• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valdības preses dienesta paziņojums. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.01.1995., Nr. 7 https://www.vestnesis.lv/ta/id/26641

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidents Daugavpils rajonā

Vēl šajā numurā

17.01.1995., Nr. 7

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valdības preses dienesta paziņojums

Pēdējā laikā Krievijas oficiālās amatpersonas, kā arī Krievijas valdības preses dienests jau vairākkārt ir izplatījuši informāciju, ka karadarbībā Čečenijā piedalās algotņi no Latvijas.

Latvijas Republikas Ārlietu ministrija šā gada 4.janvārī ir griezusies pie Krievijas puses, pieprasot informāciju, kas apstiprinātu šādu faktu patiesumu. Latvijas varas iestādēm arī nav informācijas, kas varētu apstiprināt šāda tipa izteicienus, un tās vairākkārt ir oficiāli noraidījušas šādus apgalvojumus.

Krievijas atsevišķu politiķu ar masu informācijas līdzekļu starpniecību atkārtotie mēģinājumi uzturēt šo tematu liek izdarīt secinājumus, ka šai kampaņai ir tālejoši mērķi, kas kalpotu noteiktiem spēkiem Krievijā un Latvijā — mākslīgi radīt un nostiprināt Latvijas kā ienaidnieka tēlu Krievijas sabiedriskajā domā.

Šāda rakstura Krievijas oficiālie paziņojumi masu informācijas līdzekļiem nebūt nesekmē uzsākto normālo kaimiņattiecību veidošanas procesu, kas ar tik lielām diplomātiskām pūlēm iezīmējies pēdējā laikā.

Vienlaicīgi Latvijas valdība vēlreiz uzsver, ka ir nopietni norūpējusies par smagiem cilvēktiesību pārkāpumiem, kurus izdara Krievijas bruņotie spēki Čečenijā. Latvija uzskata, ka EDSO (Eiropas drošības un sadarbības organizācijai) jādara viss iespējamais, lai panāktu konflikta atrisināšanu mierīgiem līdzekļiem. Latvijas valdība cer, ka Krievija sadarbosies ar EDSO un nekādā veidā netraucēs šīs organizācijas iesaisti konflikta atrisināšanā. Latvijas Republika atbalsta Eiropas savienības priekšlikumu nosūtīt EDSO misiju uz konflikta zonu.

 

1995.gada 16.janvārī

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!