• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 10. jūlija sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.07.2001., Nr. 108 https://www.vestnesis.lv/ta/id/26185

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 10. jūlija sēdē

Vēl šajā numurā

13.07.2001., Nr. 108

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 10. jūlija sēdē

Turpinājums. Informācijas sākums — "LV" Nr.107, 11.07.2001.

Pieņemts zināšanai iesniegtais Valsts investīciju programmas koncepcijas projekts. Atzīts par nepieciešamu iekļaut vienā dokumentā informāciju par visiem īstenojamiem investīciju projektiem. Ekonomikas ministrijai uzdots kopīgi ar Finansu ministriju sagatavot priekšlikumus par dokumentu, kurā minētā informācija turpmāk ietverama. Atzīts par nepieciešamu Valsts investīciju programmas prioritātes izskatīt kontekstā ar valsts budžeta projekta prioritātēm. Finansu ministrijai uzdots kopīgi ar Ekonomikas ministriju saskaņot iespējamos termiņus minēto prioritāšu izskatīšanai Ministru kabinetā. Ekonomikas ministrijai uzdots kopīgi ar Finansu ministriju līdz 1.oktobrim izstrādāt un noteiktā kārtībā iesniegt Ministru kabinetā konceptuālus priekšlikumus par Valsts investīciju programmas plānošanas, projektu finansēšanas un kontroles kārtību, kā arī par atbildīgo institūciju kompetences sadalījumu Valsts investīciju programmas projekta sagatavošanas procesā. Nolemts jautājumu turpināt izskatīt Ministru kabineta sēdē oktobrī.

Akceptēts iesniegtais Maksātnespējas administrācijas koncepcijas projekts , un tajā ietverti šādi risinājuma varianti: tiek veidota valsts aģentūra "Maksātnespējas aģentūra"; tiek veidota viena institūcija, kas apvieno šajā koncepcijā un likumprojektā "Par darbinieku aizsardzību darba devēja maksātnespējas gadījumā" paredzētās funkcijas (izņemot starpniecību un neklasificētu finansu darbību); institūcija atrodas Tieslietu ministrijas pārraudzībā; institūcija tiek izveidota, reorganizējot sabiedrību ar ierobežotu atbildību "MSB" un uz tās bāzes izveidojot jauno institūciju; sociālā riska maksājums ir diferencēts atkarībā no nodarbināto skaita, un maksājuma apmēru katru gadu nosaka Ministru kabinets.

Tieslietu ministrijai uzdots attiecīgi precizēt koncepcijas projektu un iesniegt to Valsts kancelejā. Tieslietu ministrijai uzdots līdz 2001.gada 15.augustam sagatavot koncepcijas īstenošanai nepieciešamo tiesību aktu projektus un noteiktā kārtībā iesniegt tos Ministru kabinetā.

Akceptēta koncepcija par vietējā cukura izmantošanu saldumu un citu produktu ražošanā . Noteikts, ka koncepcijas īstenošanai 2002.gadā izmantojams finansējums no lauksaimniecībai iedalītajām valsts subsīdijām.

Pieņemts zināšanai Izglītības un zinātnes ministrijas iesniegtais izglītības sistēmas reformu plāns izmaksu efektivitātes paaugstināšanai. Izglītības un zinātnes ministrijai uzdots precizēt plānu, ņemot vērā izteiktos priekšlikumus, precizēt sadaļas "Interešu izglītība" aili "Rezultatīvie rādītāji", paredzot likvidēt disproporciju finansu sadalē starp pašvaldībām; sadaļā "Interešu izglītība" svītrot pirmo darba uzdevumu, otrajā uzdevumā precizēt, cik koledžas tiks atvērtas, kā arī precizēt un saskaņot ar Finansu ministriju ekonomisko pamatojumu aprēķiniem par finansu nepieciešamību un iesniegt Valsts kancelejā. Jautājumu turpinās izskatīt Ministru kabineta 17.jūlija sēdē.

Akceptēts pasākumu plāns uzņēmējdarbības vides uzlabošanai . Ekonomikas ministrijai uzdots aktualizēt informāciju par plānā minēto pasākumu izpildi (9., 12. un 16.punkts) un iesniegt precizēto plānu Valsts kancelejā. Plānā minētajām ministrijām un citām institūcijām uzdots noteiktajos termiņos izpildīt norādītos uzdevumus.

Nolemts akceptēt īpašu uzdevumu ministra valsts reformu lietās Jāņa Krūmiņa iesniegto Valsts pārvaldes reformas stratēģiju no 2001. līdz 2006.gadam un papildināt to ar uzdevumu paredzēt augstāko ierēdņu rotācijas sistēmas izstrādi un ieviešanu ar 2002.gada rudeni, akceptēt stratēģijas ieviešanas programmu, tai skaitā programmā ietverto otro alternatīvu tās vadības koordinācijai.

Pieņemta zināšanai iekšlietu ministra Mareka Segliņa sniegtā informācija par bezpeļņas organizācijas valsts sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Telekomunikāciju tehnikas centrs" turpmākās privatizācijas iespējām. Noteikts, ka bezpeļņas organizācija valsts sabiedrība ar ierobežotu atbildību "Telekomunikāciju tehnikas centrs" nav privatizējama.

Ministru kabinets izskatīja jautājumu par koncepcijas "Par priekšlikumiem tālākai rīcībai un mandātu darba grupas sarunām ar celulozes rūpnīcas potenciālajiem investoriem" projekta pielikuma 1.–14.punktu. Nolemts akceptēt koncepcijas "Par priekšlikumiem tālākai rīcībai un mandātu darba grupas sarunām ar celulozes rūpnīcas potenciālajiem investoriem" projekta pielikuma 2., 3. (paredzot, ka jautājums akciju sabiedrībai "Baltic Pulp" jāprecizē turpmākās sarunās ar ostu vadību un, ja nepieciešams, valsts var atbalstīt zemes ieguvi), 4., 5., 6., 7. (paredzot, ka saražotā elektroenerģija tiek pārdota par tirgus cenu), 8. (pirmajā teikumā svītrojot vārdu "pagaidām"), 9., 10., 11., 12., 13. un 14.punktā minētos priekšlikumus. Noteikt, ka koksnes pārvadāšanai pa valsts autoceļiem drīkst izmantot sastāvus, ne smagākus par 52 t, un kompensācijas saistībā ar šo nosacījumu nav paredzētas. Darba grupai sadarbībā ar sarunu partneriem un ieinteresētām ministrijām divu mēnešu laikā sagatavot koncepcijas projektu par autoceļu tīkla nostiprināšanu un noteiktā kārtībā iesniegt to Ministru kabinetā.

Pieņemt zināšanai Labklājības ministrijas iesniegto informāciju par Nodarbinātības valsts dienesta darba organizāciju un algotajiem pagaidu sabiedriskajiem darbiem piešķirto līdzekļu sadalījuma kritērijiem un izlietošanas kārtību.

Pieņemt zināšanai īpašu uzdevumu ministra sadarbībai ar starptautiskajām finansu institūcijām Roberta Zīles iesniegto informāciju par PHARE 2000 ekonomiskās un sociālās kohēzijas līdzekļu piesaistes vadlīniju pieņemšanu un izskaidrošanu pašvaldībām un sadarbības partneriem.

Pieņemta zināšanai labklājības ministra Andreja Požarnova sniegtā informācija par vienreizēja pabalsta piešķiršanu Līgai Terehovai sakarā ar trīnīšu piedzimšanu . Finansu ministram uzdots no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt 3000 latu (pēc nodokļu samaksas) vienreizējā sociālā pabalsta izmaksāšanai Līgai Terehovai sakarā ar trīnīšu piedzimšanu.

Pieņemta zināšanai sniegtā informācija par šādiem likumprojektiem: Teritorijas plānošanas likums; Reģionālās attīstības likums; Grozījumi Ministru kabineta iekārtas likumā un Grozījumi Ministriju iekārtas likumā. Nolemts neatbalstīt priekšlikumu par jaunas ministrijas izveidošanu. Lai nodrošinātu efektīvu un vienotu institucionālo ietvaru Eiropas Savienības strukturālo instrumentu vadībai un reģionālās politikas koordinācijai valstī, iekļaut Īpašu uzdevumu ministra sadarbībai ar starptautiskajām finansu institūcijām sekretariātu Finansu ministrijas struktūrā un veikt Finansu ministrijas reorganizāciju. Īpašu uzdevumu ministram sadarbībai ar starptautiskajām finansu institūcijām sadarbībā ar Finansu ministriju uzdots līdz 2001.gada 1.oktobrim iesniegt noteiktā kārtībā Ministru kabinetā institūciju reorganizācijai nepieciešamo tiesību aktu projektus, noteikt, ka vadošā iestāde Eiropas Savienības struktūrfondu likumdošanas izpratnē jāveido uz reorganizētās Finansu ministrijas bāzes.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!