• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valdības 21.februāra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.02.1995., Nr. 28 https://www.vestnesis.lv/ta/id/26857

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Hipotēku un zemes bankas noteikumi

Noteikumi par zemes izpirkšanu pilsētās

Vēl šajā numurā

22.02.1995., Nr. 28

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valdības 21.februāra sēdē

Vakar, 21.februārī, Ministru kabinets pieņēma Vekseļu izrakstīšanas un apgrozības noteikumus. Noteikumi izstrādāti, pamatojoties uz LR 1938.gada likumu "Par vekseļiem" un "Par čekiem", un to mērķis ir izskaidrot sarežģītu vekseļu apgrozīšanas procesu plašām uzņēmēju aprindām.

Ministri apstiprināja naktspatversmes paraugnolikumu. Naktspatversmes būs sociālās palīdzības iestādes, kurās personas bez noteiktas dzīves vietas, kas valstī uzturas legāli, varēs saņemt vakariņas un pārnakšņot. Nepieciešamības gadījumos tiks sniegta arī medicīniskā un sociālā palīdzība. Maksu par naktspatversmes pakalpojumiem noteiks Labklājības ministrija. Izveidot patversmes varēs pašvaldību institūcijas, kā arī reliģiskās un sabiedriskās organizācijas un privātpersonas. Paredzēts, ka norīkojumus uz patversmēm izsniegs pašvaldības.

Lai koordinētu un kontrolētu alkohola politiku valstī, valdība nolēmusi izveidot alkoholisma ierobežošanas nacionālo komisiju veselības valsts ministra P.Apiņa vadībā.

MK akceptēja Latvijas pievienošanos Hāgas 1970.gada 18.marta konvencijai par pierādījumu pieprasīšanu ārvalstīs civilajos un komerciālajos jautājumos un Hāgas 1965.gada 15.novembra konvencijai par tiesas un ārpustiesas dokumentu izmantošanu civilajos un komerciālajos jautājumos. 1965.gada konvencijas mērķis ir nodrošināt tiesas un ārpustiesas dokumentu, kuri domāti izmantošanai ārvalstīs, nogādi adresātam pēc iespējas drīzākā laikā. Savukārt 1970.gada konvencijas uzdevums ir radīt iespēju konvencijas dalībvalstu tiesu institūcijām lūgt citu dalībvalstu kompetentās institūcijas izpildīt juridiskās darbības civilajos un komerciālajos jautājumos un sniegt nepieciešamos pierādījumus.

Sēdē tika apstiprināts valsts civildienesta ierēdņu amatu saraksts atestācijas ceturtā posma trešajai daļai.

Ministri apstiprināja pārskatu par valsts īpašuma privatizācijas fonda izlietojumu 1994.gadā. Visvairāk līdzekļu izlietots privātuzņēmējdarbības un noteiktu preču ražošanas vai noteikta veida pakalpojumu sniegšanas veicināšanas programmu mērķkreditēšanai ( 3 miljoni 342 tūkstoši latu) un Latvijas lauku attīstībai (1 miljons 672 tūkstoši latu).

Valdība akceptēja grozījumus LR MP 1992.gada 352.lēmumā par ārvalstu karakuģu iebraukšanu un uzturēšanos Latvijas teritoriālajos, iekšējos ūdeņos un ostās un izbraukšanu no tām. Turpmāk maksimālais ārvalstu kuģu skaits, kas drīkst vienlaicīgi uzturēties Latvijas ostās, netiks ierobežots.

Ar valdības rīkojumu bijušais Krievijas armijas objekts Jelgavā, Skolas ielā 1, nodots pilsētas pašvaldības īpašumā.

Vēl sēdē tika apstiprināts Finansu ministrijas nolikums.

 

Valdības preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!