• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas ārpolitikas mērķi ir skaidri un noteikti ārī austrumu virzienā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.01.1995., Nr. 12 https://www.vestnesis.lv/ta/id/26720

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Ostu padomes sēde

Vēl šajā numurā

25.01.1995., Nr. 12

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
Latvijas ārpolitikas mērķi ir skaidri un noteikti ārī austrumu virzienā

Vakar, 24.janvārī, Latvijas Republikas Ārlietu ministrijā notika Latvijas Republikas vēstnieku NVS valstīs sanāksme. Šī sanāksme ir turpinājums rudenī notikušajai visu Latvijas Republikas vēstnieku sapulcei, kurā tika nolemts rīkot reģionālās vēstnieku tikšanās. Šis ir LR Ārlietu ministrijas rīkots pasākums, lai pārrunātu Latvijas ārpolitikas koncepciju attiecībā uz sadarbību ar NVS valstīm, jo īpaši ar Krieviju, Baltkrieviju un Ukrainu. Sanāksmē piedalījās Jānis Peters — LR ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Krievijas Federācijā, Pēteris Simsons — LR ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Ukrainā, Jānis Lovniks — LR ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Baltkrievijā, kā arī citi šo pieminēto vēstniecību darbinieki. No Ārlietu ministrijas sanāksmē piedalījās LR ārlietu ministrs Valdis Birkavs, parlamentārais sekretārs Mārtiņš Virsis, valsts sekretārs Māris Riekstiņš, speciālo uzdevumu vēstnieks Aivars Vovers un citi Ārlietu ministrijas darbinieki.

Sanāksmi atklāja Valdis Birkavs, uzsverot, ka Latvijas ārpolitikas mērķi ir skaidri un noteikti — integrēšanās Eiropas politiskajās, ekonomiskajās un drošības struktūrās, taču šai konkrētajai sanāksmei jāpalīdz noteikt Latvijas ārpolitisko stratēģiju austrumu virzienā, lai nodrošinātu iepriekšminēto mērķu realizāciju.

Pēc tam atsevišķus ziņojumus sniedza J.Peters, P.Simsons un J.Lovniks, raksturojot iekšpolitisko stāvokli šajās valstīs, ziņojot par Latvijas potenciālajām interesēm, kā arī par sadarbības iespējām.

Pēcpusdienā turpinājās debates un domu apmaiņa par vēstnieku ziņojumiem un ministrijas izstrādātajiem priekšlikumiem.

Sanāksmes rezultāti tiks ņemti vērā, Latvijai veidojot praktisku sadarbību ar šī reģiona valstīm nākotnē.

Šodien, 25.janvārī, LR vēstnieki NVS valstīs un LR Ārlietu ministrijas darbinieki izbrauc uz Balviem, kur notiks sanāksme par Latvijas un Krievijas robežas jautājumiem un Latgales novada ekonomiskās sadarbības iespējām ar Krievijas Federācijas Pleskavas apgabalu. Sanāksmē paredzēts pārrunāt Latvijas austrumu daļas transporta kustības un transporta attīstības iespējas, LR un KF valdības parakstītās pagaidu vienošanās par vienkāršotu robežas šķērsošanas realizāciju, kā arī Latvijas un Krievijas robežas demarkācijas problēmu.

 

ĀM preses centrs

Vēstnieku sanāksmē — Ārlietu ministrijas parlamentārais sekretārs Mārtiņš Virsis un ārlietu ministrs Valdis Birkavs (1. attēlā). Vakar–dienas kopsanāksme (2. attēlā). Tuvplānā (no kreisās) — Latvijas vēstnieks Ukrainā Pēteris Simsons, Latvijas vēstniecības Krievijas Federācijā pirmais sekretārs Pēteris Viņķelis un Latvijas vēstnieks Krievijas Federācijā Jānis Peters (3. attēlā).

Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

Vakar un šodien Rīgā un Balvos — NVS valstīs akreditēto Latvijas vēstnieku sanāksme

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!