• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par labklājības ministra un Austrijas vēstnieka tikšanos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.07.2001., Nr. 111 https://www.vestnesis.lv/ta/id/26434

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par pasta sūtījumiem uz Austrāliju

Vēl šajā numurā

25.07.2001., Nr. 111

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par labklājības ministra un Austrijas vēstnieka tikšanos

Austrija atbalsta Latvijas ātrāku integrāciju Eiropas Savienībā, tā 20. jūlijā iepazīšanās vizītē ar labklājības ministru Andreju Požarnovu norādīja Austrijas vēstnieks Volfgangs Jilli.

Amatpersonas pārrunāja veselības nozares jautājumu par slimnīcu tīkla optimizāciju, jo līdzīgu programmu pirms vairākiem gadiem īstenoja arī Austrija. Šobrīd klīniku izvietojuma un noslogojuma veiksmīgā politika ļauj ārvalstij ietaupīt ļoti lielus līdzekļus, atvēlot tos citām vajadzībām. Austrijas vēstnieks norādīja uz savas valsts iespējamo palīdzību Latvijas veselības aprūpes reformu attīstībai, īpaši daloties pieredzē, kā sakārtot ārstniecības iestāžu sistēmu.

Vēstnieku interesēja arī medicīniskā izglītība mūsu valstī. A. Požarnovs informēja Austrijas pārstāvi, ka Latvija jau pirms vairākiem gadiem sakārtoja šo jautājumu, pielīdzinot izglītības iegūšanas iespējas Eiropas standartiem, tādējādi nosakot, ka Latvijā ir tādi paši medicīniskās izglītības standarti kā Eiropas valstīs.

Amatpersonas pārrunāja arī mūsu valstī pašreiz aktuālo jautājumu par divpusēju līgumu slēgšanu starp Latviju un Krieviju, kad kā vadošais sākotnēji ir jānoslēdz sociālās drošības līgums. Austrija, risinot analoģisku problēmu, vispirms noslēgusi ar Vāciju vispārēju līgumu par finansu jautājumiem, kurā paredzēta zaudējumu kompensācija par okupācijas gadiem, un tikai pēc tam abu valstu sociālās drošības eksperti vienojušies par sociālām garantijām valstu starpā.

Labklājības ministrs ierosinājis satiksmes ministram un Latvijas un Krievijas sarunu delegācijas vadītājam Anatolijam Gorbunovam un ārlietu ministram Indulim Bērziņam, pirms vienoties ar Krieviju par sociālās drošības jautājumiem, sagatavot un noslēgt ar kaimiņvalsti vispārēju līgumu par finansu jautājumiem, balstot tos uz vēstures posma ekonomisko izvērtējumu.

Sarunu noslēgumā vēstnieks informēja labklājības ministru par oktobra beigās gaidāmajām Baltijas dienām Austrijā, kur galvenokārt būs akcentēta starpvalstu sadarbības veicināšana visās, ne tikai ekonomikas, jomās.

Inga Priževaite, Labklājības ministra preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!