• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par finansējumu laukiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.07.2001., Nr. 104 https://www.vestnesis.lv/ta/id/25983

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

05.07.2001., Nr. 104

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par finansējumu laukiem

Latvijas Finansu ministrijas valsts sekretāra vietniece, nacionālā atbildīgā amatpersona Ingūna Sudraba ir nosūtījusi Eiropas Komisijai (EK) akreditācijas rakstu par “Sapard” maksājumu aģentūru — Lauku atbalsta dienestu.

27.jūnijā Briselē atbilstoši Eiropas Komisijas jaunieviestajai procedūrai Latvijas nacionālā atbildīgā amatpersona, Finansu ministrijas valsts sekretāres vietniece prezentēja Eiropas Komisijas Lauksaimniecības ģenerāldirektorāta pārstāvjiem “Sapard” programmas administrēšanā iesaistīto institūciju izveidotās sistēmas atbilstību daudzgadējā finansu līguma kritērijiem.

Latvija bija pirmā kandidātvalsts, kas sniedza šāda veida prezentāciju Eiropas Komisijas auditoriem. Prezentācijā bija aicināti piedalīties arī Lauku atbalsta dienesta (LAD), Valsts kases, Zemkopības ministrijas un Finansu ministrijas pārstāvji.

Šajā tikšanās reizē Eiropas Komisijas pārstāvji precīzi noteica procedūru, kāda tiks lietota daudzgadējā finansēšanas līguma izpildei. Pēc akreditācijas raksta par Lauku atbalsta dienestu nosūtīšanas Eiropas Komisijai tai ir nepieciešamas trīs nedēļas, lai iepazītos ar iesniegtajiem dokumentiem un auditori varētu ierasties Rīgā pārbaudei uz vietas jūlija pēdējā nedēļā. Jāatzīmē, ka Eiropas Komisijā augusts ir atvaļinājumu mēnesis, tādēļ nekādas tālākas darbības “Sapard” programmas akreditācijas procesā augustā netiek plānotas. Audita ziņojuma izstrādei un precizēšanai, pēc Eiropas Komisijas pieņēmuma, ja auditori neatklās būtiskus trūkumus, ir nepieciešamas astoņas nedēļas, bet saskaņošanai — vēl četras nedēļas. Saskaņošanas procesu ir iespējams paātrināt pat līdz divām nedēļām.

Gadījumā, ja netiek konstatēti būtiski trūkumi izveidotajā sistēmā, lēmumu par “Sapard” programmas akreditācijas raksta apstiprināšanu EK var piešķirt novembra vidū. Tad Lauku atbalsta dienests varēs sākt pieņemt projektu pieteikumus.

Latvijas Lauksaimniecības un lauku attīstības plānu ES apstiprināja 2000.gada 25.oktobrī. 2001.gada 25.janvārī tika parakstīts “Sapard” daudzgadējais finansu līgums, kas nosaka tehnisko, juridisko un administratīvo bāzi, kurai atbilstoši Latvijā tiks īstenota Lauksaimniecības un lauku attīstības programma. Ikgadējais finansu līgums, kas nosaka 2000.gada iespējamo finansējumu Latvijai “Sapard” programmas ietvaros (22 221 936 eiro), starp Latviju un ES noslēgts 2001.gada 30.martā.

Finansu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!