• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas un finansu komitejā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.01.1995., Nr. 2 https://www.vestnesis.lv/ta/id/26610

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Mūsu godājamie abonenti, - šodien pie Jums iet arī "LV D" kārtējā, 16.burtnīca

Vēl šajā numurā

05.01.1995., Nr. 2

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas un finansu komitejā

Ministru kabineta Ekonomikas un finansu komiteja vakar, 4. janvārī, turpināja izskatīt MK noteikumus, kurus paredzēts pieņemt, izmantojot Satversmes 81. panta piešķirtās tiesības.

Izskatīšanai valdības sēdē komiteja akceptējusi likuma projektu "Par uzņēmējdarbības regulēšanu enerģētikā". Tajā noteikts, ka turpmāk energoapgāde jāregulē īpašai Energoapgādes regulēšanas padomei, kura būs viena no valsts institūcijām. Padomes priekšsēdētājs uz četriem gadiem jāieceļ Saeimai pēc Ministru kabineta ierosinājuma. Padomes uzdevums būtu energoapgādes uzņēmumu licencēšana, energoapgādes uzņēmumu aprēķināto tarifu apstiprināšana, patērētāju tiesību aizsardzība, bet padomes lēmumi būtu obligāti visiem energoapgādes uzņēmumiem. Padomei vajadzēs izveidot arī patērētāju komiteju, kurai jānodrošina visu enerģijas patērētāju grupu interešu aizsardzība.

Komiteja atbalstījusi arī grozījumus likumā "Par 1937.gada 22.decembra Zemesgrāmatu likuma spēka atjaunošanu un spēkā stāšanās kārtību". Ar to paredzēts noteikt kārtību, kādā nostiprināmas valsts īpašuma tiesības uz zemi. Par pamatu šim procesam var būt Latvijas arhīva izziņa, atsevišķos gadījumos – pašvaldību izsniegta izziņa, Valsts zemes dienesta izsniegts zemes robežu plāns ar zemes kadastra numuru, nostiprinājuma lūgums Zemesgrāmatu nodaļai, kā arī atsevišķos gadījumos – Ministru kabineta lēmumi. Savukārt Zemesgrāmatu likumā papildus paredzēts noteikt, ka no kancelejas nodevas nomaksas atbrīvojami bijušie zemes īpašnieki, kā arī tie, kas zemes reformas gaitā atjauno bijušā zemes īpašuma tiesības. Turklāt zemes reformas gaitā varēs iesniegt Zemesgrāmatu nodaļai nekustamā īpašuma apliecinošus dokumentus krievu valodā bez tulkojuma pievienošanas valsts valodā. Taču tas attieksies uz darījumiem, kas veikti līdz 1993.gada 5.aprīlim.

Izskatīšanai Ministru kabineta s´dē akceptēti arī grozījumi likumā "Par cukuru". To mērķis ir saglabāt Zemkopības ministrijas kontroli pār saimnieciskās darbības organizēšanu, kas saistīta ar cukura ražošanu un realizāciju, šos pienākumus ministrija deleģējot jaunveidojamai nozares pašpārvaldes institūcijai – Latvijas cukura apvienībai.

Izskatīšanai valdības sēdē akceptēti arī noteikumi "Par zvērinātiem revidentiem". Tajā noteiktas prasības, kādām jāatbilst zvērinātam revidentam, kārtība, kādā veicama zvērināto revidentu kandidātu eksaminācija, licencēšana un reģistrācija. Noteikumu projektā fiksēta arī zvērināto revidentu tiesības un atbildība.

Akceptēts arī likumprojekts (noteikumi) "Par vērtspapīriem". Tie nosaka vērtspapīru publiskas izlaides, reģistrācijas un apgrozības kārtību, kā arī vērtspapīru tirgus dalībnieku darbību un atbildību. Noteikumi izstrādāti, lai aizsargātu ieguldītāju intereses, nodrošinātu atklātību un visām personām vienlīdzīgas iespējas darbībai vērtspapīru tirgū, kā arī vienādu pieeju informācijai, kas saistīta ar vērtspapīru publisko izlaidi, reģistrāciju un apgrozību.

Atkārtoti izskatot noteikumu projektu "Par nodokļu maksātāju", komiteja atbalstīja valdības sēdē nolemto un šos noteikumus noraidīja kā nepieciešamus, bet nepietiekami sagatavotus.

Valdības preses dienests

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!