• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas un finansu komitejā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.01.1995., Nr. 7 https://www.vestnesis.lv/ta/id/26627

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts nacionālās drošības koncepcijas izveides pamatprincipi

Vēl šajā numurā

17.01.1995., Nr. 7

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas un finansu komitejā

Ministru kabineta Ekonomikas un finansu komiteja vakar, 16.janvārī, izskatot likumprojektu "Par nekustamā īpašuma nodokli", nolēma to iesniegt apspriešanai valdošās koalīcijas padomē, lai vienotos par pagaidām vēl nesaskaņotajiem jautājumiem un likumprojekta izstrādes un izskatīšanas gaitu. Kā zināms, šis nodoklis (pašreizējā likumprojekta redakcijā) apvieno šobrīd spēkā esošo īpašuma nodokli un zemes nodokli.

Komiteja arī atbalstījusi priekšlikumu par 16 valsts īpašuma objektu nodošanu pašvaldībām. Tās lielākoties ir valsts uzņēmumu vai akciju sabiedrību dzīvojamās mājas, kā arī bērnudārzi un saimniecības objekti.

Izskatīšanai valdības sēdē akceptēts arī Ministru kabineta rīkojuma projekts "Par valsts budžeta ieņēmumu un izdevumu klasifikāciju". Tajā noteikts, kas veido valsts budžeta ieņēmumu un izdevumu klasifikatorus, kā arī piešķirtas Finansu ministrijai tiesības izstrādāt un apstiprināt valsts budžeta ieņēmumu un izdevumu klasifikāciju.

Valdības akceptam komiteja nolēmusi nosūtīt arī MK noteikumu "Par muitas vērtības noteikšanu ievedamajām un izvedamajām precēm vai citiem priekšmetiem" projektu. Tajā teikts, ka gadījumā, ja preču importētāja dati, kurus tas izmantojis muitas vērtības noteikšanai, nav ar dokumentiem apstiprināti vai līgumcena ir zemāka par muitas iestādes rīcībā esošajām ziņām par identisku, vienveidīgu vai arī citu no eksportētājvalsts atšķirīgu valstu identisku vai vienveidīgu preču muitas vērtību, tad muitai jāpieņem lēmums par muitas vērtības noteikšanas neiespējamību pēc līgumcenas. Līdz ar to muita varēs muitas vērtības noteikšanai izmantot tās rīcībā esošās preču cenas. Taču importētājam būs tiesības pēc pieprasītās ievedmuitas nomaksas desmit dienu laikā pierādīt līgumcenas pamatotību. Ja tas izdosies, tad muitai šī cena turpmāk jāizmanto muitas vērtības noteikšanai.

Komiteja arī piekritusi Satiksmes ministrijas ierosinājumam par to, ka jāatļauj akciju sabiedrībai "Tilts Communications" pārdot 10 procentus no tās akcijām Starptautiskajai finansu korporācijai, kura ir viena no Pasaules bankas dalībniecēm.

Valdības preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!