• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par kompensāciju izmaksu no Vācijas federālā fonda "Atmiņa, atbildība un nākotne". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.07.2001., Nr. 109 https://www.vestnesis.lv/ta/id/26253

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas un Spānijas bruņoto spēku sadarbību

Vēl šajā numurā

18.07.2001., Nr. 109

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par kompensāciju izmaksu no Vācijas federālā fonda "Atmiņa, atbildība un nākotne"

Atsaucoties uz Ārlietu ministrijas 2001. gada 28. marta preses paziņojumu par pieteikumu pieņemšanu no nacionālsociālistiskā režīma spaidu darbos nodarbinātajām personām kompensāciju saņemšanai no Vācijas federālā fonda "Atmiņa, atbildība un nākotne", Ārlietu ministrija sniedz tālāku informāciju.

Šā gada 10. jūlijā Berlīnē tika parakstīta vienošanās par sadarbību starp Latvijas Republikas valsts akciju sabiedrības bezpeļņas organizāciju "Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra" un Vācijas federālā fonda "Atmiņa, atbildība un nākotne" partnerorganizāciju par pieteikumu apstrādi kompensāciju saņemšanai Latvijā dzīvojošajām nacionālsociālistiskā režīma laikā spaidu darbos nodarbinātajām personām. Līdz ar minētās vienošanās parakstīšanu ir radīta pilnīga tiesiskā bāze kompensāciju izmaksu kārtībai no Vācijas federālā fonda "Atmiņa, atbildība un nākotne".

Šā gada 22. jūnijā Vācijas Bundestāgs ir veicis grozījumus likumā par Vācijas federālā fonda "Atmiņa, atbildība un nākotne" dibināšanu, pagarinot kompensāciju pieteikumu pieņemšanas termiņu līdz 2001. gada 31. decembrim.

Latvijā dzīvojošie pretendenti uz kompensācijām savus pieteikumus var iesniegt Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrā vai attiecīgi tās reģionālajās filiālēs pēc dzīvesvietas.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!