• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas priekšsēdētāja biedrs: - atvadoties no Īrijas vēstnieka. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.07.2001., Nr. 105 https://www.vestnesis.lv/ta/id/26072

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidente: - sveicot Francijas tautu svētkos - atvadoties no Polijas vēstnieka

Vēl šajā numurā

06.07.2001., Nr. 105

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeimas priekšsēdētāja biedrs:

— atvadoties no Īrijas vēstnieka

Vakar, 5.jūlijā, Saeimas priekšsēdētāja biedrs Rihards Pīks tikās ar Īrijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Patriku Makkeibu, kurš bija ieradies atvadu vizītē.

Saeimas priekšsēdētāja biedrs un Īrijas vēstnieks apsprieda Eiropas integrācijas jautājumus un Īrijas referenduma par Nicas līguma ratificēšanu iespējamo ietekmi uz ES paplašināšanās procesu.

P.Makkeibs atzinīgi novērtēja Latvijas progresu ES iestāšanās sarunās un apliecināja, ka Īrija ar cerībām raugās uz mūsu valsts integrāciju ES, jo tādējādi tiks veicinātas mazo valstu iespējas ietekmēt lēmumu pieņemšanu Briselē.

Pārrunājot Īrijas iedzīvotāju noliedzošo balsojumu referendumā par Nicas līguma ratificēšanu, viesis pastāstīja, ka sabiedrība ir negatīvi noskaņota nevis pret Latvijas uzņemšanu ES, bet gan pret citām Nicas līgumā ietvertajām normām. P.Makkeibs izteica viedokli, ka arī līguma sarežģītais teksts vienkāršajam cilvēkam ir grūti izprotams, tāpēc daudzi iedzīvotāji neatbalstīja sev nesaprotamu dokumentu. Vēstnieks informēja, lai sabiedrībai izskaidrotu Nicas līguma nozīmi valsts nacionālo interešu īstenošanā, Īrijas valdība septembrī rīkos nacionālo forumu par Eiropas integrācijas jautājumiem, kā arī debates par Eiropas nākotni ar valdošo partiju un nevalstisko organizāciju piedalīšanos.

Sarunas dalībnieki sprieda arī par Eiropas nākotni un bija vienisprātis, ka jāpalielina nacionālo parlamentu ietekme uz lēmumu pieņemšanu Eiropas Savienības institūcijās.

Saeimas priekšsēdētāja biedrs pateicās Īrijas vēstniekam Latvijas Republikā par veikto darbu abu valstu divpusējo sakaru veicināšanā. Vēstnieks savukārt uzsvēra, ka pēc gada Rīgā tiks atklāta Īrijas vēstniecības ēka.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!