• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Rīgas svētkiem - mums visiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.07.2001., Nr. 113 https://www.vestnesis.lv/ta/id/26554

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Precizējot iepriekš publicēto

Vēl šajā numurā

28.07.2001., Nr. 113

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Rīgas svētkiem — mums visiem

Kopš 26. jūlija Rīgā, Doma laukumā, darbu sākuši pirmie četri aģentūras "Rīga 800" ziņneši. Tos var atpazīt pēc sarkana krekliņa, cepurītes un somas ar Rīgas astoņsimtgades simbolu — logo "Rīga — iedvesmas pilsēta" un "Aģentūra Rīga 800". Ziņneši piedāvā Rīgas 800 gadu svinību kulminācijas trīs dienu programmu, izdevumu "Rīga 2001", kā arī tikko iznākušās dziesmu un deju grāmatas.

Dziesmu un deju grāmatas "Rīga dzied" un "Rīga dejo" "Aģentūra Rīga 800" sākotnēji bija iecerējusi kā metodisko materiālu 18. augusta svētku zonu "Rīga dejo" un "Rīga dzied" dalībniekiem — deju kolektīvu un koru vadītājiem dziedāšanai un dejošanai 13,5 stundu garumā. Taču apkopotais materiāls izrādījās tik bagātīgs un ar suverēnu vērtību, ka grāmatas šobrīd var iegādāties ikviens interesents — un tieši Dziesmu un deju svētku "Rīgai 800" laikā.

Grāmatā "Rīga dzied" publicēti dziesmu teksti un notis, un dziesmu secība atbilst tai, kādā tās tiks dziedātas 18. augustā pie Brīvības pieminekļa. Paredzams, ka zonā "Rīga dzied" būs ap 1700 dziedātāju. Grāmatā "Rīga dejo" apkopoti deju apraksti ar attiecīgo nošu rakstu, un šīs dejas tiks izdejotas 18. augustā svētku zonā "Rīga dejo", kas atradīsies Kalpaka bulvārī un Merķeļa ielā no K.Barona līdz K.Valdemāra ielai. Plānots, ka zonā "Rīga dejo" piedalīsies ap 6000 dejotāju. Abas grāmatas sekmēs svētku viesu līdzdalību šajās zonās.

"Rīga dzied" izdota 2000 eksemplāru, "Rīga dejo" — 600 eksemplāru lielā tirāžā, un to cena nepārsniedz četrus latus. Horeogrāfijas profesionāļi un mūziķi jau paguvuši novērtēt gan lielo darbu, kas ieguldīts, savācot šo materiālu, gan tā ilgtermiņa pielietojamību.

"Aģentūras Rīga 800" ziņneši Rīgas centrā strādās arī no 9. augusta, bez maksas izplatot avīzi "Rīga 800", kurā būs publicēta trīs svētku dienu pilna programma pa stundām un dažviet arī pa minūtēm ar anotācijām. Avīze tiks izdota arī krievu un angļu valodā.

Laikā no 17. līdz 19. augustam Rīgas ielās būs ap 100 brīvprātīgo "Aģentūras Rīga 800" ziņnešu, kas sniegs visdažādāko informāciju par astoņsimtgades svētku norisēm.

Turklāt Stacijas laukumā, pie Brīvības pieminekļa, pie viesnīcas "Roma" un 11. Novembra krastmalā darbosies "Aģentūras Rīga 800" informācijas teltis un, kā parasti, arī Tūrisma informācijas centrs Rātslaukumā 6, kur varēs saņemt informāciju gan par Rīgas 800 gadu svinību pasākumiem, gan par to, kā nokļūt svētku zonās un kā tās vieglāk atrast. Šī informācija īpaši noderēs tiem Latvijas lauku iedzīvotājiem, kas vairākus gadus nav bijuši Rīgā un vairs tik labi neorientējas Vecrīgā.

Ingūna Rībena, "Aģentūras Rīga 800" ģenerāldirektore

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!