• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par kodolieroču neizplatīšanas līguma pagarinājumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.05.1995., Nr. 75 https://www.vestnesis.lv/ta/id/27187

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tautu kopību nosaka nevis tuvums pasaules kartē, bet gan kopīgās vērtības un mērķi

Vēl šajā numurā

17.05.1995., Nr. 75

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par kodolieroču neizplatīšanas līguma pagarinājumu

Beidzoties 1970.gadā noslēgtā Kodolieroču neizplatīšanas līguma (NPT — Non Proliferation Treaty) divdesmit piecu gadu darbības termiņam, no 17.aprīļa līdz 12.maijam Ņujorkā notika NPT dalībvalstu pārskata un pagarināšanas konference. Konferences nobeigumā tika pieņemts lēmums par NPT bezierunu pagarināšanu uz neierobežotu laiku, kā arī tika apstiprināta rezolūcija, kas aicina izveidot kodolbrīvu zonu Tuvajos Austrumos.

Latvija, kuras delegācija aktīvi piedalījās konferences darbā un jau no paša sākuma atbalstīja NPT pagarināšanu uz neierobežotu laiku, apsveic šādu konferences lēmumu, kas tika pieņemts konsensus ceļā un tādējādi skaidri apliecina dalībvalstu politisko izvēli un apņemšanos arī turpmāk veicināt līgumā noteikto mērķu un saistību izpildi.

Latvijas Ārlietu ministrija uzskata, ka pieņemtais lēmums veicinās stabilitāti pasaulē, mazinās kodolkonflikta draudus un sekmēs kodolatbruņošanos, kā arī ievērojami stimulēs Tuvo Austrumu miera procesu.

ĀM preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!