• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pārceļotājiem un nelegālās imigrācijas ierobežošanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.07.2001., Nr. 110 https://www.vestnesis.lv/ta/id/26370

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ekonomikas ministrijas informācija

Par privatizācijas sertifikātu piešķiršanu un izmantošanu (01.06.2001.)

Vēl šajā numurā

20.07.2001., Nr. 110

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par pārceļotājiem un nelegālās imigrācijas ierobežošanu

Vakar, 19.jūlijā, iekšlietu ministrs Mareks Segliņš, Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes, Valsts robežsardzes un Imigrācijas policijas amatpersonas tikās ar Starptautiskās migrācijas organizācijas (SMO) ģenerāldirektoru Brunsonu Makinliju un SMO reģionālo pārstāvi Baltijas valstīs Hosē Anhelu Oropesu.

SMO amatpersonas atzinīgi novērtēja Latvijas līdzšinējo darbību migrācijas jautājumu risināšanā un nelegālās imigrācijas ierobežošanā. Kā uzsvēra B.Makinlijs, Latvija ir modelis, kā nelielām valstīm, kas nule saskārušās ar šādām problēmām, veidot savu migrācijas politiku. B.Makinlijs un H.A.Oropess uzsvēra, ka viņu organizācija ir gandarīta par Latvijā īstenotajām SMO programmām.

SMO pārstāvji norādīja, ka Latvijai jābūt gatavai brīdim, kad tās robeža kļūs par Eiropas Savienības (ES) ārējo robežu, jo SMO prognozē, ka līdz ar to nelegālie imigranti no Āzijas un Āfrikas valstīm šo robežu varētu izmantot intensīvāk nelegālai ieceļošanai Rietumeiropā. SMO ir gatava šādā situācijā sniegt Latvijai palīdzību (finansējums, pieredzes apmaiņa, valodas mācības), lai ierobežotu un novērstu šādu parādību.

SMO pārstāvji pievērsa IeM amatpersonu uzmanību faktam, ka šobrīd nelegālai tranzīta ceļošanai uz Rietumeiropu pārsvarā tiek izmantotas Dienvideiropas valstis, taču, ja šo valstu migrācijas dienestiem un SMO izdosies situāciju tur normalizēt, arī tādā gadījumā nelegālo ieceļotāju intensīvākā redzeslokā varētu nonākt Latvijas robežas.

Amatpersonas tikšanās laikā pauda SMO gatavību pārstāvēt ES kandidātvalstis sarunās ar ES par migrācijas jautājumiem.

B.Makinlijs ieteica par migrācijas politiku atbildīgajiem dienestiem Latvijā turpmāk apsvērt iespējas likumīgā veidā legalizēt nelegālo imigrantu statusu valstī, par piemēru minot Vāciju, kur apspriež iespēju katru gadu 10-20 tūkstošiem nelegālo imigrantu piešķirt legalizētu pagaidu statusu, kas ļautu valstij kontrolēt nelegālās imigrācijas plūsmu.

SMO pārstāvji izrādīja interesi arī par vēl topošā imigrācijas likuma pamatnostādnēm.

Mareks Segliņš pateicās par SMO nozīmīgo palīdzību nelegālās imigrācijas ierobežošanā Latvijā, īpaši par nelegālo imigrantu izmitināšanas izdevumu segšanu Nelegālo imigrantu uzturēšanās nometnē Olainē. Ministrs apliecināja, ka, strādājot pie imigrācijas likumprojekta, tiek ņemtas vērā visas ES kandidātvalstīm šai ziņā izvirzītās prasības. Latvija joprojām ir atvērta jebkuras valsts pozitīvai pieredzei nelegālās imigrācijas ierobežošanā.

Iekšlietu ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!