• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Lai sakārtotu valsts datu tīklu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.04.1995., Nr. 54 https://www.vestnesis.lv/ta/id/27056

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidenta gaitas Vācijā Par uzņēmumu ienākuma nodokļa aprēķināšanas un maksāšanas kārtību avansa maksājumu daļā

Vēl šajā numurā

06.04.1995., Nr. 54

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Lai sakārtotu valsts datu tīklu

Sakarā ar to, ka pēdējā laikā sarežģījušās attiecības starp Latvijas Republikas Tieslietu ministriju un SIA "LURSOFT" par Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistra automatizētās datu sistēmas pārņemšanu, vakar, 5. aprīlī, Tieslietu ministrijā notika preses konference. Tajā masu mediju pārstāvjus informēja par situāciju šajā ziņā, kā arī iepazīstināja ar Tieslietu ministrijas paziņojumu.

Tieslietu ministrijas valsts sekretāra vietniece Ināra Vaivode pastāstīja, ka SIA "LURSOFT" kopš 1992. gada septembra jau vairākkārt brīdināta par darba attiecību pārtraukšanu, taču SIA no "LURSOFT" reakcija nav bijusi, turpretim šobrīd tā kļuvusi asa un neadekvāta pēc tieslietu ministra Romāna Apsīša šī gada 9.marta rīkojuma. Tajā teikts: ".. līdz š.g. 1. aprīlim nodot AS kompjūtertehniku, telpas, datu bāzi, programmas Uzņēmumu reģistram pilnīgā tehniskā kārtībā un ar pilnu tanī uzkrāto informācijas apjomu."

Kā atzīmēja valsts sekretāre, attiecības ar SIA "LURSOFT" sarežģījušās jau tik tālu, ka pat Uzņēmumu reģistra galvenais notārs vairs nesaņem pieprasīto informāciju par reģistrētajiem uzņēmumiem, tāpat arī Valsts statistikas komiteja palikusi bez nepieciešamajiem datiem.

"Paradokss ir tas, ka pašlaik mēs nezinām, kādu informāciju ievada un kādu neievada šīs SIA izveidotajā datu bāzē," sacīja Ināra Vaivode.

Tā kā uzkrātā informācija ir saistīta ar nodokļu maksātāju reģistru un nodokļu iekasēšanas (ievākšanas) sakārtošanu, saprotams gan valdības, gan visas sabiedrības satraukums.

"Tā nav Tieslietu ministrijas vēršanās pret kādu konkrētu firmu," preses konferences noslēgumā rezumēja Tieslietu ministrijas valsts sekretārs Aivars Meldups." Tā ir valsts tiesisko attiecību veidošana, kas ir pakārtota valdības programmai par vienota datu tīkla izveidošanu visā valstī pēc to Eiropas valstu standartiem, kas raksturīgi Eiropas Savienības valstīm. Latvija gatavojas iestāties to saimē. Datu tīklam jābūt pieejamam plašai sabiedrībai, nevis jāatrodas vienas firmas rokās, kas no valstiskas informācijas tādā veidā gūst peļņu."

Žurnālisti tika iepazīstināti ar plašu Tieslietu ministrijas un SIA "LURSOFT" dokumentu klāstu šajā jautājumā.

Vairis Ozols,

"LV" nozares redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!