• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pie Valsts prezidenta - ANO komisārs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.03.1995., Nr. 38 https://www.vestnesis.lv/ta/id/26928

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Rietumu militāro padomnieku ceļš - caur Latviju, Lietuvu, Igauniju

Vēl šajā numurā

10.03.1995., Nr. 38

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pie Valsts prezidenta — ANO komisārs

\Mūsu Saeimas komisijās visai drīz tiks apspriests likumprojekts par cilvēktiesību ievērošanu Latvijā. Tas radīs oficiālu likumdošanas bāzi iecerētās cilvēktiesību padomes darbībai. Šī padome tiks veidota, iespējams, jau šovasar, taču sabiedrībā un arī politiķu aprindās vēl nav vienotas nostājas vairākos pamatjautājumos.

— Šāda padome arī pie mums Austrālijā strādā valdības pārziņā, taču pieredze liecina, ka tai jābūt neatkarīgai ārpusvaldības institūcijai, kas var atļauties kritizēt valdību,— vakar, 9. martā, tiekoties ar Valsts prezidentu, uzsvēra ANO cilvēktiesību augstākais komisārs Braiens Burdekins. Viņš Latviju apmeklēja jau atkārtoti un ir sekmējis cilvēktiesību padomes izveidošanas ideju.

Pirms tam B.Burdekins ir bijis ANO novērotājs Krievijā, Papua – Gvinejā, Indijā un citur Āzijā. Pēc viņa domām, Latvijā situācija cilvēktiesību un pilsonības jautājumos attīstās ļoti pozitīvi.

ANO cilvēktiesību augstākais komisārs kopā ar prezidentu Gunti Ulmani pārrunāja jautājumus, kas saistās ar Kopenhāgenā notiekošo pasaules sociālās attīstības konferenci, runāja par kultūras un arī sociālo tiesību aizstāvēšanas mehānismu, kāds ir tradicionālajās demokrātijas valstīs. Braiens Burdekins aizstāvēja domu, ka pilsonība jāuztver kā daļa no indivīda kultūras tiesībām.

 

Valsts prezidenta Kanceleja

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!