• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sadarbību ar Ukrainu sociālajā drošībā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.07.2001., Nr. 104 https://www.vestnesis.lv/ta/id/25980

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Īpašu uzdevumu ministrs valsts reformu lietās - intervijā Latvijas Radio vakar, 4.jūlijā

Vēl šajā numurā

05.07.2001., Nr. 104

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sadarbību ar Ukrainu sociālajā drošībā

Vakar, 4. jūlijā, tika parakstīta vienošanās starp Latvijas Republikas Labklājības ministriju un Ukrainas Darba un sociālās politikas ministriju par kārtību, kādā piemērojams līgums par sadarbību sociālās drošības jomā starp Latvijas Republiku un Ukrainu, kas ir spēkā kopš 1999.gada 11.jūnija.

Latvijas Republikas un Ukrainas līgums par sadarbību sociālajā drošībā ir noslēgts, lai nodrošinātu abu valstu pilsoņiem jau iegūto un vēl iegūstamo sociālās drošības tiesību saglabāšanu, pārvietojoties Latvijas un Ukrainas teritorijā. Līgums novērsīs arī dubultu sociālās apdrošināšanas iemaksu iekasēšanu abās valstīs.

Latvijas Republika un Ukraina savā teritorijā pastāvīgi dzīvojošajiem vai strādājošajiem otras puses pilsoņiem un viņu ģimenes locekļiem neatkarīgi no viņu pilsonības, kuras pārvietojas no vienas valsts teritorijas uz otru, lai dzīvotu un strādātu, nosaka tādas pašas tiesības un pienākumus kā savas puses pilsoņiem, gan piemērojot tiesību aktus, gan nosakot tiesības uz sociālās drošības sistēmas pakalpojumiem. Līgums nodrošina, ka tiek saglabātas tiesības uz sociālās drošības pabalstiem un pensijām, summējot iepriekš uzkrātos periodus, kā arī pensiju eksportu. Līgums nosaka to personu un viņu ģimenes locekļu sociālo drošību, uz kurām attiecas vai bija attiecināti tie Latvijas Republikas un Ukrainas tiesību akti, kas regulē sociālo drošību.

Līgums veicinās personu brīvu pārvietošanos Latvijas un Ukrainas teritorijā, atvieglos ekonomisko darbību veikšanu abu valstu teritorijās un nodrošinās bezdarba problēmas efektīvāku risinājumu.

Līguma ietvaros tika parakstīta arī vienošanās starp Latvijas Republikas Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūru un Ukrainas pensiju fondu par pensiju pārsūtīšanu un izmaksas kārtību. Šīs vienošanās mērķis ir nodrošināt pensiju izmaksu iedzīvotājiem to pastāvīgās dzīvesvietas maiņas gadījumā uz otru līgumslēdzējas puses valsti.

LM Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!