• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pie Saeimas priekšsēdētāja - atvadu vizītē Portugāles vēstnieks. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.02.1995., Nr. 21 https://www.vestnesis.lv/ta/id/26780

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pensiju reformas koncepcija

Vēl šajā numurā

09.02.1995., Nr. 21

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pie Saeimas priekšsēdētāja — atvadu vizītē Portugāles vēstnieks

Vakar, 8.februārī, atvadu vizītē pie Saeimas priekšsēdētāja Anatolija Gorbunova ieradās Portugāles Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijā Vasko Taveira da Kunha Valente.

Saeimas priekšsēdētājs pateicās Portugāles vēstniekam par palīdzību Portugāles prezidenta Mario Soareša vizītes sagatavošanā, kas notika 1994.gada oktobrī. A.Gorbunovs atzinīgi novērtēja Portugāles delegācijas atbalstu Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas sēdē, kurā tika apspriests jautājums par Latvijas uzņemšanu Eiropas Padomē.

V.Valente vēlreiz apliecināja Portugāles atbalstu Latvijas integrācijai Eiropā un uzsvēra, ka Latvijas uzņemšana Eiropas Padomē ir svarīga ne vien Latvijai, bet Eiropai kopumā. Portugāles vēstnieks pauda pārliecību, ka nākotnē jāveicina apmaiņas process starp Latvijas un Portugāles parlamentiem, jo būtiska ir ne tikai delegāciju sadarbība Parlamentārajā asamblejā, bet arī tiešie kontakti, pieredzes apmaiņa, iepazīšanās ar vietējiem apstākļiem.

Saeimas priekšsēdētājs un Portugāles vēstnieks pārrunāja abu valstu parlamentu darbu, vēlēšanu sistēmas, to priekšrocības un konstitucionālās nianses, kas ir jo interesantākas tādēļ, ka gan Portugāli, gan Latviju šogad gaida parlamenta vēlēšanas. Sarunu biedri vienojās, ka faktiski vienas vai otras konstitūcijas atbilstību reālajai situācijai nosaka pati dzīve, kurā tā darbojas, un ka, izdarot izmaiņas konstitūcijā, nedrīkst rīkoties pārsteidzīgi un izjaukt līdzsvaru. A.Gorbunovs ar gandarījumu atzīmēja, ka Latvijas Satversme ir apliecinājusi spēju noturēt un attīstīt valsts demokrātisko virzību. Lielākā daļa Latvijas politisko spēku apzinās, ka stabilitātes pamats ir Satversmes stabilitāte.

Sarunas noslēgumā Saeimas priekšsēdētājs A.Gorbunovs pateicās Portugāles vēstniekam Vasko Valentem par viņa nepilnu divu gadu ilgajā darbības laikā sekmīgi izveidotajiem Latvijas Republikas un Portugāles Republikas politiskā dialoga pamatiem. Savukārt V.Valente izteica cerību, ka veiksmīgi uzsāktais politiskais dialogs jau vistuvākajā laikā pāraugs ekonomiskajā sadarbībā.

Vasko Taveira da Kunha Valente no Latvijas dosies pildīt vēstnieka misiju Dienvidāfrikas Republikā.

Irina Korņiļjeva,

Saeimas ziņu dienests

Foto: Arnis Blumbergs

 

 

Projekts

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!