", kas paredz noteikt prasības atkritumu sadedzināšanai, tai skaitā bīstamo atkritumu sadedzināšanai, kā arī prasības bīstamo atkritumu sadedzināšanas iekārtu darbībai.

Akceptēts noteikumu projekts "Par A kategorijas piesārņojošas darbības un B kategorijas piesārņojošas darbības atkritumu sadedzināšanas iekārtām pieteikšanu, attiecīgas atļaujas izsniegšanu, pārskatīšanas kārtību un labāko pieejamo tehnisko paņēmienu lietošanu".

Akceptēts likumprojekts "Militārā dienesta likums", kas paredz noteikt vienotu militārā dienesta gaitu Nacionālajos bruņotajos spēkos. Likumprojekts noteiks: karavīra pienākumus un tiesības; vienību personālsastāva komplektēšanu; iecelšanu amatos un atbrīvošanu, pārvietošanu un komandējumus; dienesta pakāpju piešķiršanu, pazemināšanu un atņemšanu; atvaļinājumus; karavīru atvaļināšanu no militārā dienesta; karavīra formas tērpu; karavīru apgādi un sociālās garantijas; atvaļināto karavīru pienākumus un sociālās garantijas; civilpersonu dienesta un darba īpatnības militārajās vienībās; dienestu rezervē; karavīru apbalvošanu un atbildību.

Akceptēts likumprojekts "Grozījumi Krimināllikumā" un likumprojekts "Grozījumi Korupcijas novēršanas likumā", grozījumi izstrādāti saistībā ar likumprojektu "Militārā dienesta likums", lai saskaņotu likumos lietoto terminoloģiju.

Akceptēts likumprojekts "Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā". Grozījumi izstrādāti, lai nodrošinātu saistībā ar likumprojektu "Militārā dienesta likums" uzlikto pienākumu un aizliegumu piemērošanu.

Akceptēts noteikumu projekts "Aizsardzības ministrijas un Iekšlietu ministrijas kopīgo bruņojuma iegāžu 2001.gadā izsoles komisijas nolikums", kas noteiks, ka kopīgo bruņojuma iegāžu izsoles komisija ir Ministru kabineta izveidota institūcija bez juridiskas personas tiesībām, kura apzina, organizē un koordinē kopīgo bruņojuma iegādi abu ministriju vajadzībām.

Akceptēts rīkojuma projekts "Par Daugavpils pilsētas sabiedrības ar ierobežotu atbildību sertifikācijas centra "BALTSERT" pilnvarošanu veikt pārtikas uzņēmumu atzīšanu", kas paredz pilnvarot sertifikācijas centru "BALTSERT" veikt pārtikas uzņēmumu atzīšanu.

Akceptēts rīkojuma projekts "Par Latvijas Republikas valdības un Azerbaidžānas Republikas valdības nolīgumu par starptautiskajiem pārvadājumiem ar autotransportu"" .

Akceptēts noteikumu projekts "Par regulējamiem sabiedrisko pakalpojumu veidiem", kas paredz noteikt sabiedrisko pakalpojumu veidus valsts regulējamās nozarēs – siltumenerģijas apgādē, elektroenerģijas apgādē, dabasgāzes apgādē, sašķidrinātās gāzes apgādē, telekomunikācijās, pasta nozarē un dzelzceļa transporta nozarē.

Akceptēts noteikumu projekts "Par sabiedrisko pakalpojumu sniegšanas pārtraukšanu", kas paredz noteikt kārtību, kādā sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs var pārtraukt sabiedrisko pakalpojumu sniegšanu tiem lietotājiem, kuri nav samaksājuši par saņemtajiem sabiedriskajiem pakalpojumiem vai nav izpildījuši citas saistības pret sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju.

Akceptēts noteikumu projekts "Sabiedrisko pakalpojumu licencēšanas noteikumi", kas nosaka kārtību, kādā regulators licencē sabiedrisko pakalpojumu sniegšanu regulējamo nozaru uzņēmumos, kā arī licences pieprasījuma iesniegšanas kārtību, ja tā nav noteikta regulējamo nozaru speciālajos likumos.

Akceptēts noteikumu projekts "Par valsts nodevas par sabiedrisko pakalpojumu regulēšanu likmi 2001.gadam", kas paredz noteikt valsts nodevas 2001.gadam par sabiedrisko pakalpojumu regulēšanu likmi latos atsevišķi katram regulējamās nozares sabiedrisko pakalpojumu veidam, pamatojoties uz sabiedrisko pakalpojumu gada neto apgrozījumu 2000.gadā un regulatora darbības nodrošināšanai nepieciešamajiem izdevumiem 2001.gadā.

Akceptēts noteikumu projekts "Noteikumi par administratīvā pārkāpuma protokola par apstāšanās un stāvēšanas noteikumu pārkāpšanu sastādīšanas, paziņojuma par uzlikto naudas sodu noformēšanas, informācijas nosūtīšanas un naudas soda iekasēšanas kārtību", kas paredz noteikt kārtību, kādā amatpersona, izskatot administratīvo pārkāpumu lietās par apstāšanās un stāvēšanas noteikumu pārkāpumiem, kā arī par ceļa zīmju un brauktuves apzīmējumu prasību neievērošanu attiecībā uz transportlīdzekļu apstāšanos vai stāvēšanu bez transportlīdzekļa vadītāja klātbūtnes, sastāda administratīvā pārkāpuma protokolu, noformē paziņojumu par uzlikto sodu, kā arī informācijas nosūtīšana transportlīdzekļa īpašniekam un naudas soda iekasēšanas un kontroles kārtību.

Valdības preses departament

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!