• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas ziņas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.02.1995., Nr. 21 https://www.vestnesis.lv/ta/id/26783

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Stenogramma

Vēl šajā numurā

09.02.1995., Nr. 21

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeimas ziņas

Izmeklēšanas komisijas sēde

Otrdien, 7.februārī, notika kārtējā Saeimas Izmeklēšanas komisijas sēde, kurā turpināja izskatīt Latvijas Republikas lauksaimniecības stabilizācijai piešķirto valdības garantēto kredītu saņemšanu, apsaimniekošanu un atmaksāšanas iespējas.

Kā Saeimas ziņu dienestu informēja komisijas priekšsēdētājs L.Kamaldiņš, līdz ar konsultanta zvērināta advokāta A.Līdača pieņemšanu komisijas darbs ir konkretizējies. Sagatavots to personu saraksts, kas ir bijušas saistītas ar šiem kredītiem, tiek analizēts, kādus pārkāpumus tās izdarījušas, ieņemot attiecīgus amatus tajā laikā, un kādi Kriminālkodeksa panti, pēc komisijas domām, par šiem pārkāpumiem piemērojami.

Šis saraksts detalizēti vēl nav pabeigts, jo jāiepazīstas arī ar prokuratūras rīcībā esošajiem materiāliem. Tādēļ uz tuvāko sēdi tiks aicināti prokuratūras pārstāvji. Iespējams, komisija savu viedokli par šo kredītu saņemšanu, apsaimniekošanu un atmaksāšanas iespējām paudīs februāra beigās, teica L.Kamaldiņš.

 

Budžeta un finansu (nodokļu) komisijā

 

Saeimas Budžeta un finansu (nodokļu) komisijas sēdē 7.februārī deputāti atbalstīja likumprojektu "Par Latvijas Republikas valdības un Amerikas Savienoto Valstu valdības līgumu par ieguldījumu veicināšanu un savstarpējo aizsardzību". ASV pašlaik ir lielākā (apmēram 50 miljoni latu) investīciju ieguldītāja Latvijā, tāpēc šī līguma apstiprināšanai Saeimā ir ļoti būtiska nozīme.

Komisija izskatīšanai saņēmusi likumprojektu "Par grozījumiem likumā "Par uzņēmumu un uzņēmējsabiedrību maksātnespēju un bankrotu"", taču izvērtēšanu atlika, jo tas ir saistīts ar likumprojektiem "Par Valsts apdrošināšanas uzraudzības inspekciju" un "Par grozījumiem likumā "Par apdrošināšanu"", kurus pašlaik apspriež Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija.

Budžeta un finansu (nodokļu) komisija vēlreiz izskatīja Latvijas Zemnieku savienības protestu par izsludinātā valsts budžeta 1995.gadam neatbilstību Saeimā pieņemtajam. Deputāti noklausījās Finansu ministrijas informāciju un secināja, ka nekādu pārkāpumu nav, vienlaikus pārliecinoties, ka nepieciešams sagatavot grozījumus Saeimas Kārtības rullī par budžeta apspriešanas procedūru.

 

Budžeta un finansu (nodokļu) komisijas deputāti vakar, 8.februārī, izskatīja saņemtos priekšlikumus likumprojekta "Par pašvaldību budžetu" sagatavošanai 3.lasījumam. Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas precizējumi bija saistīti ar likumu "Par pašvaldībām", bet deputāts A.Piebalgs ieteica labojumus, kas maksimāli nodrošinātu budžeta procedūras un arī pašvaldību budžeta izstrādāšanas kārtību atbilstoši likumam "Par budžeta un finansu vadību".

Vēl Budžeta un finansu (nodokļu) komisija noklausījās LR Ārlietu ministrijas informāciju par Latvijas iestāšanos Pasaules tirdzniecības organizācijā (līdz šim Latvijā diskutēja par pievienošanos GATT), kas aptver plašāku jautājumu loku ne tikai par precēm, bet arī par dažādiem pakalpojumiem, piemēram, intelektuālo īpašumu u.tml. Tāpat rastos plašāka pieeja Krievijas un Ukrainas tirgiem, jo arī šīs valstis izteikušas lūgumu pievienoties Pasaules tirdzniecības organizācijai. Tādējādi, iestājoties šajā organizācijā, nekādu papildu ierobežojumu Latvijas noslēgtajam līgumam ar Eiropas Savienību un muitas tarifiem nav paredzēti, Saeimas Budžeta un finansu (nodokļu) komisijas deputāti atbalstīja sarunu sākumu iestājai šajā starptautiskajā organizācijā. Paredzams, ka Latvijas delegācija uz Ženēvu dosies martā.

Anita Martinsone, Saeimas ziņu dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!