• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pilsētbūvniecības pieminekļa Vecrīgas būvnoteikumu papildināšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.11.1993., Nr. 111 https://www.vestnesis.lv/ta/id/272835

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta rīkojums Nr.97-r

Par ēku Rīgā, Mārkalnes ielā 9

Vēl šajā numurā

25.11.1993., Nr. 111

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Rīgas valde

Veids: lēmums

Numurs: 406

Pieņemts: 05.11.1993.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

RĪGAS VALDES LĒMUMS Nr.406

05.11.1993.

Par pilsētbūvniecības pieminekļa Vecrīgas būvnoteikumu papildināšanu

Lai nepieļautu bezatbildību būvdarbu izpildē Vecrīgā un teritorijas piegružošanu ar būvatkritumiem, Rīgas pilsētas valde nolemj:

1. Apstiprināt Rīgas pilsētas kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas papildus izstrādāto "Pilsētbūvniecības pieminekļa Vecrīgas būvnoteikumu" ar sadaļu "Būvžogi, sastatnes, būvmateriālu nokraušana".

2. Lūgt Rīgas Domi, izskatot sesijā "Pilsētbūvniecības pieminekļa Vecrīgas būvnoteikumus", papildināt tos ar jauno sadaļu "Būvžogi, sastatnes, būvmateriālu nokraušana", kuras kārtas numurs -— XIV, bet sadaļai "Būvnoteikumu stāšanās spēkā, pārkāpumu sodīšana" mainīt kārtas numuru (jaunais kārtas numurs — XV).

3. Uzdot Rīgas pilsētas valdes loceklim G.Asarim ziņot Rīgas Domes sesijā par "Pilsētbūvniecības pieminekļa Vecrīgas būvnoteikumiem".

Padomes priekšsēdētājs A.Teikmanis

Apstiprināts ar Rīgas pilsētas Valdes
05.11.1993. lēmumu Nr.406

XIV. BŪVŽOGI, SASTATNES BŪVMATERIĀLU NOKRAUŠANA

1. Būvdarbu laikā ar Rīgas pilsētas kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas atļauju tās noteiktā platumā var iežogot ielas daļu gar būvēm, sastatnēm un materiālu nokraušanas vietām; atdalītais laukums jāiežogo vismaz 1,85 m augstumā, iekārtojot ietves vietā laipas. Pagaidu žogs jāceļ no cieti ēvelētiem, salaistiem dēļiem, tas jānokrāso. Pie trīs un vairāk stāvu augstām būvēm gājēju laipām pāri jāizveido nojume ar slīpumu uz būves pusi, lai aizsargātu garāmgājējus no krītošiem priekšmetiem.

Uz būvžoga izvietojama plāksne ar ģenerāluzņēmēja būvorganizācijas nosaukumu un adresi, atbildīgā būvdarbu vadītāja vārdu, uzvārdu, adresi un tālruņa numuru.

Par būvlaukumam izmantojamo trotuāru vai ielu platības īri un būvžoga ierīkošanu slēdzams līgums ar Vecrīgas teritorijas aprūpes atbildīgo dienestu.

Remontējamos vai restaurējamos objektus drīkst iežogot ne ilgāk kā gadu, bet inženierkomunikāciju vai ielu remonta vai būvdarbu gadījumā - ne ilgāk kā mēnesi.

Nepieciešamības gadījumā līgumi jāpagarina.

Patvaļīga žogu ierīkošana vai šiem noteikumiem neatbilstošu žogu celšana sodāma administratīvā kārtībā.

Žogu un sastatņu stabus nedrīkst ierakt bruģētās un asfaltētās ielās, tie jānostiprina uz šķēršiem.

Sastatnes, kuras ilgstoši izmanto būvdarbiem, ielas pusē norobežojamas ar caurskatāmu drāšu pinuma vai cita materiāla sietu.

Ja zem sastatnēm paredzēta gājēju pārvietošanās, tad sastatnes noklājamas ar divām kārtām pamīšus liktu dēļu, to nākamajā stāvā jābūt par sastatnēm garākai nojumei ar slīpumu uz būves pusi.

Būvžogi un sastatnes jānojauc pirms gatavās būves pieņemšanas ekspluatācijā.

2. Aizliegts nokraut būvmateriālus un izbērt būvgružus uz ielām ārpus nožogojuma, tie pārvietojami iekšpus būvlaukuma nožogojuma vai aizvedami dienas laikā. Būvgružus var izvietot īpašos metāla konteineros vai piekabē, tie regulāri izvedami.

Rīgas pilsētas kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcija mazāku remontdarbu izpildīšanai var atļaut plūstošu materiālu (smilšu, javas vai betona) īslaicīgu izvietošanu uz ielas, tādā gadījumā ielas bruģis nosedzams ar papi, kartonu, skārdu vai citu pietiekami izturīgu materiālu, nokraušanas vieta norobežojama ar dēļu nožogojumu tādā augstumā, lai nepieļautu materiālu izplūšanu.

3. Vecas sienas, dūmeņus, kā arī koka pārsegumus un jumta konstrukcijas var nojaukt tikai darbu vadītāja personīgā uzraudzībā, izmantojot vajadzīgos aizsarglīdzekļus.

Būvgružus no ēku augšējiem stāviem, iepriekš tos samitrinot, jānolaiž pa īpašām caurulēm.

4. Ielās izraktās bedres un tranšejas jāiežogo ar margām, tumsā jāapgaismo ar laternām.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!