• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Informācija. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.02.1995., Nr. 29 https://www.vestnesis.lv/ta/id/26897

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas priekšsēdētāja paziņojums

Vēl šajā numurā

23.02.1995., Nr. 29

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeimas 22.februāra ārkārtas sēde

Kopsavilkums

 

Saeimas ārkārtas sēdē deputāti izskatīja trīs alternatīvus ar Saeimas vēlēšanām saistītus likumprojektus, kurus bija iesnieguši frakciju "Latvijas ceļš", "Tēvzemei un brīvībai" un LNNK deputāti, kā arī likumprojektu "Par rajonu, pilsētu, pagastu vēlēšanu komisijām un vēlēšanu iecirkņu komisijām".

Noklausījušies Saeimas Juridiskās komisijas priekšsēdētāja Aivara Endziņa ziņojumu par alternatīvajiem likumprojektim, kā arī izteikuši savu viedokli debatēs, balstoties uz Saeimas Kārtības ruļļa 89.panta 2.punktu, deputāti 1.lasījumā pieņēma "Saeimas vēlēšanu likumu" (z.s. dok. nr.36, nr.36a, nr.95, nr.95c; balsojums 56 par, 6 pret, 13 atturas), kuru bija iesnieguši deputāti Aivars Endziņš, Jānis Lagzdiņš, Lainis Kamaldiņš, Andrejs Panteļējevs un Pēteris Elferts.

Saeimas kārtības ruļļa 89.panta 2.punkts paredz: "Ja iesniegti vairāki likumprojekta varianti, Saeima pēc debatēm par visiem projektiem lemj, kuru no tiem pieņems pirmajā lasījumā. Balsojami visi līdz debašu beigām neatsauktie likumprojekti to iesniegšanas secībā."

Vienbalsīgi (69 par) deputāti 1.lasījumā pieņēma likumprojektu "Par rajonu, pilsētu, pagastu vēlēšanu komisijām un vēlēšanu iecirkņu komisijām" (z.s. dok. nr.137, nr.159).

Saeimas ziņu dienests

 

Informācija

Par Saeimas Prezidija 20.februāra sēdi

 

1. Saeimas Prezidijs apstiprināja izsludināšanai Saeimas 1995.gada 22.februāra ārkārtas sēdes darba kārtību.

2. Saeimas Prezidija sēdē izskatīja divus saņemtos likumprojektus "Par grozījumiem "Latvijas Republikas valsts robežas likumā"" un "Grozījumi un papildinājumi likumā "Par valsts aizsardzību"", par kuriem Prezidijs līdz ar savu atzinumu par to tālākvirzīšanu ziņos Saeimas sēdē.

3. Prezidijs nolēma iekļaut Saeimas sēdes darba kārtībā desmit deputātu iesniegto lēmuma projektu "Par dokumentu "Latvijas Republikas ārpolitikas pamatvirzieni līdz 2005.gadam"".

4. Prezidijs nolēma iekļaut Saeimas sēdes darba kārtībā Latvijas Zemnieku savienības frakcijas priekšlikumu par deputāta M.Ā.Kalniņa izvirzīšanu darbam Eiropas Padomes Parlamentu asamblejas delegācijā.

5. Prezidijs nolēma iekļaut Saeimas sēdes darba kārtībā LNNK frakcijas ierosinājumu par deputātu A.Krastiņa un V.P.Karnupa kandidatūru izvirzīšanu Saeimas Izmeklēšanas komisijā, kas izmeklēs cēloņus, kuri radījuši finansu krīzi komercbankās un līdz ar to apdraud valsts finansu sistēmas stabilitāti.

Prezidijs nolēma lūgt Saeimas frakcijas un pie frakcijām nepiederošos deputātus izvirzīt kandidatūras darbam minētajā komisijā.

6. Prezidijs nolēma iekļaut Saeimas sēdes darba kārtībā Saeimas lēmuma projektu "Par locekļa ievēlēšanu Parlamentārās izmeklēšanas komisijā 1992.gadā Latvijas Republikas lauksaimniecības stabilizācijai un attīstībai piešķirto valdības garantēto kredītu saņemšanas un izmantošanas likumības un lietderības izvērtēšanai".

7. Saskaņā ar Valsts drošības iestāžu likuma 8.panta 8.punktu, kurš paredz, ka Nacionālās drošības padome iesniedz priekšlikumus Saeimai par Satversmes aizsardzības biroja direktora iecelšanu amatā un atbrīvošanu no amata, Prezidijs nolēma iekļaut Saeimas sēdes darba kārtībā Nacionālās drošības padomes lēmumu par Eižena Cepurnieka ieteikšanu iecelšanai aizsardzības biroja direktora amatā.

8. Prezidijs nolēma iekļaut Saeimas sēdes darba kārtībā desmit deputātu iesniegto Saeimas lēmuma projektu par deputāta mandāta atjaunošanu.

9. Prezidijs apstiprināja izsludināšanai Saeimas 1995.gada 23.februāra sēdes darba kārtību.

10. Prezidijs pieņēma zināšanai deputātes I.Kreituses informāciju un Revīzijas komisijas papildu pārbaudes rezultātus par krājuma "Latvijas Republikas okupācija un aneksija. 1939.g. augusts un 1940.g. augusts" izdošanas izmaksām.

Prezidijs nolēma šā jautājuma izlemšanu atlikt līdz laikam, kad Revīzijas komisija būs gatava Prezidijam sniegt galīgo atzinumu par finansu līdzekļu izlietojumu.

11. Prezidijs atbalstīja Juridiskās komisijas priekšsēdētāja A.Endziņa iesniegumu par nepieciešamību Kārtības ruļļa 131.panta kārtībā sasaukt vienu vai vairākas Saeimas sēdes darba kārtībā iekļauto likumprojektu izskatīšanai. Minētais pants paredz, ka tad, ja jautājumi vai pieprasījumi saņemti tādā skaitā, ka traucē Saeimas likumdošanas darbību, Prezidijs to izskatīšanai nosaka atsevišķu sēdi, bet ne biežāk kā reizi nedēļā. Par šādu sēdi paziņo deputātiem vismaz 24 stundas iepriekš.

Prezidijs nolēma konsultēties ar Saeimu par papildu sēdes sasaukšanas dienu.

12. Prezidijs atbalstīja saimnieciskās komisijas lēmumu par darba telpu Jēkaba ielā 10/12 sadali Parlamentārās izmeklēšanas komisijai 1992.gadā Latvijas Republikas lauksaimniecības stabilizācijai un attīstībai piešķirto valdības garantēto kredītu saņemšanas un izmantošanas likumības un lietderības izvērtēšanai un SIA "Lattelekom" izveidošanas un darbības izvērtēšanas komisijai.

13. Prezidijs pieņēma zināšanai Krievijas latviešu biedrības un biedrības "Rīgas memoriāls" iesniegumu, kurā izteikta atzinība par otrajā lasījumā pieņemto likumprojektu "Par politiski represētās personas statusa noteikšanu".

Prezidijs atzina, ka tā kompetencē nav vērtēt Saeimas likumdošanas darbu.

14. Prezidijs pieņēma zināšanai informāciju, ka 1995.gada 21.februārī notiks Baltijas asamblejas ārkārtas sēde, kurā piedalīsies Lietuvas parlamenta un Igaunijas parlamenta pārstāvji.

15. Prezidijs atbalstīja Jelgavas Spīdolas skolas ideju par Latvijas skautu Saeimas sasaukšanu, kuras mērķis ir mācīties demokrātiju, iepazīstināt skolēnus ar Latvijas valdības struktūru, pārrunāt skolēnu pašvaldību veidošanas iespējas un to funkcijas skolās.

Galīgais lēmums tiks pieņemts pēc iepazīšanās ar programmas projektu un tikšanās ar skolu pārstāvjiem.

16. Prezidijs akceptēja izdevumu tāmi sakarā ar Somijas Republikas parlamenta spīkeres V.E.Ritas Osukainenas un Somijas Republikas parlamentāriešu delegācijas vizīti Latvijā.

17. Prezidijs atbalstīja Ārlietu komisijas lēmumu par deputātu V.Puriņas un M.Zvaigznes iekļaušanu EDSO Parlamentu asamblejas veidotajā starptautisko novērotāju delegācijā, kas piedalīsies Igaunijas parlamenta vēlēšanās.

18. Prezidijs nolēma nosūtīt ielūgumu Ungārijas Nacionālās asamblejas spīkera vietniekam Dr.Laslo Salamonam sakarā ar viņa vēlēšanos ierasties 1995.gada pirmajā pusē oficiālā vizītē Latvijā.

19. Prezidijs izskatīja Mandātu un iesniegumu komisijas iesniegumu, kurā izteikts lūgums organizēt speciālistu grupu, kas precizētu pirmo četru Saeimu deputātu personālijas, viņu partejisko piederību, amatu un to, kādām politiskajām represijām viņi bijuši pakļauti, kā arī izlemt jautājumu par piemērotāko risinājumu viņu piemiņas iemūžināšanai.

Prezidijs nolēma konsultēties ar Vēstures institūtu un nākamajā Prezidija sēdē lemt par minētā jautājuma konkrētu risinājumu.

20. Piešķīra komandējumus:

1) Baltijas asamblejas Latvijas Republikas delegācijas loceklim I.Dāliņam 17.februārī uz Baltijas apvienotās kultūras komitejas sēdi Tallinā (Igaunija), Baltijas asamblejas Latvijas Republikas Tieslietu komisijas priekšsēdētājam V.P.Karnupam, Baltijas asamblejas Latvijas Republikas delegācijas starptautiskajai sekretārei A.Karnupai un delegācijas loceklim L.Kamaldiņam 17.februārī uz Baltijas apvienotās juridiskās komitejas sēdi Tallinā (Igaunija);

2) Saeimas Cilvēktiesību komisijas priekšsēdētājai I.Birzniecei laikā no 21.februāra līdz 23.februārim uz ANO Cilvēktiesību komisijas sesiju Ženēvā (Šveice), kura notiks konfidenciālās procedūras "1503" ietvaros un kurā izskatīs jautājumu par cilvēktiesībām Latvijā;

3) Ārlietu komisijas loceklei deputātei V.Puriņai laikā no 24.februāra līdz 26.februārim uz Latvijas Republikas ģenerālkonsulāta jauno telpu atklāšanas ceremoniju Sanktpēterburgā;

4) Saeimas Dokumentu nodaļas konsultantam Macintosh datoru jautājumos V.Vikmanim laikā no 26.februāra līdz 12.martam uz semināru " Macintosh datoru izmantošana datu bāžu informatīvajās sistēmās starptautiskajās organizācijās" Ņujorkā (ASV);

5) Eiropas Padomes komitejas "Demokrātija caur tiesībām" asociētajam loceklim A.Endziņam laikā no 1.marta līdz 5.martam uz Eiropas Padomes komitejas "Demokrātija caur tiesībām" plenārsēdi Venēcijā (Itālija);

6) Saeimas Informācijas nodaļas vadītājai A.Dūdiņai un Saeimas bibliotekārei G.Ķīsei laikā no 5.marta līdz 9.martam uz Eiropas parlamenta organizēto semināru parlamentu bibliotēku, dokumentu un informācijas dienestu direktoriem Luksemburgā;

7) Rietumeiropas Savienības asamblejas Latvijas pastāvīgās delegācijas priekšsēdētājam A.Berķim 22. un 23.martā uz Rietumeiropas Savienības asamblejas Aizsardzības komitejas organizēto Rietumeiropas Savienības satelītu centra apskati Torreonā (Spānija) un laikā no 23.marta līdz 26.martam uz Rietumeiropas Savienības asamblejas Kosmosa pētījumu un tehnoloģijas komitejas sēdi Sanaugustīnā (Grankanārijā);

8) deputātam J.Sinkam laikā no 23.marta līdz 26.martam uz Rietumeiropas Savienības asamblejas Kosmosa pētījumu un tehnoloģijas komitejas sēdi Sanaugustīnā (Grankanārijā).

21. Attaisnoja deputāta G.Resnā kavējumu Saeimas 22.februāra ārkārtas sēdē.

Saeimas sekretārs I.Daudišs

 

Saeimas 23. februāra sēdes darba kārtība

Akceptēta Saeimas Prezidija 1995. gada 20. februāra sēdē

 

I. Likumprojektu izskatīšana

Likumprojekts "Grozījumi likumā "Par maizes ražošanas valsts uzņēmumu privatizāciju"". (3. lasījums) (r.s. dok.nr.1234; z.s. dok.nr.72) Tautsaimniecības, agrārās un reģionālās politikas komisija

 

II. Prezidija ziņojumi

Par saņemtajiem likumprojektiem

1. Likumprojekts "Par grozījumiem "Latvijas Republikas valsts robežas likumā"". (z.s. dok.nr.175; nr.175a) Ministru kabinets

2. Likumprojekts "Grozījumi un papildinājumi likumā "Par valsts aizsardzību"". (z.s. dok.nr.182; nr.182a) Deputāti A.Prēdele, A.Grots, O.Brūvers, U.Lakševics, A.Rugāte

 

III. Atbildes uz deputātu jautājumiem

1. Ministru prezidenta M.Gaiļa atbilde uz Saeimas deputātu G.Bērziņa, J.Kokina, M.Ā.Kalniņa, O.Grīga un V.Novakšānova jautājumu par budžeta asignējumu samazināšanu Latvijas Radio. (z.s. dok.nr.153; nr.153a)

2. Ministru prezidenta M.Gaiļa atbilde uz Saeimas deputātu J.Straumes, M.Grīnblata, J.Sinkas, A.Pētersona un I.Dāliņa jautājumu par Pasaules Bankas rehabilitācijas kredīta veselības aizsardzībai sadali un izlietojumu. (z.s. dok.nr.162)

 

IV. Par amatpersonu ievēlēšanu un atbrīvošanu no amata

1. Par M.Ā.Kalniņa pilnvaru apstiprināšanu darbam Saeimas deputātu delegācijā Eiropas Padomes Parlamentu asamblejā. (z.s. dok.nr.191)

2. Par Saeimas Izmeklēšanas komisijas, lai izmeklētu cēloņus, kuri radījuši finansu krīzi vairākās Latvijas Republikas komercbankās un līdz ar to apdraud valsts finansu sistēmas stabilitāti, locekļu ievēlēšanu. (z.s. dok.nr.194)

3. Lēmuma projekts par parlamentārās izmeklēšanas komisijas 1992. gadā Latvijas Republikas lauksaimniecības stabilizācijai un attīstībai piešķirto valdības garantēto kredītu saņemšanas un izmantošanas likumības un lietderības izvērtēšanai locekļa ievēlēšanu. (z.s. dok.nr.192) Izmeklēšanas komisija

4. Lēmuma projekts par E.Cepurnieka iecelšanu Satversmes Aizsardzības biroja direktora amatā. (z.s. dok.nr.195) Latvijas Republikas Nacionālās drošības padome

 

V. Patstāvīgo priekšlikumu izskatīšana

1. Lēmuma projekts par Saeimas deputāta A.Kreitusa mandāta darbības atjaunošanu. (z.s. dok.nr.168) Deputāti A.Endziņš, R.Marjaša, G.Fjodorova, A.Liepiņš, K.Lībane, A.Seiksts, J.Jurkāns, A.Stankeviča, A.Panteļējevs, K.Leiškalns, O.Brūvers

2. Lēmuma projekts par Saeimas deputāta A.Siliņa mandāta darbības atjaunošanu. (z.s. dok.nr.167) Deputāti A.Endziņš, R.Marjaša, G.Fjodorova, A.Liepiņš, K.Lībane, A.Seiksts, J.Jurkāns, A.Stankeviča, A.Panteļējevs, K.Leiškalns, O.Brūvers

 

VI. Saeimas 26. janvāra sēdes darba kārtībā iekļautie, neizskatītie jautājumi

1. Likumprojekts "Grozījumi Latvijas Kriminālprocesa kodeksā". (3. lasījums) (z.s. dok.nr.78) Aizsardzības un iekšlietu komisija

2. Likumprojekts "Par Latvijas Republikas un Ziemeļu Valstu Investīciju bankas līgumu". (1. lasījums) (komisija ierosina atzīt par steidzamu) (z.s. dok.nr.76) Ārlietu komisija

3. Likumprojekts "Par Latvijas Investīciju bankas vispārējā aizņēmuma garantijas līgumu starp Latvijas Republiku un Eiropas Investīciju banku". (1. lasījums) (komisija ierosina atzīt par steidzamu) (z.s. dok.nr.75) Ārlietu komisija

4. Likumprojekts "Grozījums likumā "Par telekomunikācijām"". (1. lasījums) (r.s. dok.nr.1238; z.s. dok.nr.73) Tautsaimniecības, agrārās un reģionālās politikas komisija

5. Likumprojekts "Grozījumi likumā "Par uzņēmumu gada pārskatiem"". (3. lasījums) (r.s. dok.nr.1128; z.s. dok.nr.80) Budžeta un finansu (nodokļu) komisija

 

VII. Saeimas 2. februāra sēdes darba kārtībā iekļautie, neizskatītie jautājumi

1. Likumprojekts "Grozījumi likumā "Par valsts tehnisko uzraudzību"" (3. lasījums) (r.s. dok.nr.1254; z.s. dok.nr.108, nr.108a) Tautsaimniecības, agrārās un reģionālās politikas komisija

2. Likumprojekts "Grozījumi likumā "Par Valsts darba inspekciju"". (3. lasījums) (r.s. dok.nr.1257; z.s. dok.nr.107, nr.107a) Tautsaimniecības, agrārās un reģionālās politikas komisija

3. Likumprojekts "Grozījumi likumā "Par uzņēmumu, iestāžu un organizāciju darbības apturēšanas kārtību"". (3. lasījums) (r.s. dok.nr.1256a; z.s. dok.nr.106, nr.106a) Tautsaimniecības, agrārās un reģionālās politikas komisija

4. Likumprojekts "Grozījumi likumā "Par darba aizsardzību"". (3. lasījums) (r.s. dok.nr.785, nr.958, nr.1261; z.s. dok.nr.112, nr.112a) Sociālo un darba lietu komisija

5. Likumprojekts "Grozījumi Latvijas Darba likumu kodeksā". (3. lasījums) (r.s. dok.nr.786, nr.957, nr.1260; z.s. dok.nr.112) Sociālo un darba lietu komisija

6. Likumprojekts "Grozījumi likumā "Par valsts civildienestu"". (1. lasījums) (r.s. dok.nr.1322; z.s. dok.nr.87) Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija

7. Likumprojekts "Grozījumi Latvijas Kriminālkodeksā". (2. lasījums) (r.s. dok.nr.1172; z.s. dok.nr.90) Aizsardzības un iekšlietu komisija

8. Likumprojekts "Grozījums likumā "Par nodarbinātību"". (2. lasījums) (r.s. dok.nr.1227; z.s. dok.nr.93) Sociālo un darba lietu komisija

9. Likumprojekts "Ministru kabineta noteikumi nr.17 "Būvniecības noteikumi"". (1. lasījums) (z.s. dok.nr.33, nr.92) Tautsaimniecības, agrārās un reģionālās politikas komisija

10. Likumprojekts "Ministru kabineta noteikumi nr.9 "Par grozījumiem likumā "Par lauksaimniecības uzņēmumu un zvejnieku kolhozu privatizāciju""". (1. lasījums) (z.s. dok.nr.15, nr.15b, nr.92) Tautsaimniecības, agrārās un reģionālās politikas komisija

11. Likumprojekts "Ministru kabineta noteikumi nr.1 "Par grozījumiem likumā "Par piena pārstrādes uzņēmumu privatizāciju""". (1. lasījums) (z.s. dok.nr.9, nr.92) Tautsaimniecības, agrārās un reģionālās politikas komisija

12. Likumprojekts "Par Valsts prezidenta standartu, Saeimas priekšsēdētāja karogu un Ministru prezidenta karogu". (1. lasījums) (r.s. dok.nr. 1342, nr.1342b; z.s. dok.nr.104) Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija

13. Likumprojekts "Grozījumi likumā "Par sabiedriskajām organizācijām un to apvienībām"". (2. lasījums) (r.s. dok.nr.1221; z.s. dok.nr.103) Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija

14. Likumprojekts "Politisko organizāciju (partiju) finansēšanas likums". (1. lasījums) (z.s. dok.nr.105) Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija

 

VIII. Saeimas 9. februāra sēdes darba kārtībā iekļautie, neizskatītie jautājumi

1. Likumprojekts "Grozījumi likumā "Par Latvijas Republikas civilo aizsardzību"". (3. lasījums) (p.s. dok.nr.617; 1995.g. z.s. dok.nr.5, nr.124) Aizsardzības un iekšlietu komisija

2. Likumprojekts "Par Latvijas Republikas un Čehijas Republikas līgumu par ieguldījumu veicināšanu un savstarpēju aizsardzību". (2. lasījums) (Steidzams) (z.s. dok.nr.135) Ārlietu komisija

3. Likumprojekts "Par Latvijas Republikas un Islandes Republikas konvenciju par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu". (2. lasījums) (Steidzams) (r.s. dok.nr.1206, 1206a; z.s. dok.nr.139) Budžeta un finansu (nodokļu) komisija

4. Likumprojekts "Par Latvijas Republikas un Čehijas Republikas konvenciju par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu". (2. lasījums) (Steidzams) (r.s. dok.nr.1207, nr.1207a; z.s. dok.nr.138) Budžeta un finansu (nodokļu) komisija

5. Likumprojekts "Grozījumi likumā "Par miruša cilvēka ķermeņa aizsardzību un cilvēka audu un orgānu izmantošanu medicīnā"". (1. lasījums) (r.s. dok.nr.1000; z.s. dok.nr.116) Izglītības un kultūras komisija

6. Likumprojekts "Grozījumi likumā "Par uzņēmējdarbību"". (2. lasījums) (r.s. dok.nr.792; z.s. dok.nr.118) Tautsaimniecības, agrārās un reģionālās politikas komisija

 

Iekļautie alternatīvie likumprojekti

— Likumprojekts "Par grozījumiem likumā "Par uzņēmējdarbību"". (r.s. dok.nr.781)

— Likumprojekts "Grozījumi likumā "Par uzņēmējdarbību"". (r.s. dok.nr.915)

— Likumprojekts "Papildinājumi likumā "Par uzņēmējdarbību"". (ārk.ses. dok.nr.759)

— Likumprojekts "Par Ministru kabineta noteikumiem nr.170 "Par grozījumu 1990. gada 26. septembra likumā "Par uzņēmējdarbību""". (r.s. dok.nr.854)

7. Likumprojekts "Medību likums". (2. lasījums) (r.s. dok.nr.979; z.s. dok.nr.123) Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija

8. Likumprojekts "Grozījums likumā "Par policiju"". (1. lasījums). (z.s. dok.nr.54, nr.125) Aizsardzības un iekšlietu komisija

9. Likumprojekts "Grozījums likumā "Par tiesu varu"". (2. lasījums) (z.s. dok.nr.133) Juridiskā komisija

10. Likumprojekts "Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā". (2. lasījums) (z.s. dok.nr.141) Juridiskā komisija

11. Likumprojekts "Grozījumi Latvijas Republikas Muitas kodeksā". (2. lasījums) (z.s. dok.nr.142) Juridiskā komisija

 

IX. Saeimas 16. februāra sēdes darba kārtībā iekļautie, neizskatītie jautājumi

1. Likumprojekts "Grozījums konstitucionālajā likumā "Cilvēka un pilsoņa tiesības un pienākumi"". (3. lasījums) (z.s. dok.nr.157) Juridiskā komisija

2. Likumprojekts "Grozījumi Latvijas Civilprocesa kodeksā". (3. lasījums) (z.s. dok.nr.161) Juridiskā komisija

3. Likumprojekts "Grozījumi likumā "Par ārvalstu ieguldījumiem Latvijas Republikā"". (3. lasījums) (r.s. dok.nr.1125; z.s.dok.nr.164) Budžeta un finansu (nodokļu) komisija

4. Likumprojekts "Par pievienotās vērtības nodokli". (3. lasījums) (r.s. dok.nr.1131; z.s. dok.nr.165) Budžeta un finansu (nodokļu) komisija

5. Likumprojekts "Par grozījumiem likumā "Par kooperatīvajām (kopdarbības) sabiedrībām"". (1. lasījums) (z.s. dok.nr.99, nr.170) Tautsaimniecības, agrārās un reģionālās politikas komisija

6. Likumprojekts "Grozījums Valsts drošības iestāžu likumā". (1. lasījums) (z.s. dok.nr.3, nr.149) Aizsardzības un iekšlietu komisija

7. Likumprojekts "Par aizsargjoslām". (1. lasījums) (z.s. dok.nr.53, nr.155) Tautsaimniecības, agrārās un reģionālās politikas komisija

8. Likumprojekts "Papildinājums Latvijas Republikas konstitucionālajā likumā "Cilvēka un pilsoņa tiesības un pienākumi"". (1. lasījums) (z.s. dok.nr.46, nr.46a, nr.158, nr.158a) Juridiskā komisija

9. Likumprojekts "Par 1992. gada 7. jūlija likuma "Par atjaunotā Latvijas Republikas 1937. gada Civillikuma ievada, mantojuma tiesību un lietu tiesību daļas spēkā stāšanās laiku un kārtību" papildināšanu". (1. lasījums) (r.s. dok.nr.840; z.s. dok.nr.156) Juridiskā komisija

 

X. Likumprojektu izskatīšana

1. Likumprojekts "Grozījumi AP lēmumā "Par kārtību, kādā pašvaldības uzskaita, kontrolē un pārņem ārvalstu militāro resoru pārziņā esošos nekustamā īpašuma objektus"". (3. lasījums) (r.s. dok.nr.1219; z.s. dok.nr.177) Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija

2. Likumprojekts "Par valsts meža izmantošanas kārtību". (3. lasījums) (r.s. dok.nr.1292; z.s. dok.nr.187) Tautsaimniecības, agrārās un reģionālās politikas komisija

3. Likumprojekts "Patentu likums" (3. lasījums) (r.s. dok.nr.1293a; z.s. dok.nr.186) Tautsaimniecības, agrārās un reģionālās politikas komisija

4. Likumprojekts "Par meža ciršanas tāmi 1995.–1999. gadam". (3. lasījums) (z.s. dok.nr.185) Tautsaimniecības, agrārās un reģionālās politikas komisija

5. Likumprojekts "Par Latvijas Republikas un Šveices Konfederācijas vienošanos par tirdzniecību ar lauksaimniecības produktiem". (2. lasījums) (Steidzams) (z.s. dok.nr.188) Ārlietu komisija

6. Likumprojekts "Grozījumi likumā "Par akcīzes nodokli"". (3. lasījums) (z.s. dok.nr.189) Budžeta un finansu (nodokļu) komisija

7. Likumprojekts "Grozījumi likumā "Par 1937. gada 22. decembra Zemesgrāmatu likuma spēka atjaunošanu un spēkā stāšanās kārtību"". (2. lasījums) (Steidzams) (z.s. dok.nr.151; nr.151a) Juridiskā komisija

8. Likumprojekts "Par Apvienoto Nāciju Organizācijas vispārējo konvenciju par klimata pārmaiņām". (1. lasījums) (komisija ierosina atzīt par steidzamu) (z.s. dok.nr.181) Ārlietu komisija

9. Likumprojekts "Grozījums Operatīvās darbības likumā" (1. lasījums) (z.s. dok.nr.98; nr.172) Aizsardzības un iekšlietu komisija

10. Likumprojekts "Grozījums Latvijas Republikas Pilsonības likumā". (1. lasījums) (z.s. dok.nr.129; nr.173) Juridiskā komisija

Alternatīvs likumprojekts

— Likumprojekts "Grozījumi Pilsonības likumā". (1. lasījums) (komisija ierosina atzīt par steidzamu) (z.s. dok.nr.173) Juridiskā komisija

11. Likumprojekts "Par 1971. gada 2. februāra Ramsāres konvenciju par starptautiskas nozīmes mitrājiem, īpaši kā ūdens putnu dzīves vidi". (1. lasījums) (komisija ierosina atzīt par steidzamu) (z.s. dok.nr.183) Ārlietu komisija

 

XI. Patstāvīgo priekšlikumu izskatīšana

1. Lēmuma projekts "Par papildinājumiem Saeimas lēmumā "Par pilnvaru apstiprināšanu Saeimas deputātu delegācijai Eiropas Padomes Parlamentu asamblejā"". (z.s. dok.nr.184) Deputāti A.Panteļējevs, P.Elferts, Dz.Ābiķis, I.Bukovskis, M.Andersons, E.Kide, L.Kamaldiņs, A.Krastiņš, A.Seiksts, J.Straume, V.P.Karnups

2. Lēmuma projekts "Par valsts iekšējās Drošības un tiesiskās kārtības paaugstināšanu". (z.s. dok.nr.193) Nacionālās drošības komisija

3. Lēmuma projekts "Par dokumentu "Latvijas Republikas ārpolitikas pamatvirzieni līdz 2005. gadam"". (z.s. dok.nr.166; nr.166a) Deputāti P.Elferts, A.Čepānis, L.Kamaldiņš, A.Poča, G.Bērziņš, I.Kreituse, A.Seiksts, A.Panteļējevs, J.Bordāns, O.Grīgs

4. Lēmuma projekts "Par deputāta mandāta atjaunošanu". (z.s. dok.nr.196) Deputāti A.Panteļējevs, I.Bērziņš, A.Endziņš, R.Marjaša, Dz.Ābiķis, A.Seiksts, L.Kamaldiņš, I.Kreituse, I.Birzniece, E.Kide

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!