• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas un finansu komitejā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.01.1995., Nr. 11 https://www.vestnesis.lv/ta/id/26701

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Republikas tiesību akti, kas pieņemti un izsludināti "Latvijas Vēstnesī" 1994. gadā

Vēl šajā numurā

24.01.1995., Nr. 11

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas un finansu komitejā

Ministru kabineta Ekonomikas un finansu komiteja pirmdienas, 23. janvāra, sēdē izskatīja un akceptēja parakstīšanai Latvijas un Turcijas līguma projektu "Par gaisa satiksmi". Tajā noteikts, kam piešķiramas pārvadājuma atļaujas, kā notiks atbrīvošana no muitas un citām nodevām un nodokļiem, kādi noteikumi jāievēro, nodrošinot aviācijas drošību, kā nosakāmi pārvadājumu tarifi.

Lai nodrošinātu darbu ieslodzījuma vietās, komiteja atbalstījusi priekšlikumu par meža cirsmas iedalīšanu apaļkoku ieguvei Iekšlietu ministrijas Ieslodzījuma vietu departamentam. Tā Jelgavas cietumam iedalīti 5000 kubikmetru, Jēkabpils cietumam — 2500 kubikmetru, Cēsu cietumam — 100 kubikmetru.

Komitejas atbalstu guvis arī MK rīkojuma projekts par nekustamā īpašuma Rīgā, Jaunciema gatvē 8, kas pārņemts no PSRS Aizsardzības ministrijas karaspēka daļas, nodošanu Rīgas pašvaldības īpašumā. Pašvaldībām nodoti vēl seši valsts īpašumā esošie objekti, lielākoties meliorācijas uzņēmumu sociālie objekti — dzīvojamās mājas, klubs, viesnīca. Savukārt nekustamo īpašumu Rīgā, Šarlotes ielā 3, MK EFK ieteikusi nodot korporācijas "LATVIA" filistru biedrības īpašumā, jo tā spējusi ar tiesas starpniecību pierādīt 1991. gadā reģistrētās biedrības tiesību pārmantotību.

Komiteja nolēmusi ieteikt valdībai, lai tā izdara grozījumus noteikumos "Par nodokļu un citu maksājumu reģistrēšanas elektroniskajām ierīcēm un sistēmām". Grozījumi paredz ieviest papildus maksai par licenci, kas nepieciešama, lai varētu nodarboties ar nodokļu un citu maksājumu reģistrēšanas elektronisko ierīču un sistēmu apkalpošanu, arī drošības naudu 200 latu apmērā.

Atbalstu guvis priekšlikums par kārtējās tautas skaitīšanas sarīkošanu 2000. gadā. Par to atbildīgā institūcija būs Valsts statistikas komiteja.

Izskatīšanai valdības sēdē akceptēta Valsts īpašuma privatizācijas fonda līdzekļu izlietošanas programma 1995. gadam. No 12 miljoniem latu 35 procenti paredzēti valsts investīciju programmu finansēšanai, 27 procenti — valsts pamatbudžeta papildināšanai, 24 procenti — privātuzņēmēju un to apkalpojošās sfēras kreditēšanai.

Komiteja atbalstījusi grozījumu projektu noteikumiem, kas skar pārtikas produktu, parfimērijas izstrādājumu un rotaļlietu obligāto sertificēšanu. Tos akceptējot Ministru kabinetam, Latvijā ražotajām precēm un produktiem (iepriekš minētajiem) būs obligāti nepieciešami sertifikāti vai ražotāju deklarācijas, sākot ar šā gada 1. jūliju. Šobrīd spēkā esošie noteikumi obligāto sertifikāciju prasīja jau ar 1995. gada 1. janvāri.

Izmaiņas gaidāmas arī Latvijas valdības, Amoco, "Overseas Exploration Company" un "Oljeprospektering AB" 1993. gada maijā parakstītajā nodomu protokolā par naftas ieguves izpēti Baltijas jūrā. Ar to visas protokolu parakstījušās puses gatavas apņemties parakstīt līgumu līdz 1995. gada 31. maijam. Ja to neizdosies izdarīt, tad savstarpējās sarunas varēs pārtraukt.

Konceptuāli MK EFK izskatījusi nekustamā īpašuma nodokli, ārvalstu kredītu sadales noteikumus, attaisnotos izglītības un ārstniecības izdevumus, kas iekļaujami ienākumu deklarācijās, kā arī grozījumus likumā "Par akcīzes nodokli".

Valdības preses dienests

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!