• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Spānijas bruņoto spēku sadarbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.07.2001., Nr. 109 https://www.vestnesis.lv/ta/id/26250

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas un Uzbekistānas tālāko sadarbību

Vēl šajā numurā

18.07.2001., Nr. 109

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Spānijas bruņoto spēku sadarbību

Vakar, 17. jūlijā, Aizsardzības ministrijā notika Latvijas Republikas un Spānijas Karalistes aizsardzības ministriju divpusējās sarunas. Spānijas aizsardzības ministrijas delegāciju vadīja Plānošanas un starptautisko attiecību departamenta direktora vietnieks ģenerālis Felikss Raldons.

Šīs ir pirmās abu valstu aizsardzības ministriju sarunas kopš šā gada 7. jūnija, kad tika noslēgts savstarpējās sadarbības līgums starp Latvijas Republikas Aizsardzības ministriju un Spānijas Karalistes Aizsardzības ministriju. Sarunu laikā ar Latvijas aizsardzības ministrijas valsts sekretāru Edgaru Rinkēviču, NATO integrācijas izpildsekretāru admirāli Gaidi Zeibotu un Nacionālo bruņoto spēku štāba pārstāvjiem tika pārrunāti savstarpējās sadarbības praktiskie jautājumi. Latvijas pārstāvji informēja Spānijas Aizsardzības ministrijas delegāciju par Latvijas Nacionālo bruņoto spēku attīstību, Latvijas Rīcības plānu dalībai NATO un Latvijas iesaistīšanos Eiropas Savienības kopīgās drošības un aizsardzības politikas struktūrās.

Sarunu gaitā izskatīti arī savstarpējās sadarbības projekti — regulāras konsultācijas, pieredzes apmaiņa bruņoto spēku struktūru izveidē, iespēja noslēgt divpusēju līgumu par klasificētās informācijas apmaiņu. Spānijas puse arī piedāvāja Latvijas bruņoto spēku pārstāvjiem apgūt militārās zināšanas Spānijas militārajās mācību iestādēs.

Spānijas delegācija sarunu laikā informēja Latvijas pārstāvjus, ka Spānijas valdība pašlaik formulē savu nostāju NATO paplašināšanas jautājumā un ka kopumā Spānija atbalsta Latvijas vēlmi kļūt par pilntiesīgu NATO dalībvalsti.

Aizsardzības ministrijas

Sabiedrisko attiecību

un preses nodaļa

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!