• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Uzbekistānas tālāko sadarbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.07.2001., Nr. 109 https://www.vestnesis.lv/ta/id/26251

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidenta rīkojums Nr.257

Par atvaļinājuma piešķiršanu J.Krūmiņam

Vēl šajā numurā

18.07.2001., Nr. 109

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Uzbekistānas tālāko sadarbību

16. un 17. jūlijā Rīgā notiek Latvijas un Uzbekistānas starpvaldību komisijas trešā sēde, kuru vada Latvijas satiksmes ministrs Anatolijs Gorbunovs un Uzbekistānas ārējo ekonomisko sakaru ministrs Eljars Gaņijevs. Sēdes laikā paredzēts pārrunāt aktuālus divpusējās tirdzniecības un ekonomiskās sadarbības jautājumus — Latvijas transporta infrastruktūras izmantošanas iespēju paplašināšana Uzbekistānas preču tranzītam, tiešā avioreisa Rīga —Taškenta izveidošana, sadarbība zinātnes un tehnikas, banku un finansu, kā arī lauksaimniecības jomās. Viesiem paredzēts Rīgas brīvostas apmeklējums un tikšanās ar ārlietu un ekonomikas ministriem.

Paralēli jau notikušas abu valstu Ārlietu ministriju politiskās konsultācijas departamenta direktoru līmenī. Tajās galvenā uzmanība pievērsta divpusējo attiecību aktivizācijas aspektiem. Uzbeku kolēģi tika informēti par Latvijas ārpolitiskajām prioritātēm — virzību uz iestāšanos ES, integrāciju transatlantiskajās struktūrās, reģionālās sadarbības jautājumiem. Puses pārrunāja arī jautājumus, kas saistīti ar situāciju Centrālās Āzijas reģionā.

Uzbekistānas Ārlietu ministrijas pārstāvji pauda gatavību turpināt aktīvi iesākto dialogu ar Latvijas Ārlietu ministriju, kā arī atbalstu Latvijas ārpolitiskajām prioritātēm, integrējoties ES un NATO. Konsultāciju noslēgumā uzbeku viesus pieņēma Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieks Mārtiņš Virsis.

Vakar, 17. jūlijā, ārlietu ministrs Indulis Bērziņš tikās ar Uzbekistānas ārējo ekonomisko sakaru ministru Eljaru Gaņijevu, kurš Rīgā bija ieradies uz Latvijas un Uzbekistānas starpvaldību komisijas trešo sēdi.

Tikšanās laikā pārrunāti Latvijas un Uzbekistānas starpvaldību komisijas tikšanās rezultāti. Abi ministri bija vienisprātis, ka ir jāpaplašina savstarpējā tirdzniecība un ekonomiskā sadarbība. E. Gaņijevs uzsvēra Latvijas izdevīgo ģeogrāfisko stāvokli, kā arī transporta infrastruktūru, kas būtu plašāk izmantojama Uzbekistānas preču tranzītam. Tika runāts par kopuzņēmumu veidošanu un investīciju iespējām abās valstīs. Uzbekistānas ārējo ekonomisko sakaru ministrs informēja par Uzbekistānas iestāšanās procesu Pasaules tirdzniecības organizācijā.

Ārlietu ministrijas

preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!