• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Mūsu godātie abonenti, - pie Jums devusies arī 1994.gada "LV D" rādītāju ceturtā burtnīca. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.02.1995., Nr. 21 https://www.vestnesis.lv/ta/id/26769

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas pilsonību

Vēl šajā numurā

09.02.1995., Nr. 21

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Mūsu godātie abonenti, — pie Jums devusies arī 1994.gada "LV D" rādītāju ceturtā burtnīca

Pie Jums vakar ar "Latvijas pasta" gādību zilgano ziemas ledu krāsā devusies tradicionālā "Latvijas Vēstneša" valsts normatīvo dokumentu krājuma priekšmetu rādītāja ceturtā burtnīca , kas, kā jau uzliekot veselam gadam sava veida "vāciņu", ir apjomīgāka un vēl bagātāka par iepriekšējām.

Tātad: ar v i s i e m Latvijas Republikas Saeimas 1994.gadā pieņemtajiem un Valsts prezidenta izsludinātajiem likumiem un Ministru kabineta izdotajiem noteikumiem, instrukcijām, ieteikumiem, lēmumiem un rīkojumiem, kam normatīvs raksturs, gada gaitā hronoloģiskā kārtojumā pietilpa dažāda biezuma 17 burtnīcu 544 lappuses A4 lielajā formātā. Bet ik pēc ceturkšņa šīm burtnīcām pa vidu nāca (pieneņu dzeltenā, lapu zaļā un rudens dzeltenā krāsā, lai jau pa gabalu būtu parocīgi pamanāmas) visu attiecīgo aktu priekšmetu rādītāju a, b, g (alfa, bēta, gamma) burtnīcas, kam nu pievienojusies arī rādītāja d (delta) burtnīca.

Jaunās burtnīcas sākums Jums, kas "Latvijas Vēstnesim" esat bijuši uzticīgi visu pagājušo gadu, būs jau ierasts — tās ir dažādo priekšmetu (jēdzienisko nomenu) uzrādes dokumentu nosaukumos, kas izkārtotas alfabētiskā secībā ar atzīmēm, kurā burtnīcā un kurā lappusē meklējams pats dokuments.

Bet pēc tam seko reģistrs par visiem tiem normatīvajiem aktiem, kas tika pieņemti 1994.gada ritējumā un uz 1995.gada 5.februāri jau zaudējuši spēku .

Tad — pilns un koriģēts rādītājs par visiem 982 Latvijas Republikas tiesību aktiem, kas tikuši valstī pieņemti un izsludināti Latvijas oficiālā laikraksta "Latvijas Vēstnesis" pamatlaidienos 1994.gadā , ar precīziem dokumentu nosaukumiem un numuriem, pieņemšanas datumiem, izsludināšanas datumiem un konkrētiem avīzes numuriem, kuros šie dokumenti atrodami. Jādomā, tiem, kas ar dokumentiem strādā, tas varētu atvieglot meklēšanas rūpes.

Un beigās, atsevišķi — divi mūsu valsts pamatdokumenti adekvātā un patlaban spēkā esošajā redakcijā: "Latvijas Republikas Satversme" (kas pieņemta 1922.gada 15.februārī, ar 1933.gada 21.marta un 1994.gada 27.janvāra grozījumiem) un likums "Par 1925.gada 1.aprīļa likuma "Ministru kabineta iekārta" atjaunošanu" (kas pieņemts 1993.gada 15.jūlijā, izsludināts 1993.gada 16.jūlijā, ar 1994.gada 16.jūnija grozījumiem).

 

Līdz ar to tad nu Jūs, kas pieņēmāt mūsu ierosinājumu — glabāt šīs burtnīcas, lai beigās iesietu un kļūtu par sava personīga dokumentu sējuma "Latvijas Republikas likumi un citi normatīvie akti. 1994.gads" īpašnieku —, varat sākt lūkot pēc laba grāmatsējēja. 1994.dokumentu gads no mūsu, izdevēju, puses — ir noslēdzies. Bet tie nedaudzie, kas apliecināja savu ieinteresētību arī par starptautiskajiem līgumiem un atsaucās (līdz 17.janvārim) uz mūsu atkārtotiem taujājumiem par nepieciešamību pēc šiem dokumentiem, gan vēl, lūdzu, nedaudz pagaidiet: redaktori un iespiedspeciālisti patlaban ar tiem drīz beigs strādāt. Tad Jums iznāks absolūti pilns 1994.gada Latvijas valsts dokumentu sējums 756 lappusēs (544 burtnīcu lpp. + 80 rādītāju lpp. + 128 starptautisko līgumu lpp. + 4 satura un titula lpp.).

Savukārt tie, kas nav bijuši vai nav "Latvijas Vēstneša" abonenti, bet kuros modusies interese par šo laikrakstu vai tā pavadoņizdevumiem un vēlme tos pirkt, — lūdzu, skatiet tepat zemāk, adresu uzrādēs, pie lielās izsaukuma zīmes!

Visiem labu un ieinteresētību vēlot, — Jūsu "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!