• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par izglītības reālo prioritāti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.02.1995., Nr. 28 https://www.vestnesis.lv/ta/id/26852

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Skatiens uz iepriekšējo nedēļu

Vēl šajā numurā

22.02.1995., Nr. 28

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par izglītības reālo prioritāti

Vakar Ministru prezidents Māris Gailis tikās ar LIZDA vadītāju Agri Olmani. Tikšanās reizē piedalījās finansu ministrs Andris Piebalgs, izglītības un zinātnes ministrs Jānis Vaivads un ministrijas parlamentārais sekretārs Juris Šmits. Valdība uzkatīja, uzskata un uzskatīs izglītību par vienu no Latvijas vissvarīgākajām prioritātēm.

Neskatoties uz objektīvām grūtībām, kas radās, kad principā akceptētā skolotāju darba samaksas reformas koncepcija bija detaļās jāsaskaņo gan ar arodbiedrībām, gan ar Finansu ministriju, izglītības darbinieku algas fonds martam, kā tas arī tika solīts, palielināts par 16 procentiem, līdz ar to trīsposmu algu palielinājumā sasniedzot paredzētos 41,3 procentus attiecībā pret 1994.gada 1.septembri. Skolotāju tālākizglītošanās fonda nolikums ir apstiprināts Ministru kabinetā, izstrādāti ieteikumi pašvaldībām par skolām nepieciešamo palīgpersonāla un tehnisko darbinieku štata normatīviem, priekšlikumi par skolotājiem — strādājošajiem pensionāriem — tiek izskatīti.

Ministru prezidents M.Gailis aicināja skolotājus aktīvi piedalīties izglītības reformas izstrādē un realizācijā. Ministru prezidents izteica cerību, ka pedagoģisko darbinieku un valdības sadarbība turpmāk veidosies savstarpējas izpratnes gaisotnē.

Valdības preses dienests

Foto: Māris Kaparkalējs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!