• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Un, lūk, Rīga atveras interneta pasaulei. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.07.2001., Nr. 111 https://www.vestnesis.lv/ta/id/26423

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas sabiedrība un valsts dialogā

Vēl šajā numurā

25.07.2001., Nr. 111

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Un, lūk, Rīga atveras interneta pasaulei

Pirms nedēļas, 19. jūlijā, viesnīcas "Maritim Park Hotel Riga" pirmajā stāvā tika atklāts moderns interneta termināls, aizsākot iedzīvināt projektu "Brīvas pieejas internets Rīgai"

TRUUKST.JPG (41384 BYTES)
"Hewlett–Packard" reģionālās tirdzniecības vadītājs Mārtiņš Bērziņš, "Telia Latvija" tirdzniecības un mārketinga direktors Mikus Ozols un "Aģentūras Rīga 800" ģenerāldirektore Inguna Rībena              &n Foto: Andris Kļaviņš

Projekts tapis "Aģentūras Rīga 800" sadarbībā ar uzņēmējsabiedrībām "Hewlett—Packard" un "Telia Latvija". Jaunieveduma mērķis ir dot iespēju ikvienam rīdziniekam un Rīgas viesim ar interneta palīdzību uzzināt visu nepieciešamo informāciju par Rīgas 800 gadu jubilejas svētku programmu, norisēm un pašiem jaunākajiem notikumiem.

Preses konferencē, iepazīstinot ar projektu, "Aģentūras Rīga 800" ģenerāldirektore Ingūna Rībena īpaši atzīmēja, ka šī iespēja tuvina un vieno mūsdienās it kā dažādas pasaules, proti, modernās informācijas tehnoloģijas ar kultūru un humānismu.

Projekta ieceres autori ir abas tehnoloģiju sabiedrības, kas vēlas elektronisko informāciju par pilsētas svētkiem darīt pieejamu arī tiem, kas ikdienā datoru un internetu neizmanto. Kopumā brīvas pieejas interneta termināli Rīgā atradīsies deviņās vietās un darbosies visu Rīgas svinību laiku — no jūlija līdz augusta beigām, tas ir uzņēmumu dāvinājums pilsētai tās svētku svinībās, kuru kulminācija, kā zināms, būs 17. un 18. augustā, kad svinību dalībnieki 800 gadus varēs izdzīvot 800 minūtēs jeb nepilnās 14 stundās.

"Hewlett—Packard" reģionālās tirdzniecības vadītājs Mārtiņš Bērziņš preses konferencē teica: viņa pārstāvētais uzņēmums ir gandarīts, ka var dāvāt rīdziniekiem un pilsētas ciemiņiem iespēju iepazīt un izmantot modernās tehnoloģijas. Savukārt sabiedrības "Telia Latvija" tirdzniecības un mārketinga direktors Mikus Ozols pievērsa uzmanību tam, ka brīvas pieejas interneta termināli tiks izvietoti vietās, kur pilsētas viesiem un pašiem rīdziniekiem būs ērti iegūt visu vajadzīgo informāciju par svinībām Rīgā, kā arī izmantot pasaules informācijas apjomus un iespējas, lai spilgtāk izjustu Rīgu citu Eiropas pilsētu vidū.

Atkāpei dažas rindas no šonedēļ Rīgā saņemtas elektroniskās vēstules: "Pagāja vairākas stundas, kamēr Barselonā atradu vietu, no kurienes iespējams nosūtīt e—vēstulīti. Citādi pilsēta skaista, vienīgi karsts — ēnā +30 grādu."

Ja citur Eiropā iebraucējam nav viegli atrast vietu, kur izmantot e—pastu pat par maksu, tad Rīgā jau minētā projekta ietvaros vismaz līdz augusta beigām tas iespējams bez naudas. "Brīvas pieejas internets Rīgai" atradīsies Rīgas domē, starptautiskajā lidostā "Rīga", tirdzniecības centros "Mols", "Alfa", "Rimi Purvciems", "Lido" (Krasta ielā), viesnīcās "Radisson SAS Daugava", "Maritim Park Hotel Riga" un "Rīga".

"LV" informācija

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!