• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrijas 1995. gada 22. jūnija paziņojums "Par pedagoģisko darbinieku atvaļinājumu apmaksu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.06.1995., Nr. 97 https://www.vestnesis.lv/ta/id/27345

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas ziņas

Vēl šajā numurā

27.06.1995., Nr. 97

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Finanšu ministrija

Veids: paziņojums

Pieņemts: 22.06.1995.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finansu ministrijas un Izglītības un zinātnes ministrijas paziņojums

1995.gada 22.jūnijā

Par pedagoģisko darbinieku atvaļinājumu apmaksu

 

Saskaņā ar pastāvošo likumdošanu un Izglītības un zinātnes ministrijas iesniegto pieprasījumu vietējās pakļautības izglītības iestāžu pedagoģisko darbinieku darba algu un atvaļinājumu izmaksai jūnijā nepieciešami 12 miljoni latu, kas ir 2,5 mēnešu norma.

Valsts budžetā nav pietiekoši daudz līdzekļu, lai nodrošinātu šo izglītības iestāžu pedagogu atvaļinājuma apmaksu uzreiz pilnā apmērā visam periodam, jo valsts budžeta ieņēmumu daļa līdz šā gada 1.jūnijam izpildīta tikai par 30,98 procentiem plānoto 41,67 procentu vietā.

Atbilstoši valsts budžeta ieņēmumiem Finansu ministrija faktiski var nodrošināt finansējumu viena mēneša normas — 4,788 milj. latu apmērā un izmaksu ekonomijas uz šā gada 1.maiju 1,1 milj. latu apmērā.

Darba likumu kodeksa 101.panta 5.daļa paredz darba algu par atvaļinājuma laiku un līdz atvaļinājumam nostrādāto laiku izmaksāt ne vēlāk kā vienu dienu pirms atvaļinājuma.

Sakarā ar krīzi valsts pamatbudžeta ieņēmumos un saskaņā ar likumu "Par valsts budžetu 1995.gadam", kas dod tiesības finansēt budžeta iestādes un pasākumus proporcionāli valsts pamatbudžeta ieņēmumiem, Finansu ministrija un Izglītības un zinātnes ministrija rekomendē izglītības iestāžu vadītājiem sadalīt pedagoģisko darbinieku atvaļinājumu vairākās daļās, lai nodrošinātu atvaļinājumu apmaksu atbilstoši piešķirtajiem asignējumiem.

Lūdzam pedagoģiskos darbiniekus ar izpratni izturēties pret šo objektīvo grūtību izraisīto atvaļinājuma apmaksas aizkavēšanos.

Finansu ministre I.Sāmīte

Izglītības un zinātnes ministrs J.Gaigals

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!