• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidente: - sveicot Francijas tautu svētkos - atvadoties no Polijas vēstnieka. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.07.2001., Nr. 105 https://www.vestnesis.lv/ta/id/26071

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidents: - Latvijas Radio vakar, 5. jūlijā

Vēl šajā numurā

06.07.2001., Nr. 105

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidente:

— sveicot Francijas tautu svētkos

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga ir nosūtījusi vēstuli Francijas prezidentam Žakam Širakam.

Vēstulē V.Vīķe–Freiberga savā un Latvijas tautas vārdā sveic Francijas prezidentu un iedzīvotājus valsts neatkarības svētkos 14.jūlijā. Prezidente novēl Francijai labklājību, atzīmējot draudzīgās abu valstu attiecības, kuras nākotnē vēl ciešākas darīs Latvijas integrācija Eiropas un transatlantiskajās struktūrās. Prezidente arī raksta, ka Latvijā tiek gaidīta nozīmīgā Ž.Širaka oficiālā vizīte 27. un 28.jūlijā.

— atvadoties no Polijas vēstnieka

Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga vakar atvadu vizītē pieņēma Polijas vēstnieku Latvijā Jaroslavu Bratkeviču.

Prezidente un vēstnieks bija vienisprātis, ka attiecības starp Latviju un Poliju ir ļoti aktīvas, konstruktīvas un solidāras — norit regulāras amatpersonu tikšanās, iedzīvotāju kontakti, valstis atbalsta viena otru prioritāro mērķu sasniegšanā.

Runājot par jaunās Eiropas veidošanos, J.Bratkevičs atzīmēja pieredzes apmaiņu un savstarpēju atbalstu starp abām valstīm to iestāšanās sarunu procesā. Prezidente un vēstnieks uzsvēra, ka solidaritātes gars valda arī attieksmē pret NATO paplašināšanos. V.Vīķe–Freiberga augstu novērtēja Polijas konsekvento atbalstu Baltijas valstīm aizsardzības jomas attīstībā un ceļā uz iekļaušanos Ziemeļatlantijas aliansē. Vēstnieks apliecināja, ka Polija kā jaunā NATO dalībvalsts ir stingra Baltijas valstu advokāte to integrācijai NATO. Sarunā augstu novērtēta arī ASV prezidenta Džordža Buša vēsturiskā runa Varšavā Polijas apmeklējuma laikā, kurā tika pausts noteikts atbalsts NATO paplašināšanai. Prezidente pateicās poļu kopienai ASV, kas izrāda atzīstamu atbalstu Latvijas iestājai NATO.

Prezidente pateicās vēstniekam par dinamisko darbu un pūlēm, kas ieguldītas Latvijas un Polijas aktīvā sadarbībā.

Valsts prezidenta preses dienests

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!