• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Nota Krievijas Federācijai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.01.1995., Nr. 2 https://www.vestnesis.lv/ta/id/26599

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Skatiens uz iepriekšējo nedēļu

Vēl šajā numurā

05.01.1995., Nr. 2

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Nota Krievijas Federācijai

Otrdien, 3.janvārī, Ārlietu ministrijā Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Māris Riekstiņš iesniedza Krievijas Federācijas v´stniekam Latvijas Republikā Aleksandram Ra~ņiham šāda satura notu:

Latvijas puse ir vairākkārtīgi v´rsusi Krievijas Federācijas uzmanību uz Latvijas Republikas Valdības un Krievijas Federācijas Valdības vienošanās "Par Latvijas Republikas teritorijā dzīvojošo Krievijas Federācijas militāro pensionāru un viņu ģimenes locekļu sociālo aizsardz^bu" 2.panta, kā arī šīs vienošanās protokola nosacījumu neizpildīšanu.

Ministrija atgādina, ka Latvijas teritoriju pilnībā nav atstājuši tie militārpersonu ģimenes locekļi, kuriem saskaņā ar Latvijas Republikas Valdības un Krievijas Federācijas Valdības vienošanās "Par Latvijas Republikas teritorijā uz laiku izvietoto Krievijas Federācijas Bruņoto Spēku un Krievijas Federācijas Robežapsardzības karaspēka militārpersonu un viņu ģimenes locekļu sociālo aizsardzību līdz to pilnīgai izvešanai" 11.pantu tas bija jāizdara līdz 1994.gada 31.decembrim.

Lai gan Latvijas valdība tika parādījusi savu labo gribu, dodot iespēju pēc 1992.gada 28.janvāra atvaļinātajām militārpersonām vēl zināmu laiku uzturēties Latvijā, tomēr ar nožēlu jākonstatē, ka Krievijas Federācija nav veikusi nepieciešamos pasākumus, lai pēc iespējas ātrāk atrisinātu šo jautājumu.

Ministrija uzskata, ka Krievija pildīs savas starptautiskās saistības un nekavējoties iesniegs pilnīgu informāciju par tām pēc 1992.gada 28.janvāra atvaļinātajām militārpersonām un to militārpersonu ģimenes locekļiem, kuriem Latvija bija jāatstāj līdz 1994.gada 31.decembrim, kā arī informēs Latvijas pusi par šo personu izvešanas termiņiem un kārtību no Latvijas uz Krievijas Federāciju.

Ministrija cer, ka Krievijas Federācija bez vilcināšanās atrisinās šo jautājumu, taču vienlaikus rezervē tiesības rīkoties pret iepriekš minēto personu kategoriju saska~ā ar Latvijas Republikas likumdošanu.

ĀM Preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!