• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas un finansu komitejā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.04.1995., Nr. 65 https://www.vestnesis.lv/ta/id/27076

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts un sociālo lietu komitejā

Vēl šajā numurā

27.04.1995., Nr. 65

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas un finansu komitejā

Pirmdien, 24.aprīlī, Ministru kabineta Ekonomikas un finansu komiteja izskatīšanai valdības sēdē akceptējusi rīkojuma projektu par nekustamā īpašuma iegādi Limbažos. Šis īpašums nepieciešams Limbažu rajona tiesas izvietošanai. Pirkšanas cena – aptuveni 50 000 latu.

Akceptēts līguma projekts ar Japānas eksporta un importa banku par aizņēmumu 30 miljonu ASV dolāru ekvivalenta apmērā.

Akceptēts tehnisko iekārtu un mašīnu sertifikācijas koncepcijas projekts. Koncepcija nosaka pasākuma veidus, termiņus un mērķus, kas veicami, lai nodrošinātu cilvēkus, vidi un materiālās vērtības ar drošām mašīnām, iekārtām un citiem ražošanas un sadzīvē lietojamiem tehniskajiem līdzekļiem. Kā aizsargāt iekšējo tirgu no bīstamām un nekvalitatīvām precēm, kuras apdraud patērētāju un vides drošību, kā nodrošināt Latvijas konkurētspēju ārējā tirgū, kā panākt, lai Nacionālo kvalitātes sistēmu atzītu arī citās pasaules valstīs, tas ir, lai Latvijā ražotās un realizētās iekārtas un citi tehniskie līdzekļi atbilstu arī citu valstu prasībām.

Akceptēts Ministru kabineta noteikumu projekts par beznodokļu tirdzniecības veikaliem, kuri atrodas lidostās un ostās, par kuros iegādātām precēm netiek maksāts akcīzes, apgrozījuma un muitas nodoklis. Par šādu veikalu īpašnieku varēs būt tikai Uzņēmumu reģistrā reģistrēta persona, kas saņēmusi šim uzņēmējdarbības veidam licenci uz pieciem gadiem Valsts ieņēmumu dienestā. Maksa par licenci tiek plānota 1500 latu apmērā.

Atkārtoti izskatot, akceptēts noteikumu projekts par kārtību, kādā maksājams pievienotās vērtības nodoklis par eksportam paredzēto preču piegādi starpniekam. Šajā gadījumā pievienotās vērtības nodokļa likme būs procenta apmērā.

Apstiprināts projekts kārtībai, kādā pievienotās vērtības nodoklis atmaksājams Latvijā akreditētajām ārvalstu pārstāvniecībām, to diplomātiskajiem un konsulārajiem aģentiem. Lai saņemtu atpakaļ samaksāto pievienotās vērtības nodokli, trīs mēnešu laikā pēc preču iegādes vai pakalpojuma saņemšanas vajadzēs iesniegt Ārlietu ministrijas Vienotajā valsts protokolā iesniegumu, pievienojot tam klāt čeka oriģinālu. Tad šie dokumenti ceļos uz Valsts ieņēmuma dienestu, kuram jānodrošina nodokļu atmaksa no valsts budžeta.

Akceptēts Latvijas un Vācijas valdības nolīguma projekts par sadarbību finansu jomā. Saskaņā ar līgumu Vācijas valdība apņēmusies piešķirt Vācijas investīciju un attīstības sabiedrībai 5 miljonus Vācijas marku, no kuriem 1,6 miljoni marku izlietojami Latvijas Investīciju bankas akciju iegādei, bet pārējo summu bankas pašu līdzekļiem.

Komiteja pirmajā lasījumā izskatīja likumprojektu par komercbanku sanāciju un bankrotu. Taču, ņemot vērā daudzos iebildumus un nepieciešamās izmaiņas, nolemts to nodot pārstrādāšanai un atkārtotai izskatīšanai vienā no tuvākajām komitejas sēdēm.

Komiteja konceptuāli izskatīja jautājumu par darba grupas izveidi, kas izskatītu iespējamās Latvijas naftas koncerna izveides iespējas. Koncerna uzdevums varētu būt naftas tranzīta koordinācija.

V.Freidenfelds,

Valdības preses dienests

Par Valsts un sociālo lietu komitejas sēdi — 7.lpp.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!