• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Likuma priekšā visi ir vienādi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.02.1995., Nr. 22 https://www.vestnesis.lv/ta/id/26804

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Iekšlietu ministrijas paziņojums

Par ārzemju pasu izsniegšanu Latvijas pilsoņiem

Vēl šajā numurā

10.02.1995., Nr. 22

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Iekšlietu ministrs :

Likuma priekšā visi ir vienādi

Vakar, 9.februārī, Latvijas Iekšlietu ministrijā notika ārkārtas preses konference. Preses konferences galvenais mērķis bija: vēlreiz sniegt sabiedrībai un presei paskaidrojumus un informāciju par Iekšlietu ministrijas rīcību sakarā ar akciju sabiedrības "Latvijas Industriālā banka" ("LainBanka") prezidenta Viļa Dambiņa un bankas viceprezidenta Valta Vīganta aizturēšanu. Ārkārtas preses konferencē piedalījās iekšlietu ministrs Jānis Ādamsons, Iekšlietu ministrijas parlamentārais sekretārs Linards Muciņš, Iekšlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieks Jānis Apelis, Iekšlietu ministrijas Policijas departamenta priekšnieks Aldis Lieljuksis.

Iekšlietu ministrs teica, ka Saeima un Ministru kabinets vairākas reizes deklarējuši, ka nepieciešams aktivizēt cīņu ar visiem likumu pārkāpumiem un īpaši ekonomisko noziedzību. J.Ādamsons uzsvēra, ka vairums no Latvijā notikušajiem noziegumiem ir pastrādāti tieši ekonomikas jomā. Tādēļ ministrija veic virkni pasākumu. Piemēram, darbu sākusi nesen izveidotā ekonomiskā policija. Ministrija uzskata, ka ir jānovērš arī atsevišķu banku darbinieku pretlikumīgā rīcība.

Iekšlietu ministrs vēlreiz atgādināja, ka likuma priekšā visi ir vienādi. Krimināllieta pret "LainBankas" prezidentu un viceprezidentu ir ierosināta uz konkrētu sūdzību pamata un nav vērsta pret bankas darbību kopumā. J.Ādamsons piebilda, ka Latvijas valsts un tās banku prestižu grauj nevis šo iestāžu darbības izmeklēšana, bet pieļauto nelikumību potenciāli traģiskās sekas. J.Ādamsons teica, ka Iekšlietu ministrija turpinās darbu ekonomiskās noziedzības apkarošanas jomā. Šajā sakarībā ir atjaunota daudzu kādreiz pārtrauktu krimināllietu izmeklēšana. Kā ministrijas aktivitātes piemēru J.Ādamsons minēja faktu, ka 9.februārī sakarā ar ierosināto krimināllietu ir aizturētas personas no akciju sabiedrības "Lata International" vadības.

Ministrijas parlamentārais sekretārs L.Muciņš teica, ka bankas ir viena no Latvijas ekonomiskās dzīves svarīgākajām struktūrām. Lai nodrošinātu banku stabilitāti, to darbībai jānotiek pastāvošās likumdošanas ietvaros. Šīs darbības uzraudzība ir jāveic likumsargāšanas iestādēm.

Policijas departamenta priekšnieks piebilda, ka nesen Neapolē notikusi ANO organizētā konference par cīņu ar organizēto noziedzību. Konferences delegāti saņēmuši ieteikumus: visām valstīm un to attiecīgajām struktūrām rūpīgi sekot tam, lai banku un kredītiestāžu darbība būtu atbilstoša likumdošanai. Šī problēma ir saasinājusies visā pasaulē. Preses konferences noslēgumā A.Lieljuksis teica: — Latvijā nebūs tāda situācija, ka bankas būs "svētās un neaizskaramās govis". Mēs ("Iekšlietu ministrija — V.A.) rīkojamies atbilstoši ANO rekomendācijām."

Viesturs Avots,

"LV" nozares redaktors

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!