• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidents un ārlietu ministrs Portugālē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.05.1995., Nr. 74 https://www.vestnesis.lv/ta/id/27166

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Konkursi

Vēl šajā numurā

16.05.1995., Nr. 74

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidents un ārlietu ministrs Portugālē

Latvijai, kas tuvākajā laikā gatavojas iestāties Eiropas Savienībā, šobrīd ir ļoti svarīgi nodibināt ciešus kontaktus ne tikai ar Vāciju, Dāniju un Franciju, bet arī ar citām Rietumeiropas zemēm. Tieši tādēļ Valsts prezidents ir ieradies Portugālē. Šī ir atbildes vizīte pēc Portugāles prezidenta Mario Soareša pērnā gada septembra valsts vizītes Latvijā.

Vakar, 15.maijā, pulksten 12.00, Portugāles galvaspilsētā Lisabonā oficiālo sagaidīšanas ceremoniju vietā — Impērijas laukumā pašā Atlantijas okeāna krastā pie Sv.Džeronīma klostera — prezidentu un viņa kundzi sveica ar Latvijas himnu un Portugāles armijas parādi. Kopā ar M.Soarešu G.Ulmanis Sv.Džeronīma klosterī nolika vainagu Portugāles nacionālajam dzejnieka Luīsam Vas de Kamoe. Viesiem no Latvijas parādīja šī XV gadsimta arhitektūras pieminekļa iekštelpas un dārzu. Sarunā ar Portugāles prezidentu G.Ulmanis pastāstīja, kā Latvija attīsta tirgus ekonomiku, rada savas nacionālās drošības struktūras un cenšas iekļauties Eiropas kolektīvajās drošības struktūrās. Pēc ASV un Krievijas vadītāju Bila Klintona un Borisa Jeļcina nesenajām sarunām šis jautājums, kā zināms, ir ļoti aktuāls. Portugāles prezidents, tāpat kā mēs, uzskata, ka trim Baltijas valstīm vispirms jāvienojas savā starpā, jāveido cieša ekonomiskā, likumdošanas un politiskā sadarbība un kopīgiem spēkiem jāiekļaujas Eiropas struktūrās.

Šīs Latvijas prezidenta vizītes laikā Lisabonā notiek Rietumeiropas ūnijas Ministru kabineta sēde, kurā mūsu valsti pārstāv ārlietu ministrs Valdis Birkavs. Un arī šajā sakarā abi prezidenti runāja par Eiropas centieniem attīstīt savas drošības struktūras.

Vakar Latvijas delegācija iepazinās ar visām Portugāles parlamentā pārstāvētajām partijām. Īpašas sarunas notika ar parlamenta vadību. Šeit ieradušies Latvijas Saeimas priekšsēdētāja biedrs Andrejs Krastiņš un "Saskaņas" frakcijas vadītājs Jānis Jurkāns. Viņi šīs sarunas jau ievadījuši.

Šodien Latvijas prezidents un delegācija tiksies ar Portugāles premjerministru.

Valsts prezidenta Kanceleja

 

Kā zināms, no 14. līdz 17.maijam Latvijas Republikas ārlietu ministrs Valdis Birkavs uzturas Portugālē Latvijas Valsts prezidenta Gunta Ulmaņa vadītās oficiālās delegācijas sastāvā.

Vakar Valdis Birkavs piedalījās Portugāles galvaspilsētā Lisabonā notiekošajā Rietumeiropas Savienības (RES) Ministru padomes sēdē, kurā šīs organizācijas dalībvalstis, asociētās valstis, asociētās partnervalstis un novērotājvalstis pārstāv ārlietu un aizsardzības ministri. Kā zināms, Latvija kopā ar pārējām Baltijas un Viduseiropas valstīm kļuva par RES asociēto partneri 1994.gadā. Padomes darbā piedalās arī NATO ģenerālsekretārs un Eiropas Savienības pārstāvji.

Sēdes darba kārtībā ir būtiski jautājumi (tikšanās paredzēta divās daļās — pirmajā daļā iekļauto jautājumu apspriešanā piedalās RES dalībvalstis, bet otrajā — visi sēdes dalībnieki)

ĀM preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!