• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidente: - pasniedzot akreditācijas vēstules jaunajiem Latvijas vēstniekiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.07.2001., Nr. 111 https://www.vestnesis.lv/ta/id/26432

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidenta rīkojums Nr.262

Grozījums Ministru prezidenta 2001.gada 28.jūnija rīkojumā Nr.237 "Par atvaļinājuma piešķiršanu K.Pētersonei"

Vēl šajā numurā

25.07.2001., Nr. 111

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidente:

— pasniedzot akreditācijas vēstules jaunajiem Latvijas vēstniekiem

Latvijas ārkārtējai un pilnvarotai vēstniecei Čehijas Republikā Ivetai Šulcai Latvijas ārkārtējam un pilnvarotam vēstniekam Zviedrijas Karalistē Artim Bērtulim

Latvijas ārkārtējam un pilnvarotam vēstniekam Kipras Republikā Mārtiņam Lācim

SULCE.JPG (32517 BYTES) BERTULIS.JPG (23814 BYTES) LACIS.JPG (24378 BYTES)

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga pirmdien, 23. jūlijā, pasniedza akreditācijas vēstules Latvijas ārkārtējai un pilnvarotai vēstniecei Čehijā

Ivetai Šulcai .

Pasniedzot akreditācijas vēstules, Valsts prezidente atzīmēja plašās un aktīvās Latvijas un Čehijas politiskās, ekonomiskās un kultūras attiecības. Tika novērtēta Čehijas praktiskā palīdzība aizsardzības jomā un pašvaldību pārvaldes jautājumos.

Raksturojot abu valstu divpusējās sadarbības tālākās attīstības redzējumu, vēstniece uzsvēra Latvijas ieinteresētību padziļināt sadarbību ar Čehiju ekonomikā un īpaši tūrismā, paplašināt partnerattiecības starp pašvaldībām un veicināt sadarbību izglītībā un zinātnē. Pēc I.Šulcas sacītā, Latvijai ir vērtīga Čehijas pieredze sociālās politikas jautājumos un pilsētvides plānošanā.

Sarunā atzīmēta pašvaldību kontaktu nozīme un latviešu kopienas ieguldījums Latvijas tēla popularizēšanā, kas uzskatāms par veiksmīgu tautas diplomātijas piemēru.

Tikšanās laikā īpaši uzsvērts, ka Latvija un Čehija ir partneres vēsturiskajā Eiropas apvienošanā. Abas valstis ir ieinteresētas iestāties Eiropas Savienībā (ES) pirmajā grupā un piedalīties Eiropas Parlamenta vēlēšanās 2004.gadā.

Valsts prezidente augstu novērtēja Čehijas prezidenta Vāclava Havela runu Bratislavā, minot to kā nozīmīgu atbalstu Baltijas valstu integrācijai NATO un vienlaikus paužot pārliecību, ka Čehija kā NATO dalībvalsts un NATO sammita Prāgā rīkotājvalsts aktīvi atbalstīs triju Baltijas valstu uzaicināšanu iestāties NATO 2002. gadā.

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga pasniedza akreditācijas vēstules Latvijas ārkārtējam un pilnvarotam vēstniekam Zviedrijā

Artim Bērtulim .

Sarunā vēstnieks atzīmēja, ka līdztekus regulārajam politiskajam dialogam starp Latvijas un Zviedrijas amatpersonām norit plaša parlamentu, pašvaldību, nevalstisko organizāciju sadarbība, kā arī attīstās kontakti starp nozaru ministrijām. Prezidente īpaši uzsvēra nepieciešamību izvērst un stiprināt auglīgos kontaktus tieslietās, kas līdzētu cīņā ar korupciju.

Abas puses akcentēja Zviedrijas nozīmīgo lomu, sekmējot Latvijas integrāciju ES, kā arī divpusējo sadarbību drošības un demokratizācijas attīstībā. Pēc A.Bērtuļa sacītā, Zviedrijas pieredze, kas gūta ES pievienošanās procesā 90. gadu sākumā, ir ļoti būtiska Latvijas integrācijas gaitā uz ES.

Vēstnieks iepazīstināja Valsts prezidenti ar iecerēm abu valstu kontaktu tālākā paplašināšanā, tai skaitā eksporta veicināšanā, tūrisma industrijā, kā arī iesaistē kopīgajos Baltijas jūras reģiona projektos.

V.Vīķe-Freiberga un A.Bērtulis pārrunāja gaidāmo Zviedrijas karaļa vizīti Latvijā augusta vidū.

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga pasniedza akreditācijas vēstules Latvijas ārkārtējam un pilnvarotam vēstniekam Kiprā

Mārtiņam Lācim .

Sarunas laikā pārrunāti Latvijas un Kipras sadarbības kontakti, abu valstu politiskās, ekonomiskās aktualitātes. V.Vīķe-Freiberga novēlēja M.Lācim kā pirmajam Latvijas vēstniekam Kiprā īstenot ieceres ekonomisko sakaru veicināšanā un valstu sadarbībā ES integrācijas procesā.

Valsts prezidenta preses dienests

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!