• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Sarunas pirms sarunām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.03.1995., Nr. 33 https://www.vestnesis.lv/ta/id/26910

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Trīs saujas Astrīdai Antonovičai

Vēl šajā numurā

02.03.1995., Nr. 33

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Sarunas pirms sarunām

Uz Kopenhāgenas sammitu

Gatavojoties Pasaules sociālās attīstības konferencei Kopenhāgenā, Valsts prezidents Guntis Ulmanis trešdien, 1.martā, tikās ar labklājības ministru A.Bērziņu (apakšējā a t t ē l ā pa kreisi) un sociālo lietu valsts ministru V.Makārovu. Viņi pārrunāja jaunās sociālās programmas, invalīdu un pensionāru problēmas un citus aktuālus sociālos jautājumus.

Prezidents tikās arī ar nevalstisku organizāciju pārstāvjiem R.Haradžanjanu, Ē.Lebideku un A.Bērziņu, kas no Latvijas piedalīsies Kopenhāgenas konferencē. Arī viņu uzmanības lokā bija minētie jautājumi. VPK

Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

 

Trešdien, 1.martā, gatavojoties ANO Pasaules sociālās attīstības galotņu konferencei, kura notiks Kopenhāgenā šā gada 6. - 12. martā, Ministru kabinetā notika otrā Latvijas Nacionālās sagatavošanas komitejas sēde, kuras darbu vadīja Ministru prezidents Māris Gailis. Sēdē piedalījās valdības, arodbiedrību un sabiedrisko organizāciju pārstāvji (augšējos a t t ē l o s un apakšējā a t t ē l ā pa labi).

Sēdes dalībnieki tika iepazīstināti ar Valsts prezidenta G.Ulmaņa un sociālo lietu valsts ministra V.Makārova ziņojumu pamattēzēm. Paredzēts, ka G.Ulmanis savā ziņojumā pievērsīsies valsts sociālās un ekonomiskās attīstības savstarpējai saistībai, invalīdu un veco ļaužu stāvoklim Latvijā, kā arī salīdzinās situāciju sociālajā sfērā pirmskara un šodienas Latvijā. Savukārt V.Makārovs galveno uzmanību veltīs mūsu valsts likumdošanai invalīdu sociālās aizsardzības jomā, bāreņu un bijušo ieslodzīto rehabilitācijas problēmām.

Sēdes dalībnieki pārrunāja arī ar Nacionālā ziņojuma atkārtotu izdošanu saistītos jautājumus. VPD

Foto: Arnis Blumbergs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!