• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Lai zemnieku neizģērbtu līdz kaulam. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.03.1995., Nr. 50 https://www.vestnesis.lv/ta/id/27039

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Nota Krievijas vēstniecībai

Vēl šajā numurā

31.03.1995., Nr. 50

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Lai zemnieku neizģērbtu līdz kaulam

Sintija Grigaļūna, Zemkopības ministrijas Likumības departamenta Juridiskās un apmeklētāju nodaļas vadītāja — speciāli "Latvijas Vēstnesim"

— Zemkopības ministrija izstrādāja un saskaņā ar 1993.gada 15.jūlija likuma "Par 1925.gada 1.aprīļa likuma "Par Ministru kabineta iekārtu" atjaunošanu" 15.pantu apstiprināja instrukciju "Par minimālo lauksaimniecības mašīnu daudzumu, uz kuru nevar vērst piedziņu pēc izpildu dokumentiem". Šī instrukcija tika izstrādāta, pamatojoties uz Latvijas Civilprocesa kodeksa I pielikuma "Mantas saraksts, uz kuru nevar vērst piedziņu pēc izpildu dokumentiem" 8.punktu un Tieslietu ministrijas 1993.gada 1.jūlijā apstiprinātās instrukcijas "Par pagaidu instrukciju tiesas spriedumu izpildīšanai" 100.punktu.

— Kālab šī instrukcija bija jāizstrādā: kāda ir situācija un ko jūs ar to gribējāt regulēt vai novērst?

— Agrāk zemnieku biznesa aktivitātes nebija sevišķi lielas, viņi neieķīlāja savus īpašumus un mantu, neņēma lielus kredītus un līdz ar to viņiem parādu saistības bija visai neievērojamas. Toties pašlaik, kā mēs konstatējām sadarbībā ar Tieslietu ministrijas Tiesu izpildītāju departamentu, apgrozās patiešām ļoti lielas summas. Un tāpēc zemniekam savā ziņā ir jāiet pretī, lai viņam, arī parādos nokļūstot, paliek izdzīvošanai nepieciešamā tehnika, ar kuru viņš varētu turpināt apstrādāt zemi, uzturēt ģimeni, pat atjaunot savu biznesu, lai nenotiktu tā, ka zemnieks pēc visas savas iedzīves un tehnikas izpārdošanas ir spiests iet projām no laukiem.

Jānis Mozulis,

"LV"ekonomikas nozares redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!