• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Lai, sapņojot par Rīgu, dzīve kļūst skaistāka. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.07.2001., Nr. 111 https://www.vestnesis.lv/ta/id/26421

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latviešu karavīrs ir ieguvis sev atzinību un slavu

Vēl šajā numurā

25.07.2001., Nr. 111

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Lai, sapņojot par Rīgu, dzīve kļūst skaistāka

Vakar, 24. jūlijā, Doma baznīcā notika Mārtiņa Brauna albuma "Sapnis par Rīgu", ko sadarbībā ar "Aģentūru Rīga 800" klajā laidusi " Baltic Records Company ", prezentācija

BRAUNS2.JPG (46798 BYTES)
Vakar, 24.jūlijā, Rīgas Doma baznīcas Krustejā: komponists Mārtiņš Brauns un "Aģentūras Rīga 800" ģenerāldirektore Inguna Rībena, prezentējot komponista albumu "Sapnis par Rīgu"

Doma baznīcas krustejā, notika ar mīlestību uz Rīgu un mūziku caurstrāvots pasākums, kura aizsākums meklējams 1998. gadā, kad aģentūra "Rīga 800" rīkoja SAPNIS_PAR_RIGU_A5PUSE.JPG (31757 BYTES) konkursu par mūzikas sacerēšanu skaņas un gaismas priekšnesumam 18. augustā Rīgas astoņsimtgades svinību laikā.

Konkursā uzvarēja komponists Mārtiņš Brauns, un vakar, 24. jūlijā, notika viņa albuma "Sapnis par Rīgu" prezentācija. Albumu klajā laidusi ierakstu kompānija "Baltic Records Company" sadarbībā ar "Aģentūru Rīga 800". Diska vizuālo noformējumu veidojis mākslinieks Juris Petraškēvičs. Albumā ir iekļauts pilsētas 800 gadu jubilejai īpaši rakstītais skaņdarbs "Sapnis par Rīgu", kā arī 1985. gadā tapušais muzikālās svītas "Alberts" atjaunots ieraksts. 27 minūtes garajā skaņdarba "Sapnis par Rīgu" ierakstā piedalījies paplašināts Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra sastāvs un Rīgas festivālu orķestris 70 mūziķu sastāvā diriģenta Normunda Šnē vadībā. Līdzās simfoniskajam orķestrim ierakstā skan arī senie instrumenti — kokle, dūdas, svilpavnieki. Skaņdarba izpildījumā piedalās Mirdza Zīvere, Niks Matvejevs, Kārlis Zariņš, Sonora Vaice, Samsons Izjumovs u.c. Dziesmas "Sapnis par Rīgu" pirmatskaņojums notiks Rīgas astoņsimtgadei veltītajos Dziesmu svētkos, kad to dziedās apvienotie kori. Visa skaņdarba "Sapnis par Rīgu" pirmatskaņojums notiks šā gada 18. augustā, pusstundu pirms pusnakts, vienlaikus ar pirotehnisko priekšnesumu, veidojot Rīgas svinību kulminācijas uzvedumu.

Ceļavārdos "Aģentūras Rīga 800" ģenerāldirektore Inguna Rībena minēja Mārtiņa Brauna teikto: "Man ļoti gribētos, lai piepildās dziesmas "Sapnis par Rīgu" pirmajās rindiņās izteiktā vēlēšanās: "Dzīvosim vēl vienreiz mēs, vējos un gavilēs." Tas ir aicinājums dzīvot skaistāk — pēc būtības."

BRAUNS3.JPG (44250 BYTES)
Mārtiņš Brauns un Normunds Šnē, atskaņojot fragmentu
BRAUNS1.JPG (33383 BYTES)
Dziedonis Kārlis Zariņš sarunā ar komponistu Mārtiņu Braunu

Rūta Kesnere, "LV" informācijas redaktore

Foto: Arnis Blumbergs, "LV"

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!