• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Nota Krievijas vēstniecībai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.03.1995., Nr. 50 https://www.vestnesis.lv/ta/id/27034

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par pilsonības iegūšanas pretendentu zināšanu pārbaudi

Vēl šajā numurā

31.03.1995., Nr. 50

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Nota Krievijas vēstniecībai

Vakar uz tikšanos Ārlietu ministrijā tika uzaicināts Krievijas Federācijas vēstniecības Latvijas Republikā padomnieks V.Nesteruškins. Krievijas puses pārstāvi pieņēma Ārlietu ministrijas speciālo uzdevumu vēstnieks A.Vovers. Tikšanās mērķis bija paskaidrot Latvijas puses nostāju attiecībā uz pēdējā laikā aktualizējušos jautājumu, kas saistīts ar 104 nelegālajiem imigrantiem, kuri pašreiz uzturas Latvijā.

Krievijas Federācijas vēstniecībai Latvijā tika iesniegta nota, kurā ir izklāstīta Latvijas puses nostāja attiecībā uz šo problēmu. Krievijas pusei iesniegtajā dokumentā izteikta neizpratne par KF varas iestāžu atkārtotiem mēģinājumiem neielaist šīs personas Krievijas teritorijā.

Šinī jautājumā Ārlietu ministrijas nostāja ir ļoti stingra, jo kompetentu Latvijas institūciju rīcībā ir fakti, kas pierāda minēto personu iekļūšanu Latvijā tieši no Krievijas Federācijas teritorijas.

Tā kā Krievija ne tikai atsakās no atbildības par šo personu grupu, bet mēģina saistīt visas bēgļu problēmas tikai un vienīgi ar Latviju, Ārlietu ministrijas speciālo uzdevumu vēstnieks A.Vovers paskaidroja, ka Latvija kategoriski iebilst pret tāda veida apgalvojumiem, jo tie ne tikai sagroza lietas faktisko pusi, bet arī met ēnu uz Latviju kā valsti, kura civilizēti mēģina atrisināt visus jautājumus, kas saistīti ar bēgļu problēmu. No Latvijas puses tika izteikts lūgums Krievijas Federācijai izskatīt jautājumu par divpusēja līguma, kas regulētu ar nelegāliem imigrantiem saistītus jautājumus, noslēgšanas nepieciešamību.

Sarunas noslēgumā tika minēts, ka Latvija varētu pārskatīt savu politiku attiecībā uz tranzīta vilcienu kustību caur Latvijas teritoriju. Pirmām kārtām runa varētu būt par kontroles pastiprināšanu tranzīta vilcienos uz robežas.

ĀM preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!