• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pie Valsts prezidenta - Latvijas pasta ģenerāldirektors. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.02.1995., Nr. 25 https://www.vestnesis.lv/ta/id/26826

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Privatizācija : izņēmumu nedrīkst būt

Vēl šajā numurā

16.02.1995., Nr. 25

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pie Valsts prezidenta — Latvijas pasta ģenerāldirektors

Šīs nedēļas sākumā uz sarunu pie Valsts prezidenta Gunta Ulmaņa bija aicināts Latvijas pasta ģenerāldirektors Aivars Droiskis. Viņš dāvināja prezidentam visus atjaunotās valsts neatkarības gados Latvijas pasta izdotās pastmarkas. Taču tikšanās pamatā bija prezidenta ierosme izdot pastmarku par godu Draudzīgā aicinājuma 60. gadadienai. A.Droiskis par šādu pastmarku jau bija domājis, tādēļ ierosmei labprāt piekrita. Tālāk saruna ritēja par praktiskiem pastmarkas izgatavošanas pasākumiem. Pasta ģenerāldirektors izteica domu, ka tā varētu iznākt septembra pirmajās dienās, kad Latvija rīkos pirmo starptautisko pastmarku izstādi. Prezidents izteica gatavību piedalīties šīs Draudzīgā aicinājuma pastmarkas prezentēšanā. Paredzams, ka daļa no ienākumiem par šo pastmarku nonāks Draudzīgā aicinājuma fondā tā programmu sponsorēšanai.

Sarunā G.Ulmanis pievērsās jautājumiem par atvieglojumiem Draudzīgā aicinājuma pasta pārvedumiem un citiem sūtījumiem. A.Droiskis paskaidroja, ka pasts arī tagad bez liekas reklamēšanas atbalsta šādus un arī citus sūtījumus, dažkārt to darot arī par velti.

Sarunas gaitā tika runāts arī par Latvijas pasta problēmām. A.Droiskis minēja to, ka valsts uzņēmums nesaņem valsts pasūtījumu, piemēram, pensiju piegādē. Tā tagad vismaz Rīgā nodota privātstruktūrām, un tādēļ pasts cieš materiālus zaudējumus. Pasta ģenerāldirektors runāja ar prezidentu arī par vēsturiskajām šī uzņēmuma telpām Aspazijas bulvārī 5. Tajās izvietojusies Latvijas Universitātes Ekonomikas fakultāte, taču daudzas platības tiek izīrētas arī firmām. Tikmēr pastam ir akūts telpu trūkums, piemēram, iecerētajiem pasta papildpakalpojumiem iedzīvotāju modernākai apkalpošanai.

 

Valsts prezidenta Kanceleja

A.B.

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!