• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts un sociālo lietu komitejā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.05.1995., Nr. 71 https://www.vestnesis.lv/ta/id/27144

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Iezīmējas Latvijas rūpniecības stratēģija un perspektīva

Vēl šajā numurā

10.05.1995., Nr. 71

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts un sociālo lietu komitejā

Pirmdien, 8.maijā, Valsts un sociālo lietu komitejā akceptēja instrukciju projektu par likumu un citu normatīvu aktu sistematizāciju datorizētajā informācijas sistēmā. Ar šo noteikumu palīdzību tiks nodrošināta likuma parādīšanās informācijas sistēmā ne vēlāk par to stāšanos spēkā.

Komiteja akceptēja likumprojektu "Par zemes dzīlēm" un MK lēmumu projektu "Par Latvijas Republikas Valsts ģeoloģijas dienesta izveidošanu", kas pēc labojumu iestrādāšanas tiks atkārtoti skatīts komitejas sēdē.

Tika akceptēts "Latvijas Republikas bibliotēku likums" un noteikumi par Liepājas ostas teritorijas noteikšanu. Teritorijas kopplatība būs 1180,8 hektāri, no kuriem 370,8 ha zeme un 810 ha ūdeņi. Ir rezervētas teritorijas ostas perspektīvai attīstībai.

Sēdē izskatīja jautājumu par Salaspils zinātniski pētniecisko reaktoru. Nolemts izbeigt reaktora darbību. Pašreizējo kodoldegvielas krājumu pietiek diviem gadiem, kuru laikā jāizstrādā reaktora likvidācijas projekts.

Komiteja akceptēja MK rīkojuma projektu "Par Vispārējo konvenciju par nacionālo minoritāšu aizsardzību". Konvenciju plānots parakstīt 11.maijā Eiropas Padomes mītnē Strasbūrā. Jautājums steidzamā kārtā iekļauts Ministru kabineta šīsdienas sēdē.

Jautājumā par speciālā budžeta kultūras vajadzībām sadalījumu nacionālajām kultūras struktūrām un institūcijām, ņemot vērā kultūras ekspertu padomes ieteikumus, tika nolemts 420 tūkstošus latu piešķirt nacionālajām kultūras struktūrām (Latvijas Nacionālā opera, Latvijas Nacionālā bibliotēka un citiem), 155 tūkstošus kultūras mantojuma saglabāšanai (Rīgas Brāļu kapi, Brīvības piemineklis, Tautas tērpu centrs un citi), 95 tūkstošus kultūras un mākslas izglītībai un 30 iespieddarbiem saistībā ar Rīgas 800 gadu jubileju.

Speciālais budžets sporta vajadzībām tika sadalīts pa 350 tūkstošiem latu kredītu atmaksai un Latvijas Olimpiskās vienības vajadzībām.

Tika akceptēta "Pedagogu izglītības atbalsta centra izveidošana".

 

E.Ālers, Valdības preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!