• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Kanādas ārlietu ministra vietnieka vizīte Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.05.1995., Nr. 70 https://www.vestnesis.lv/ta/id/27111

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Republikas augstākais apbalvojums - Francijas prezidentam Fransuā Miterānam

Vēl šajā numurā

09.05.1995., Nr. 70

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Kanādas ārlietu ministra vietnieka vizīte Latvijā

Šodien darba vizītē Rīgā ierodas Kanādas ārlietu ministra vietnieks Gordons S. Smits (Gordon S. Smith). Vienas dienas vizītes laikā augstais viesis tiksies ar Ministru prezidentu Māri Gaili un ar Zivsaimniecības pārvaldes direktoru Andri Ūķi, kā arī piedalīsies apaļā galda diskusijā par starptautiskās drošības jautājumiem. Jau pievakarē Kanādas ārlietu ministra vietnieks aizlidos no Latvijas.

Kanādas ārlietu ministra vietnieks Gordons S. Smits dzimis 1941.gadā Monreālā. Mācījies Makgila Universitātē, Čikāgas Universitātē un Masačūsetas Tehnoloģijas institūtā. Gordons S. Smits strādājis par stratēģisko analītiķi Nacionālās aizsardzības departamentā, pēc tam pārcelts uz Ārējo attiecību departamentu, 1968.gadā tika norīkots par Kanādas delegācijas locekli NATO — viņa kompetencē bija kodolieroču plānošanas jautājumi. 1970. gadā, atgriezies Otavā, Gordons S. Smits strādāja par vecāko padomnieku Nacionālās aizsardzības ministrijā.

1981.gadā Gordons S. Smits tika iecelts par Sociālās attīstības valsts ministrijas sekretāru, bet 1985.gadā par ministra vietnieku Ārlietu departamentā. Tajā pašā gadā viņš tika norīkots par Kanādas pastāvīgo vēstnieku NATO un bija šajā amatā līdz 1990.gadam.

Jānis Ūdris,

"LV" ārpolitikas redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!