• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Kārtība, kādā Latvijas Republikas Aizsardzība spēku aktīvajā militārajā dienestā esošās personas piedalās 5. Saeimas vēlēšanās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.04.1993., Nr. 12 https://www.vestnesis.lv/ta/id/272815

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Krāsaino metālu lūžņu un atgriezumu iepirkšanas un realizācijas noteikumi

Vēl šajā numurā

13.04.1993., Nr. 12

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Centrālā vēlēšanu komisija

Pieņemts: 01.04.1993.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Apstiprināta
Centrālās vēlēšanu komisijas sēdē
1993.gada 1.aprīlī

Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs A.Kramiņš

Kārtība, kādā Latvijas Republikas Aizsardzība spēku aktīvajā militārajā dienestā esošās personas piedalās 5. Saeimas vēlēšanās

 

Saskaņā ar Latvijas Republikas likumiem "Par 5. Saeimas vēlēšanām", "Par Aizsardzības spēkiem", Augstākās Padomes Prezidija Nolikumu par Drošības dienestu, kā arī Latvijas Republikas Aizsardzības spēku iekārtas reglamentu aktīvā militārā dienesta karavīriem un darbiniekiem ir aktīvās un pasīvās vēlēšanu tiesības.

1. 5. Saeimā var tikt ievēlēti Latvijas pilsoņi, kuri vēlēšanu pirmajā dienā ir vecāki par 21 gadu. Sakarā ar to, ka Latvijas Republikas Aizsardzības spēku aktīvajā militārajā dienestā un Latvijas Republikas Drošības dienestā esošie pilsoņi netiek ierobežoti savās tiesībās tikt ievēlētiem par Saeimas deputātiem, bet nedrīkst piedalīties politisko partiju un citu sabiedriski politisko organizāciju un kustību darbībā, tiek noteikta šāda kārtība, kādā viņi piedalās priekšvēlēšanu kampaņā:

1.1. Militārpersonai ir tiesības likt iekļautai jebkurā deputātu kandidātu sarakstā un tā uzskatāma par Saeimas deputāta kandidātu no brīža, kad kandidātu saraksts iesniegts Centrālajā vēlēšanu komisijā.

1.2. Militārpersona, kura ir Saeimas deputāta kandidāts, iesniedz aizsardzības ministram vai Latvijas Republikas Drošības dienesta priekšniekam iesniegumu, uz kura pamata tai tiek piešķirts papildatvaļinājums uz priekšvēlēšanu kampaņas laiku, nesaglabājot atalgojumu.

1.3. Vēlēšanu kampaņas laikā militārpersona, kas kandidē uz Saeimas deputāta amatu nav tiesīga nēsāt formas tērpu.

1.4. Ievēlēšanas gadījumā militārpersona tiek atbrīvota no dienesta pienākumiem uz deputāta pilnvaru laiku, ieskaitot šo laiku izdienas stāžā bez atalgojuma saglabāšanas. Šie paši nosacījumi ir spēkā, ja militārpersonai jāstājas pie deputāta pienākumu pildīšanas saskaņā ar Latvijas Republikas likuma "Par 5. Saeimas velēšanām" 57. un 58. pantu.

1.5. Neievēlēšanas gadījumā militārpersona atsāk pildīt savus iepriekšējos dienesta pienākumus.

2. Karavīri, Latvijas pilsoņi, balso par deputātu kandidātiem tuvākajā vēlēšanu iecirknī un vēlēšanu laikā atbrīvojami no dienesta pienākumiem uz laiku, kas nepieciešams balsošanai.

2.1. Militārpersonās drīkst piedalīties priekšvēlēšanu sapulcēs ar tiešo priekšnieku atļauju. Sapulcēs tām jābūt civilapģērbā.

2.2. Nav atļauts rīkot priekšvēlēšanu sapulces Aizsardzības spēku iestādēs, vienībās, daļās un apakšvienībās.

2.3. Aizsardzības spēku iestādēs, vienības, daļās un apakšvienībās jābūt pieejamai informācijai par deputātu kandidātu sarakstiem, politisko un sabiedrisko organizāciju, to apvienību un koalīciju programmām. To nodrošina Aizsardzības spēku štābs.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!