• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 17.jūlija sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.07.2001., Nr. 109 https://www.vestnesis.lv/ta/id/26247

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta Komitejas 16. jūlija sēdē

Vēl šajā numurā

18.07.2001., Nr. 109

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 17.jūlija sēdē

Akceptēti "Grozījumi Ministru kabineta 2000.gada 13.jūnija noteikumos Nr.194 "Finansu ministrijas nolikums"". Šā gada 1.jūlijā darbu sāka jauna institūcija — Finansu un kapitāla tirgus komisija, kas ir Noguldījumu garantiju fonda pārvaldes tiesību un saistību pārņēmēja. Līdz ar to ir nepieciešams Apdrošināšanas uzraudzības inspekciju, Vērtspapīru tirgus komisiju un Noguldījumu garantiju fonda pārvaldi izslēgt no Finansu ministrijas pārraudzībā esošo iestāžu uzskaitījuma. Paredzēts papildināt Finansu ministrijas nolikumu ar jaunu funkciju, veikt Eiropas Savienības pirmsstrukturālo instrumentu finansu vadību.

Akceptēti noteikumi "Kārtība, kādā sastādāms administratīvā pārkāpuma protokols par transportlīdzekļu apstāšanās un stāvēšanas noteikumu pārkāpšanu, noformējams paziņojums un nosūtāma informācija par uzlikto naudas sodu, kā arī iekasējams naudas sods". Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā amatpersona, izskatot administratīvo pārkāpumu lietas par apstāšanās un stāvēšanas noteikumu pārkāpumiem, kā arī par ceļa zīmju un brauktuves apzīmējumu prasību neievērošanu attiecībā uz transportlīdzekļu apstāšanos vai stāvēšanu bez transportlīdzekļa vadītāja klātbūtnes, sastāda administratīvā pārkāpuma protokolu, noformē paziņojumu par uzlikto sodu, kā arī informācijas nosūtīšanas transportlīdzekļa īpašniekam un naudas soda iekasēšanas un kontroles kārtību.

Akceptēts rīkojums "Par Protokolu Eiropas līgumam par asociācijas izveidošanu starp Eiropas Kopienām un to Dalībvalstīm, no vienas puses, un Latvijas Republiku, no otras puses, par atbilstības novērtēšanu un rūpniecisko preču atzīšanu". Eiropas atbilstības novērtēšanas protokols (PECA protokols) ir Latvijas un ES asociatīvā līguma sastāvdaļa, un tā noslēgšana dos iespēju Latvijas ražotājiem uz atvieglotākiem nosacījumiem eksportēt produkciju uz Eiropas Savienības dalībvalstu tirgiem bez papildu atbilstības novērtēšanas (sertifikācijas, testēšanas u.c.). Protokola mērķis ir veicināt tirdzniecības tehnisko barjeru likvidēšanu starp līgumslēdzēju pusēm attiecībā uz rūpnieciskām precēm.

Akceptēta Latvijas ilgtermiņa ekonomiskā stratēģija.

Akceptēts likumprojekts "Par Eiropas Sociālo hartu". Eiropas Sociālā harta ir svarīgākais Eiropas Padomes instruments sociālās politikas un drošības jomā, kas garantē pilsoņu ekonomiskās un sociālās tiesības. Pieņemot likumprojektu "Par Eiropas Sociālo hartu", Latvijai kļūst saistoši šādi hartas panti: 1.pants – Tiesības uz darbu; 5.pants – Tiesības biedroties; 6.pants – Tiesības slēgt kolektīvus līgumus; 8.pants – Strādājošo sieviešu tiesības uz aizsardzību; 9.pants – Tiesības uz arodorientāciju; 11.pants – Tiesības uz veselības aizsardzību; 13.pants – Tiesības uz sociālo un medicīnisko palīdzību; 14.pants – Tiesības izmantot sociālās labklājības dienesta pakalpojumus; 16.pants – Ģimenes tiesības uz sociālo, juridisko un ekonomisko aizsardzību; 17.pants – Mātes un bērna tiesības uz sociālo un ekonomisko aizsardzību.

Akceptēts rīkojums "Par Valsts komisijas speciālajā budžetā ieskaitīto Skrundas radiolokācijas stacijas pagaidu lietošanā nodotās zemes nomas maksas līdzekļu izlietojuma noteikšanai likvidāciju" , kurš paredz sakarā ar uzdevuma izpildi likvidēt Valsts komisiju speciālajā budžetā ieskaitīto Skrundas radiolokācijas stacijas pagaidu lietošanā nodotās zemes nomas maksas līdzekļu izlietojuma noteikšanai.

Akceptēts rīkojums "Par Ministru kabineta 1996.gada 21.maija noteikumu Nr.176 "Valsts komisijas speciālajā budžetā ieskaitīto Skrundas radiolokācijas stacijas pagaidu lietošanā nodotās zemes nomas maksas līdzekļu izlietojuma noteikšanai nolikums" atzīšanu par spēku zaudējušiem".

Akceptēts rīkojums "Par Ministru kabineta 1996.gada 16.janvāra noteikumu Nr.23 "Skrundas radiolokācijas stacijas pagaidu lietošanā nodotās zemes nomas maksas līdzekļu izlietojuma kārtība" atzīšanu par spēku zaudējušiem".

Akceptēts rīkojums "Par Latvijas Republikas un Igaunijas Republikas valsts robežas redemarkācijas dokumentu apstiprināšanu", ar kuru ir apstiprināta Latvijas Republikas un Igaunijas Republikas valsts robežas karte, valsts robežas apraksts un noslēguma protokols (redemarkācijas dokumenti). Ārlietu ministrijai uzdots paziņot Igaunijas Republikai par redemarkācijas dokumentu apstiprināšanu.

Akceptēts rīkojums "Par valsts nekustamās mantas pārdošanu Rīgā" , kurš paredz atļaut Valsts nekustamā īpašuma aģentūrai pārdot izsolē valsts nekustamā īpašuma objektus: nekustamais īpašums Rīgā, Baltā ielā 6, ir zemesgabals 1960 m2 platībā, uz kura atrodas divstāvu administratīvā ēka; nekustamais īpašums Rīgā, Brīvības ielā 115, ir zemesgabals 352 m2 platībā, uz kura atrodas viena trīsstāvu ēka; nekustamais īpašums Rīgā, Miera ielā 8, sastāv no zemesgabala 484 m2 platībā, uz kura atrodas administratīvā ēka; nekustamais īpašums Rīgā, Tallinas ielā 41/43, ir zemesgabals 404 m2 platībā, uz kura atrodas ražošanas ēka.

Akceptēts rīkojums "Par valsts nekustamās mantas Liepājā, Skrundas ielā 20b, pārdošanu" , kurš paredz pārdot izsolē valsts nekustamo mantu — vienstāva ēku un zemesgabalu 716 m2 platībā Liepājā, Skrundas ielā 20b.

Akceptēts rīkojums "Grozījumi Ministru kabineta 2000.gada 28.jūnija rīkojumā Nr.311 "Par nekustamo īpašumu Liepājā, Graudu ielā 43a, un Liepājā, Skrundas ielā 20b, saglabāšanu valsts īpašumā"".

Akceptēts rīkojums "Par valsts nekustamās mantas nodošanu Inčukalna pagasta pašvaldības īpašumā" , kurš paredz atļaut Satiksmes ministrijai nodot bez atlīdzības Rīgas rajona Inčukalna pagasta pašvaldības īpašumā valsts nekustamo mantu — smilšu karjeru "Silciems" 16 ha platībā.

Akceptēts rīkojums "Par ēku Jūrmalā, Jaunā ielā 64, maiņu pret zemesgabalu Jūrmalā, Jaunā ielā 64a" , kurš paredz atļaut Izglītības un zinātnes ministrijai mainīt ēkas Jūrmalā, Jaunajā ielā 64, pret zemesgabalu 1034 m2 platībā Jūrmalā, Jaunajā ielā 64a.

Akceptēts rīkojums "Par zemesgabala Jūrmalā, Vikingu ielā 6, saglabāšanu valsts īpašumā" , kurš paredz saglabāt valsts īpašumā un nodot Izglītības un zinātnes ministrijas valdījumā zemesgabalu 8083 m2 platībā.

Akceptēti trīs rīkojumi "Par uzņemšanu Latvijas pilsonībā naturalizācijas kārtībā". Latvijas pilsonība naturalizācijas kārtībā piešķirta 703 pilsonības pretendentiem, tai skaitā 98 viņu nepilngadīgajiem bērniem.

Akceptēts likumprojekts "Grozījums Ķīmisko vielu un ķīmisko produktu likumā" , kurš nosaka, ka papildus šim likumam darbības ar ķīmiskajām vielām un ķīmiskajiem produktiem regulē attiecībā uz ķīmiskajām vielām vai ķīmiskajiem produktiem, kas ir atkritumu sastāvā, normatīvie akti, kas reglamentē atkritumu apsaimniekošanu.

Akceptēts rīkojums "Par zemesgabala Ludzas rajona Malnavas pagastā saglabāšanu valsts īpašumā" , kurš paredz saglabāt valsts īpašumā un nodot Iekšlietu ministrijas valdījumā zemesgabalu 2150 m2 platībā Ludzas rajona Malnavas pagastā.

Akceptēts rīkojums "Par zemesgabala Krāslavas rajona Kaplavas pagastā saglabāšanu valsts īpašumā" , kurš paredz saglabāt valsts īpašumā un nodot Iekšlietu ministrijas valdījumā zemesgabalu 2512 m2 platībā Krāslavas rajona Kaplavas pagastā.

Akceptēts rīkojums "Par zemesgabalu Krāslavas rajona Piedrujas pagastā saglabāšanu valsts īpašumā" , kurš paredz saglabāt valsts īpašumā un nodot Iekšlietu ministrijas valdījumā zemesgabalu 1,53 ha platībā un zemesgabalu 0,15 ha platībā Krāslavas rajona Piedrujas pagastā.

Akceptēts rīkojums "Par zemesgabala Ludzas rajona Zilupē saglabāšanu valsts īpašumā" Ludzas rajona Zilupē, kurš paredz saglabāt valsts īpašumā un nodot Iekšlietu ministrijas valdījumā zemesgabalu 1468 m2 platībā.

Akceptēts rīkojums "Par zemesgabala Balvu rajona Viļakā saglabāšanu valsts īpašumā" , kurš paredz saglabāt valsts īpašumā un nodot Iekšlietu ministrijas valdījumā zemesgabalu 499 m? platībā Balvu rajona Viļakā.

Akceptēts rīkojums "Par zemesgabalu Balvu rajona Šķilbēnu pagastā saglabāšanu valsts īpašumā" , kurš paredz saglabāt valsts īpašumā un nodot Iekšlietu ministrijas valdījumā zemesgabalu 0,96 ha platībā un zemesgabalu 3854 m2 platībā Balvu rajona Šķilbēnu pagastā.

Akceptēts rīkojums "Par pastāvīgās uzturēšanās atļaujas piešķiršanu Aleksejam Olefirenko".

Akceptēti noteikumi "Latvijas augu šķirņu katalogs" . Šie noteikumi apstiprina Latvijas augu šķirņu katalogu un nosaka katalogā ietverto augu sugu un kategoriju sēklas, kuras drīkst pārdot, ievērojot papildprasības par to fizikālu vai ķīmisku apstrādi. Noteikumi stājas spēkā ar 2002.gada 1.janvāri.

Akceptēti noteikumi "Grozījumi Ministru kabineta 1997.gada 7.oktobra noteikumos Nr.348 "Atsevišķu uzņēmējdarbības veidu licencēšanas noteikumi"" . Grozījumu pamatā ir atsevišķu licencēšanas funkciju nodalīšana no Latvijas Bankas vai Finansu ministrijas pakļautībā (pārraudzībā) esošo institūciju pienākumiem un šo tiesību piešķiršana jaunizveidotajai Finansu un kapitāla tirgus komisijai.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!