• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta Komitejas 16. jūlija sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.07.2001., Nr. 109 https://www.vestnesis.lv/ta/id/26297

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par 2002.gada valsts budžeta izdevumiem Nr.33

Vēl šajā numurā

18.07.2001., Nr. 109

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta Komitejas 16. jūlija sēdē

Akceptēts noteikumu projekts "Noteikumi par uzliesmojošu, sprādzienbīstamu un kaitīgu vielu uzglabāšanas rezervuāru projektēšanu, uzstādīšanu, atbilstības novērtēšanu un tirgus uzraudzību" , kas noteiks būtiskās prasības stacionāri uzstādītu rezervuāru, kuri paredzēti uzliesmojošo, sprādzienbīstamo un kaitīgo vielu uzglabāšanai, projektēšanai, izgatavošanai, uzstādīšanai, un kārtību, kādā uzraugāma šo prasību ievērošana, kā arī rezervuāru atbilstības novērtēšanas un tirgus uzraudzības kārtību, lai, pareizi lietojot rezervuārus, novērstu draudus cilvēka veselībai, dzīvībai, videi vai citām sabiedrības interesēm.

Akceptēts noteikumu projekts "Lauksaimniecībā izmantojamās zemes transformācijas nosacījumi un zemes transformācijas atļauju izsniegšanas kārtība" , kas noteiks lauksaimniecībā izmantojamās zemes transformācijas nosacījumus un kārtību, kādā izsniedzama zemes transformācijas atļauja, kad notiek lauksaimniecībā izmantojamās zemes nogabala pārvēršana citā zemes lietošanas veidā saimnieciskās darbības vai bezdarbības rezultātā.

Akceptēts noteikumu projekts "Kārtība, kādā stipendijas atbrīvojamas no aplikšanas ar iedzīvotāju ienākuma nodokli" . Šie noteikumi noteiks kārtību, kādā stipendijām no Ministru kabineta apstiprināto fondu un starptautisko izglītības un sadarbības programmu līdzekļiem ir piešķirams atbrīvojums no aplikšanas ar iedzīvotāju ienākuma nodokli. Paredzēts, ka no aplikšanas ar nodokli tiek atbrīvotas fondu izmaksātās stipendijas, kuru izmaksa no fonda notiek uz attiecīgā fonda izstrādāta nolikuma pamata, kas reģistrēts Finansu ministrijā, kā arī stipendijas, kas izmaksātas no programmu līdzekļiem, kuras iekļautas ar Ministru kabineta rīkojumu apstiprinātā sarakstā.

Akceptēts rīkojuma projekts "Par nekustamā īpašuma Liepājā, Zivju ielā 14/ Peldu ielā 2, saglabāšanu valsts īpašumā" , kas paredz saglabāt valsts īpašumā un nodot Finansu ministrijas valdījumā nekustamo īpašumu — zemesgabalu un ēkas — Liepājā, Zivju ielā 14/Peldu ielā 2.

Akceptēts rīkojuma projekts "Par valsts kustamās mantas nodošanu Aizsardzības ministrijas valdījumā" .

Akceptēts rīkojuma projekts "Par antenu sistēmas nodošanu Iekšlietu ministrijai" .

Pamatā akceptēts koncepcijas projekts "Par augstākās izglītības un augstskolu attīstības nacionālās koncepcijas periodam līdz 2010.gadam projektu" , kuru iesniegs apstiprināšanai Ministru kabinetā.

Akceptēts noteikumu projekts "Kārtība, kādā augstskolas finansē no valsts budžeta līdzekļiem" . Šie noteikumi noteiks kārtību, kādā augstskolas tiek finansētas no valsts budžeta līdzekļiem. Noteikts, ka tie attiecas uz visām augstskolām, kurām piešķir valsts budžeta finansējumu, izņemot Nacionālo aizsardzības akadēmiju, ko finansē saskaņā ar citiem normatīvajiem aktiem. Kopējo finansējuma apmēru, ko piešķir augstskolai no valsts budžeta līdzekļiem, veido studiju finansējums un zinātniskās pētniecības finansējums. Noteiktu mērķu īstenošanai (būvniecība, remontdarbi) augstskolai var piešķirt valsts budžeta finansējumu saskaņā ar normatīvajiem aktiem. Studiju finansējumu no valsts budžeta līdzekļiem piešķir pilna laika studijām.

Akceptēts programmas projekts "Valsts programma bērnu stāvokļa uzlabošanai 2001.gadam" , kuru iesniegs apstiprināšanai Ministru kabinetā.

Akceptēts noteikumu projekts "Noteikumi par darbā nodarītā kaitējuma atlīdzības aprēķināšanas, finansēšanas un izmaksas kārtību" . Šie noteikumi noteiks kārtību, kādā fiziskai personai, kura ir vai ir bijusi darba attiecībās ar darba devēju vai valsts civildienesta attiecībās un ir cietusi nelaimes gadījumā darbā vai tai konstatēta arodslimība, vai darba nespējīgai personai, kuru pilnīgi vai daļēji uzturēja darbinieks pirms nāves, ko izraisīja nelaimes gadījums darbā vai arodslimība, tiek aprēķināts, finansēts un izmaksāts līdz 1997.gada 1.janvārim nodarītais kaitējums.

Akceptēts noteikumu projekts "Rīgas pilsētas zemes kadastrālās vērtēšanas noteikumi" , kuri noteiks vienotu Rīgas pilsētas zemes kadastrālās vērtēšanas kārtību, kādā veicama Rīgas pilsētas zemes kadastrālo vērtību aprēķināšana līdz jaunā Rīgas pilsētas zemes vērtību zonējuma spēkā stāšanās brīdim.

Akceptēts noteikumu projekts "Lauku apvidu zemes kadastrālās vērtēšanas noteikumi" . Šie noteikumi noteiks vienotu kārtību, kādā veicama lauku apvidu zemes — lauksaimniecības, mežsaimniecības, ūdenssaimniecības un lauku apbūves zemes — kadastrālā vērtēšana.

Akceptēts noteikumu projekts "Nekustamā īpašuma lietošanas mērķu noteikšanas un sistematizācijas kārtība" . Šie noteikumi reglamentēs kārtību, kādā nekustamajam īpašumam nosakāmi nekustamā īpašuma lietošanas mērķi un veicama to sistematizācija. Nekustamā īpašuma lietošanas mērķis ir nekustamā īpašuma nodokļa vajadzībām noteiktā nekustamā īpašuma (zemes un ēku) likumīgi uzsāktā vai pašvaldības teritorijas plānojumā atļautā teritorijas izmantošana. Nekustamā īpašuma lietošanas mērķi ir nosakāmi visiem valsts teritorijā esošajiem nekustamajiem īpašumiem un reģistrējami nekustamo īpašumu valsts kadastrā.

Ministru kabineta Komitejā akceptēts izskatīšanai valdībā likumprojekts "Grozījumi likumā "Par dabas resursu nodokli"" . Tas izstrādāts: lai realizētu likuma "Par radiācijas drošību un kodoldrošību" prasības, kas paredz, ka par radioaktīvo vielu, pēc kuru izmantošanas rodas radioaktīvie atkritumi, ievešanu (importu) ir jāmaksā dabas resursu nodoklis; lai precizētu atsevišķas likuma normas, kas attiecas uz vienreiz lietojamo plastmasas trauku un galda piederumu realizāciju un ievešanu (importu) Latvijā; lai precizētu nodokļa likmes par atkritumu apglabāšanu izgāztuvēs un poligonos un atkritumu sadedzināšanu.

Valdības preses departaments

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!